[Verslag] Brick Mania Wetteren 2019

1
1678
Verslag Brick Mania Wetteren 2019

In België kon de Paasvakantie in schoonheid worden afgesloten. In het weekend van 20 op 21 april vond de 12e editie van Brick Mania Wetteren plaats. Mede dankzij het zonnige en warme weer was het ideaal om deze LEGO beurs te bezoeken. De beurs opent de deuren van 20 tot 21 april en wordt georganiseerd door BeLUG. Kjelle heeft op zaterdag 20 april een bezoek gebracht aan Brick Mania. In dit bericht een overzicht en enkele sfeerfoto’s.


Verslag Brick Mania Wetteren 2019

Een vrij weekend in combinatie met mooi weer vraagt om een uitstap. Het merendeel van de mensen trekt erop uit richting zee of een gezellig café. Om tegen dat stramien in te gaan, leek een bezoek aan een LEGO beurs geen slecht gedacht. Het enthousiasme was groot en daarom trokken we er ‘s morgens vroeg op uit richting Wetteren. Om 10u openden zich de deuren en werd het startschot gegeven van een weekend vol LEGO plezier.

Brickmania Wetteren 2019

Brick Mania is een beurs die voor iedere LEGO fan iets te bieden heeft. Zo was er een mooie afwisseling tussen expositie en verkoop. Zoals de gewoonte is is er op gebied van verkoop voor elk wat wils. Gaande van grabbelbakken voor losse LEGO onderdelen en tweedehands sets tot nieuwe sets. Voor degene die in het verleden een set hebben misgelopen is er een groot aanbod aan sets die uit productie zijn. De prijzen waren in de meeste gevallen democratisch met hier en daar uitschieters. Hierdoor is kennis van prijzen of Bricklink wel een handigheid.

Brickmania Wetteren 2019

Bij de exposanten ontbrak tijdens deze editie van Brick Mania Wetteren geen motivatie. Met fierheid stonden ze bij hun stand om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Hier was voor iedereen ook wat te beleven. Zo had je de wederkerende Great Ball Contraption (GBC) boordevol verschillende elementen om die kleine balletjes in beweging te houden. Mocht dit je niets zeggen, dan kon je lustig rondkijken naar verschillende LEGO sets, MOC’s en Layouts. Aan kinderen was er ook gedacht door verschillende activiteiten met en rond LEGO te voorzien.

Brickmania Wetteren 2019

Brick Mania Wetteren was een geslaagde beurs met veel afwisseling. Het is fijn om te zien dat het grootste deel van de exposanten er met hun eigen creaties staan. Maar er was ook gezorgd dat je niet met lege handen naar huis ging door de verkoopstands. Omdat foto’s meer kunnen zeggen dan woorden, hieronder een galerij met een selectie wat er te zien viel. Tot de volgende beurs.


Ben jij ook naar Brick Mania geweest?

We zijn benieuwd wat jij van Brick Mania Wetteren vond? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!