[UPDATE #2] Draag een Bouwsteentje bij inzamelingsactie

1
451
Draag een Bouwsteentjes bij Update #2

De inzamelingsactie “Draag een Bouwsteentje bij” is een groot succes te noemen, Er zijn heel wat Polybags gedoneerd en daar zijn we enorm blij mee. Om jullie op de hoogte houden van de actie, komen we met een tweede update 😉


Draag een Bouwsteentje bij inzamelingsactie Update #2

De inzamelingsactie is een groot succes te noemen. Samen met onze Belgische collega’s van OLBC Rlug, een aantal LEGO groepen op Facebook en lokale community’s, hebben we meer dan 1200 Polybags ingezameld. Dat is drie keer meer dan we hadden mogen dromen.

Draag een Bouwsteentje bij


Kinderziekenhuizen die we helpen!

De kinderziekenhuizen waar we op dit moment mee samenwerken zijn het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen. We hebben vanwege het succes van de actie ook het Martini ziekenhuis in Groningen voorzien van een donatie. Veel ziekenhuizen hebben afdelingen waar ernstig zieke kinderen liggen. Omdat we na het doneren nog een groot aantal overhouden kunnen we de aanvragen weer toelaten. Momenteel zijn we opzoek naar (kinder)ziekenhuizen waar ernstig zieke kinderen liggen die een presentje verdienen, maar ook jeugdzorg instellingen. Met name het laatste, omdat kinderen die geestelijke zorg nodig hebben niet vergeten moeten worden. Mocht je en suggestie hebben dan kun je een mailtje sturen naar Michiel@bouwsteentjes.info.


De distributie naar kinderziekenhuizen

Zoals te lezen is op de actiepagina van de inzamelingsactie is de bedoeling dat de distributie naar kinderziekenhuizen rond de sinterklaasperiode plaats gaan vinden. Dit is deels gelukt en deels niet. Er zijn diverse redenen voor. De belangrijkste reden is gebrek aan tijd aan de kant van de ziekenhuizen en van Michiel. De drukte van sinterklaas heeft ervoor gezorgd dat ziekenhuizen een druk programma hebben gehad en in aanloop naar kerst blijft de drukte aanwezig. Dit neemt niet weg dat de donaties niet plaatsvinden. Inmiddels hebben het Martini ziekenhuis, het UMCG, het Maasstad ziekenhuis, het LUMCTjongerschans Heerenveen, het Maria ziekenhuis in Overpelt (BE), en het Koningin Paola kinderziekenhuis (BE) een donatie mogen ontvangen.

Het Sophia kinderziekenhuis, WKZ en Emma kinderziekenhuis staan op de planning voor januari. Momenteel worden de opties voor het Juliana kinderziekenhuis, het Amalia kinderziekenhuis en Jeugdformaat (jeugdzorg instelling) bekeken.


Hieronder een impressie van de donaties die gedaan zijn en hoe ze ontvangen worden. Foto’s met kinderen hebben we momenteel niet meegenomen vanwege hun privacy!


Blijf de actie volgen

De tussentijdse updates kun je volgen op de actiepagina van Draag een Bouwsteentje bij. Hier zijn alle tot nu toe bekende donateurs vermeld en is er meer informatie te vinden over de actie. Mocht je hebben gedoneerd dan willen we jou nogmaals bedanken.