[UPDATE #1] Draag een Bouwsteentje bij inzamelingsactie

1
582
Draag een Bouwsteentjes bij Update #1

De inzamelingsactie “Draag een Bouwsteentje bij” is nu dik een maand onderweg en er zijn inmiddels al heel wat donaties binnen gekomen. Omdat we jullie graag op de hoogte houden en natuurlijk aandacht blijven vragen voor dit initiatief, vonden we het tijd voor een update. 


Draag een Bouwsteentje bij inzamelingsactie Update #1

De inzamelingsactie is een groot succes. Op dit moment zijn er meer dan 665 Polybags ingezameld, hoe gaaf is dat! Natuurlijk kan het altijd beter, maar we gaan niet klagen. Elke Polybag staat gelijk aan één ernstig ziek kind dat even kan vergeten dat hij/zij zich in het ziekenhuis bevindt. Dat zijn er dus nu al 665 🙂

Draag een Bouwsteentje bij

De Polybags komen uit gans het land en er zijn ook heel wat winkels die gul waren om te doneren. Enorme dank aan iedereen die heeft gedoneerd of nog van plan is te gaan doneren. Wil je ook doneren dan kun je hier meer info vinden over de actie.


Inzamelpunten en kinderziekenhuizen die we helpen

We hadden ten tijde dat de actie net begonnen was ook een oproep gedaan voor inzamelingspunten en dat we graag samen willen werken met meer ziekenhuizen. Het inzetten van verzamelpunten bleek wat lastig en dat hebben we moeten schrappen. Wel hebben we een inzamelpunt gerealiseerd bij Mini Billund in Wagenberg. Je kunt daar zowel Polybags kopen als doneren,

De aanvragen van ziekenhuizen of personeel van ziekenhuizen om de actie ook voor hun te houden liepen erg snel binnen. Helaas hebben we aan veel niets kunnen toezeggen. Dit met name omdat we niet weten hoeveel zakjes we inzamelen. Omdat we niet willen dat elk ziekenhuis maar een handje vol krijgt, hebben we besloten de aanvragen op on-hold te zetten. Zodra we een balans gemaakt hebben aan het einde van de actie zullen we deze ziekenhuizen ook in overweging nemen. Alles is afhankelijk van het totaal aan ingezamelde Polybags.

De kinderziekenhuizen waar we op dit moment mee samenwerken zijn het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen.


Overgewaaid naar België

De inzamelingsactie is ook overgewaaid naar België. Onze vrienden van OLBC (RLUG) nemen daar de inzameling op zich en zullen de ingezamelde Polybags doneren aan Belgische ziekenhuizen. We vragen daarom dan ook dat onze bezoekers uit België de Polybags doneren aan OLBC en niet naar Nederland te versturen.


Krant en Radio

De inzamelingsactie is een initiatief van Michiel en de LEGO Community in de Benelux. We gebruiken Bouwsteentjes.info enkel om aandacht voor de actie te vragen daar de website door juist door deze community wordt bezocht. Gelukkig bleef het niet enkel bij ons, maar werd de actie ook opgepikt door de AD Delft en Radio 2 met Rabbering Laat. Spannend en leuk tegelijkertijd. Of dit nog veel extra zakjes heeft opgeleverd is niet bekend, maar aandacht voor de actie in ieder geval wel, en dat is eveneens belangrijk.

Draag een Bouwsteentje bij
Draag een Bouwsteentje bij heeft de krant gehaald. Een mooi plekje in de AD Delft editie op zaterdag 29 september.

Michiel de Ruijter zamelt Lego in

Michiel de Ruijter is een groot lego-liefhebber en zamelt zo veel mogelijk lego in. Niet voor zichzelf maar voor ernstig zieke kinderen, die de feestdagen in het ziekhuis door moeten brengen.(voor meer info: michiel@bouwsteentjes.info)

Geplaatst door Rabbering Laat op Dinsdag 2 oktober 2018


Blijf de actie volgen/steunen

De tussentijdse updates kun je volgen op de actiepagina van Draag een Bouwsteentje bij. Hier zijn alle tot nu toe bekende donateurs vermeld en is er meer informatie te vinden over de actie. Mocht je nog niet hebben gedoneerd dan vragen we jou dit nog te doen. Mocht dit niet lukken dan kun je ook aandacht vragen voor de actie aan vrienden en familie. Elke Polybag is één blij kind extra 🙂