[Uitgelicht] Toekomst van LEGO Star Wars

7
864
TOEKOMST VAN LEGO STAR WARS

In april bestaat het LEGO Star Wars thema 20 jaar. Dit is natuurlijk een mooie mijlpaal voor LEGO, maar ook voor de fans van het thema. Sinds de overname van Star Wars door Disney, zijn er weer de nodige films verschenen. Maar er staat nog meer op de planning. Alle Star Wars films en series die komen gaan hebben we voor je samengevat. Dit natuurlijk omdat LEGO hier gegarandeerd de nodige sets van uit gaat brengen.


Toekomst van LEGO Star Wars

De Sequel Trilogy zal met Episode IX ten einde komen. Dit is eveneens het einde van de Skywalker saga. De twee nieuwe films in de Skywalker saga stonden garant voor enkele nieuwe sets, maar ook van Rogue One en Solo zijn LEGO sets verschenen. Daarom blikken we vooruit op wat er komen gaat. Het is onmogelijk om te voorspellen welke sets LEGO uit gaat brengen, dus daar wagen we ons dan ook niet aan.


Star Wars Episode IX (titel onbekend)

Star Wars IX

De laatste film in de Skywalker saga wordt geregisseerd door J.J. Abrams en zal de avonturen rondom de Skywalker familie ten einde brengen. Er is niets bekend over het verhaal en de eerste trailer wordt in april verwacht tijdens de Star Wars Celebration. Wel gaan er de nodige geruchten rond. De geruchten gaan onder meer over nieuwe locaties, personages en ruimteschepen. Uiteindelijk zal er genoeg materiaal zijn waar LEGO mee uit de voeten kan.


Star Wars Resistance

Star Wars Resistance

Star Wars Resistance is een animatieserie die draait om de Resistance piloot Kazuda Xiono en speelt zich af voor de gebeurtenissen van The Force Awakens. De serie wordt geregisseerd door Dave Filoni, die ook verantwoordelijk was voor de Star Wars The Clone Wars tv-series. Het eerste seizoen is sinds 2018 te zien en het tweede seizoen staat gepland voor de herfst van 2019. In april zal LEGO met de eerste twee sets komen die gebaseerd zijn op de tv-serie.

LEGO Star Wars Resistance


Star Wars The Clone Wars

Star Wars The Clone Wars

In 2013 werd abrupt een einde gemaakt aan de The Clone Wars tv-series. Dit ten ongenoegen van de vele fans die met meer vragen dan antwoorden achterbleven. Een doorstart van de serie leek onwaarschijnlijk, maar gaat uiteindelijk toch echt gebeuren. De verwachting is dat de eerste afleveringen via Disney+ te zien zullen zijn. Star Wars The Clone Wars stond garant voor de nodige LEGO sets en we verwachten dat LEGO deze kans niet laat liggen om er wederom op in te spelen.


Star Wars The Mandalorian

Star Wars The Mandalorian

The Mandalorian is de eerste Star Wars live-action serie die zal verschijnen en draait natuurlijk om de Mandalorian. Jango en Boba Fett zijn bekende Mandalorians, maar de serie zal deze karakters niet behandelen. De serie speelt zich 7 jaar na de gebeurtenissen in The Return of the Jedi af op een planeet die voormalig door het keizerrijk werd bestuurd. Details over het verhaal zijn schaars. De serie zal uit 10 afleveringen bestaan en is later dit jaar via Disney+ te zien. Het is natuurlijk geheel onduidelijk of LEGO op de serie in gaat spelen. Als ze dat al doen – wat meer dan logisch lijkt te zijn – dan is de vraag op welke manier. Gezien het om een premiejager gaat – wellicht meerdere – lijkt een nieuwe Battle Pack of ruimteschip voor de hand liggend.


Star Wars: Fallen Order

Star Wars_ Fallen Order

De eerste echte nieuwe Star Wars game zal later dit jaar verschijnen. Er is maar bar weinig bekend over de game en de verwachting is dat de game in april tijdens Star Wars Celebration voor het eerst getoond gaat worden. De game draait om een Padawan die probeert te overleven na de gebeurtenissen in Revenge of the Sith. Hoewel LEGO weinig sets heeft uitgebracht die gebaseerd zijn op Star Wars games, is dit wel gebeurt. Denk hierbij aan drie Battle Packs. Of een Star Wars game met een nieuw verhaal ook andere sets voort zal brengen is niet duidelijk, maar de mogelijkheid is er wel. De game staat gepland voor november 2019 en we gaan ervan uit dat eventuele LEGO sets ook rond die periode in de winkels komen te liggen.


Star Wars (Cassian Andor) serie

Star Wars (Cassian Andor) serie

Met Star Wars Rogue One was de eerste stand-alone Star Wars film een feit. Eén van de personages die een hoofdrol kreeg was Cassian Andor. Cassian Andor is een spion voor de Rebellion en is mede verantwoordelijk voor het stelen van de plannen van de Death Star. De serie zal een spionage-thriller worden en zich richten op de avonturen van Cassian voor de gebeurtenissen uit Rogue One. Het is niet duidelijk wanneer de serie zal verschijnen. LEGO sets die hierop gebaseerd zijn zullen dus nog even op zich laten wachten. Doordat de serie zich focust op een spion van de Rebellion, verwachten we dat LEGO het legertje aan Rebel Trooper Minifigures aan gaat vullen.


Nieuw Star Wars Trilogy
(Rian Johnson)

Nieuw Star Wars Trilogy (Rian Johnson)

Rian Johnson stond aan het roer van Star Wars The Last Jedi. De film zorgde voor gemengde gevoelens. Disney en Lucasfilm zijn in ieder geval blij met de regisseur en hij gaat aan de slag met een geheel nieuwe trilogie die losstaat van de Skywalker Saga. Het Star Wars universum is enorm en er zijn in het verleden heel wat verhalen verschenen in de vorm van boeken, comics en games. Waar de nieuwe trilogie over gaat is niet bekend, maar één ding mag zeker zijn; er zullen gegarandeerd nieuwe LEGO Star Wars sets uit voort komen. De eerste film zal nog wel even op zich laten wachten, een release voor 2020 is daarom onwaarschijnlijk.


Nieuwe Star Wars Trilogy
(Weiss en Benioff)

Nieuwe Star Wars Trilogy (Weiss en Benioff)

Voor wie naar Game of Thrones kijkt, zullen de bovenstaande namen bekend in de oren klinken. Het duo heeft van de boeken een succesvolle serie weten te maken. Precies de reden waarom ze een aantal Star Wars films gaan schrijven en produceren. Vooralsnog lijkt de toekomst van Star Wars met dit duo in goede handen te zijn. De vraag is natuurlijk wat ze van plan zijn. Het zal nog even wachten zijn, het schrijven is in volle gang en nadien zullen acteurs, locaties e.d. gevonden moeten worden. We zijn alvast benieuwd naar de toekomstige LEGO sets.


Meer Star Wars!?

Meer Star Wars!_

Een koe op een manier uitmelken dat het de fans op hun wenken bediend in plaats van ze weg te jagen, is een vak apart. Vooralsnog zijn Disney en Lucasfilm hard op weg om de fans een overdosis Star Wars te bezorgen. Dit houdt ze echter niet tegen, want er staat nog meer op de planning. De plannen zijn niet concreet, maar er zijn wel de nodige geruchten. Zo wordt er gesproken over een Obi-Wan Kenobi film, een film over Jabba the Hutt, en zelfs één over Yoda. Een Boba Fett film lijkt ook nog een optie te zijn. Deze was al deels in ontwikkeling, maar is voorlopig even op de plank gezet. Dit alles – en waarschijnlijk nog meer – zit eraan te komen. LEGO heeft naast al dat wat nieuw is, ook de mogelijkheid om sets uit te brengen die gebaseerd zijn op de al verschenen films. Wij zetten ons geld alvast in op “nieuwe” X-Wing Starfighters, TIE Fighters, Millennium Falcons en Snowspeeders 😉


Wat kijk jij het meest naar uit?

We zijn benieuwd waar jij het meeste naar uitkijkt? Ben je toe aan vernieuwing qua LEGO sets en Star Wars films? Juich je de nieuwe films, series en games toe, of houd je het liever bij de sequel-, original- of prequel trilogie? Laat jouw ongezouten mening weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links