[Uitgelicht] LEGO Ideas Ultimate Fire Truck

2
1691
LEGO Ideas Ultimate Fire Truck

Helaas krijgt niet elk LEGO Ideas project evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit. In deze editie de LEGO Ideas Ultimate Fire Truck door Pix027.

LEGO Ideas Ultimate Fire Truck

LEGO Ideas Ultimate Fire Truck

Hoewel deze brandweerwagen lijkt op de vele modellen die op de wereld rondrijden, is het een model niet gebaseerd op een specifiek merk of model. Dit is bewust gedaan om potentiële licentiekosten te elimineren. Desondanks heeft de fan-designer zijn best gedaan de brandweerwagen zo realistisch mogelijk te maken. De brandweerwagen bevat heel wat speelfuncties die worden gerealiseerd door middel van Power Functions. Het model is opgebouwd met zo’n 1800 LEGO steentjes en is 12 noppen breed. Hierdoor is het een compact model gebleven.

Een aantal high lights:

  • 7 motoren die het mogelijk maken de brandweerwagen op afstand te besturen
  • 8 individueel bestuurbare functies inclusief verlichting
  • De vrachtwagen kan rijden en sturen
  • De stempelpoten kunnen neergezet of ingetrokken worden
  • De ladder kan roteren
  • De ladder kan omhoog en naar beneden bewegen
  • De ladder kan ingetrokken of uitgeschoven worden

LEGO Ideas Ultimate Fire Truck

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen op dit project kun je doen op deze pagina.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!