[Uitgelicht] LEGO Ideas Trabant 601

3
1720
LEGO Ideas Trabant 601

Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. We delen daarom dan ook graag het nieuws met jullie zodra er een inzending is die de 10.000 supporters heeft bereikt. Helaas krijgen niet alle projecten evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie een plastic variant van een kunststof auto, namelijk de LEGO Ideas Trabant 601 van pedankopet.

LEGO Ideas Trabant 601

De Trabant, een auto uitgevonden in DDR die de technologische vooruitgang van de DDR aan moest tonen, werd wereldwijd een zeer populaire auto na het vallen van de Berlijnse muur. In de jaren voor het vallen van de muur was de auto gereserveerd voor inwoners van het DDR en werden er diverse modellen bedacht en geproduceerd. Doordat er een tekort aan staal was, werd de auto voorzien van een kunststof carrosserie. De laatste Trabant 601 rolde van de band in 1990.

LEGO Ideas Trabant 601

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk, maar mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites