[Uitgelicht] LEGO Ideas The Adventures of Tintin: Explorers on the Moon

1
2668

Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het LEGO Ideas The Adventures of Tintin: Explorers on the Moon project.

LEGO Ideas The Adventures of Tintin: Explorers on the Moon

‘Mannen op de maan’ is het zeventiende verhaal uit de reeks Kuifje strips van de Belgische scenarist en striptekenaar Hergé. Het stripboek is voor het eerst uitgegeven in 1954. Het is het vervolg op het stripboek ‘Raket naar de maan’. In beide stripboeken speelt de rood-witte raket een hoofdrol. In het stripboek beleeft Kuifje allerlei avonturen op de maan met zijn vrienden en vijanden.

Kuifje verscheen voor het eerst in 1929 als een strip in de krant. Tot nu zijn er in totaal 24 stripboeken van de reporter en zijn hond Bobby uitgebracht. Om het 90 jarige bestaan van Kuifje te vieren heeft MiniBrick Productions de inmiddels iconische raket nagebouwd in LEGO.

De raket bestaat uit ongeveer 1100 onderdelen en bevat een controleruimte en slaapvertrekken. Naast de raket bevat de set de hoofdrolspelers uit het stripboek, te weten:

  • Tintin (Kuifje)
  • Snowy (Bobby)
  • Captain Haddock
  • Thomson en Thompson (Jansen en Janssen)
  • Professor Calculus (Professor Zonnebloem)
  • Frank Wolff
  • Colonel Boris Jorgen

Kuifje, Kaptein Haddock en Jansen en Janssen dragen zowel een ruimtepak als hun dagelijkse kleding.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

Laat van je horen!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.