Uitgelicht: LEGO Ideas Magnets

3
676
LEGO Ideas Magnets

Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. We delen daarom dan ook graag het nieuws met jullie zodra er een inzending is die de 10.000 supporters heeft bereikt. Wel zijn we van mening dat niet alle projecten evenveel aandacht krijgen en daarom lichten we elke zondag een mooi project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie de LEGO Ideas Magnets van tkel86.

LEGO Ideas Magnets

LEGO Ideas Magnets

Deze LEGO Ideas Magnets inzending mag dan niet het meest gedetailleerde of spannende bouwwerk zijn die we ooit op LEGO Ideas tegen zijn gekomen, maar het is wel een unieke en interessante inzending. Dit simpelweg om het feit dat magneten best wel cool zijn.

LEGO Ideas Magnets

De inzending bestaat uit drie verschillende bureaugadgets die gebruik maken van de kracht van magneten (magnetisme). Op de eerste foto is een werkende kompas te zien die, als je hem draait, uit zichzelf weer de noord-zuidrichting zal aannemen. De tweede gadget is een anti-zwaartekracht ketting. De bovenste magneet zit vast aan het frame en de onderste ligt vast aan een ketting. Door de aantrekkingskracht van beide magneten wordt een soort van anti-zwaartekracht gecreëerd, daar het lijkt dat de magneet naar boven wordt getrokken in plaats van naar beneden.

LEGO Ideas Magnets

Het derde model zorgt voor zweefkracht. Doordat magneten een noord- en zuidpool hebben zullen dezelfde polen (bijv. zuid-zuid) elkaar afstoten. Tegenovergestelde polen zullen elkaar logischerwijs aantrekken. Door gebruik te maken van dezelfde polen zullen de magneten elkaar op een afstand willen houden. De magneten zijn hierboven verwerkt aan een balk die daardoor daadwerkelijk zweeft. De dolk aan de linkerkant zorgt ervoor dat de magneten de balk niet van de standaard afdrukken.

Voor een werking van de modellen heeft de fan designer een video vrijgegeven die je hieronder kunt bekijken.

Zoals je kunt zien zijn er veel details in het model verwerkt en bevat het de nodige speelfuncties. Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!