[Uitgelicht] LEGO Ideas Knight Rider – KITT

1
3377
LEGO Ideas Knight Rider - KITT

Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het LEGO Ideas project van Jimmi-DK, Knight Rider – KITT.


LEGO Ideas Knight Rider – KITT

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

In de tijd dat er nog maar weinig tv zenders beschikbaar waren, was de serie Knight Rider een vaste prik op de vrijdagavond bij de TROS. Van de originele serie uit de jaren 80 zijn 90 afleveringen gemaakt. De hoofdrolspelers van de serie waren Michael Knight en zijn auto KITT. KITT staat voor Knight Industries Two Thousand.

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

KITT beschikt over kunstmatige intelligentie waardoor hij kan praten en nadenken als een mens. Tijdens het praten knippert er een rode equalizer balk op het dashboard. De auto is zo goed als onverwoestbaar en zit vol met allerlei technische gadgets. Van deze gadgets waren de Turbo Boost en de scanner in de voorbumper, de Anamorphic Equalizer, de bekendste. Jimmi-DK heeft een poging gewaagd om de omgebouwde Pontiac Firebird Trans-Am uit 1982 om te vormen tot een LEGO model waarin alle karakteristieke kenmerken van KITT naar voren komen. Het model bestaat uit 883 onderdelen en is 33,6 cm lang.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!