[Uitgelicht] LEGO Ideas Kakapo

0
862
LEGO Ideas Kakapo

Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het Ideas project van FlancrestEnterprises, de Kakapo.


LEGO Ideas Kakapo

Kakapo

De kākāpō (Strigops habroptila) is een papegaai die niet kan vliegen en voornamelijk ‘s nachts actief is. De kākāpō komt voor in Nieuws Zeeland en wordt met uitsterven bedreigd. Op het moment lopen er nog maar 149 individuen van het diertje rond. Om hierbij stil te staan, heeft FlancrestEnterprises de kākāpō als LEGO Ideas project ingezonden.

Een aantal highlights van dit project:

  • De vleugels en staart zijn te articuleren.
  • De vogel is in balans en kan op zijn poten blijven staan.
  • De vogel is opgebouwd met 473 LEGO onderdelen.
  • De afmetingen zijn 10cm x 22cm x 9cm met ingeklapte vleugels, en 10cm x 22cm x 22cm wanneer de vleugel geopend zijn.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!