[Uitgelicht] LEGO Ideas Building Blocks of Life

1
586
LEGO Ideas Building Blocks of Life

Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. We delen daarom dan ook graag het nieuws met jullie zodra er een inzending is die de 10.000 supporters heeft bereikt. Helaas krijgen niet alle projecten evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie de LEGO Ideas Building Blocks of Life.

LEGO Ideas Building Blocks of Life

LEGO Ideas Building Blocks of Life

Eén van de meest voorkomende elementen op aarde is koolstof. Koolstof is ook nog eens belangrijk voor organische chemie en dat houdt simpelweg in dat het leven op aarde zoals we dat kennen, niet mogelijk is zonder koolstof. Koolstof kan feitelijk verbindingen aangaan met bijna elk ander element en is daardoor enorm belangrijk als bouwsteen van het leven.

LEGO Ideas Building Blocks of Life

DNA is de bouwsteen van het complexe leven zoals de mens, dieren en andere organismen zoals virussen. DNA is de drager van erfelijke eigenschappen, zie het maar als een code van wie jij bent. Ieder mens bestaat uit een DNA code die bijna identiek is aan die van een ander, maar daarin ook veel verschillen bevat zodat ook ieder mens uniek is.

LEGO Ideas Building Blocks of Life

De meest belangrijkste bouwsteen van het leven is natuurlijk LEGO. Hoewel het niet zoveel voorkomt als koolstof en minder ingewikkeld in elkaar zit als LEGO, althans, soms kan het behoorlijk lastig bouwen zijn, is het op heel veel vlakken een belangrijke bouwsteen voor de fans!

Om stil te staan bij de bouwstenen van het leven komt Brickeagle met het LEGO Ideas Building Block of Life project dat alle drie de bouwstenen bevat, gemaakt van LEGO natuurlijk. Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk, maar mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites