[Uitgelicht] LEGO Ideas Boxing Bots

2
992
LEGO Ideas Boxing Bots

Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. We delen daarom dan ook graag het nieuws met jullie zodra er een inzending is die de 10.000 supporters heeft bereikt. Helaas krijgen niet alle projecten evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie de LEGO Ideas Boxing Bots. 

LEGO Ideas Boxing Bots

Dit project is, volgens de fan designer, geïnspireerd door de film Real Steel waarin robots met elkaar vechten. Als je het ons vraagt zou dit ook geïnspireerd kunnen zijn op het Robot Wars programma waarin op afstand bestuurbare robots met elkaar de strijd aangaan.

LEGO Ideas Boxing Bots

Het doel is om tegen elkaar te vechten door het hoofd van de tegenstander een tik te geven. Hierdoor zal het hoofd naar achteren gaan hangen zodat het duidelijk is wie de winnaar is. Het hoofd zit goed genoeg vast zodat het niet naar achter gaat hangen bij het bewegen. Beide armen en wielen/benen zijn individueel van elkaar te besturen. In de hoofden van de robots zijn twee LED lampjes verwerkt zodat het lijkt alsof ze ogen hebben. De robots bestaan beide uit zo’n 1000 onderdelen en dit is inclusief Power functions.

Bekijk de video hieronder voor een impressie.

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk, maar mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!