[Uitgelicht] LEGO Ideas 80’s Tech

1
1683
LEGO Ideas 80's Tech

Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het Ideas project van Coosey__Goosey, 80s Tech.


LEGO Ideas 80’s Tech

In de jaren 80 zijn een aantal leuke gadgets ontworpen waar de ‘oudere jongeren’ onder ons, nostalgische gevoelens bij zullen krijgen. De jeugd van tegenwoordig zullen er merendeels met gefronste wenkbrauwen naar kijken. Coosey__Goosey heeft voor zijn project 80’s Tech een viertal van deze gadgets nagebouwd met LEGO.

LEGO Ideas 80s Tech

De Walkman. Wie had er destijds niet eentje met een clip op de achterzijde van het toestel zodat je hem om je broekriem kon vastklemmen. De koptelefoon had een bescheiden schelp, niet zo groot zoals die oorwarmers van tegenwoordig. Coosey__Goosey heeft er voor zijn LEGO versie nog twee cassettebandjes aan toegevoegd.

LEGO Ideas 80s Tech

Hoewel je het tegenwoordig niet meer kunt voorstellen, was de eerste mobiele telefoon een joekel van een toestel waarmee je alleen maar kon bellen. De telefoon bevatte nog echte toetsen en een zichtbare antenne. Van internetten op je mobiel had men destijds nog niet gehoord.

LEGO Ideas 80s Tech

De eerste game boy bevatte een 8 bit processor met een zwart-wit LCD scherm zonder achtergrondverlichting. Online gamen met je vrienden bestond toen nog niet. Eén van de meest bekende spellen die op de Game Boy is uitgebracht is Tetris.

LEGO Ideas 80s Tech

De vierde en laatste gadget is de fotocamera waarbij je de flitser uit moest klappen alvorens je een foto kon maken. Nadat je een foto had gemaakt werd deze meteen ontwikkeld. Na een paar seconden kwam er dan een geprinte foto uit de fotocamera.

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen kun je doen op deze pagina.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

Vorig artikel[MOC] LEGO House in Barqa
Volgend artikel[Nieuws] Instructies The LEGO Movie 2 BrickHeadz
Sinds 2017 schrijf ik voor Bouwsteentjes.info. Het begon allemaal het schrijven van een gastreview. Aangezien dit naar meer smaakte is mij gevraagd of ik Retro Reviews wilde gaan schrijven. En zo geschiedde! Mijn favoriete thema's zijn Scooby Doo, Star Wars, Architecture en Creator Expert. Sinds kort is daar nog een nieuwe verslaving bijgekomen, namelijk het verzamelen van LEGO Star Wars sleutelhangers.