[Review] Wicked Brick Display Stands

3
1502
Wicked Brick Display Stand

Bij een Star Wars UCS display set wordt meestal een LEGO standaard meegeleverd die gebouwd wordt uit LEGO Technic onderdelen. Het is goed genoeg, maar zo’n mooie grote UCS set kan beter tot z’n recht komen met een speciaal op maat gemaakte standaard van acrylaatglas. Er zijn diverse aanbieders van maatwerk standaarden voor je mooie LEGO sets en één van die aanbieders is het Britse Wicked Brick, die naast standaarden ook maatwerk display cases levert. Om hun producten te beoordelen hebben we twee standaarden voor LEGO Star Wars UCS sets mogen ontvangen: voor de LEGO 75060 Slave 1 en voor de LEGO 75144 Snowspeeder. Of deze standaarden het waard zijn om aan te schaffen lees je in onze review.


Verpakking

Elke standaard wordt geleverd in een mooie beschermende zwarte envelop met het logo van Wicked Brick er op.

In de envelop vinden we de onderdelen waaruit de standaard opgebouwd moet worden. Elk onderdeel zit netjes verpakt in een apart ziplock zakje om krassen tijdens het transport te voorkomen. Er wordt geen instructie meegeleverd, maar iedereen die een LEGO set in elkaar kan zetten zal zonder problemen zien welke onderdelen waar in elkaar passen om de standaard te voltooien. De onderdelen van de Slave 1 standaard zijn uiteraard anders en specifiek gemaakt voor die set.

Wanneer we de standaard van de Snowspeeder zonder veel moeite in elkaar geklikt hebben zien we het resultaat. De verticale plaat in het midden bevat de ingegraveerde tekst “Ultimate Collector Series Snowspeeder” met daaronder het setnummer (75144). Op de zwarte onderplaat zien we links ook het silhouet van de Snowspeeder ingegraveerd.

De losse voorplaat heeft LEGO nopjes waarop de minifiguren geplaatst kunnen worden, en waarop de UCS plaquette bevestigd kan worden. Deze plaat kan perfect passend tegen de basis van de standaard aangeschoven worden om er één geheel mee te vormen, maar kan naar wens ook weggelaten worden indien men alleen de LEGO set tentoon wil stellen.

Vervolgens is het een kleine moeite om de Snowspeeder op de standaard te plaatsen en hem in alle glorie te kunnen bewonderen.

De standaard is zo opgezet dat de Snowspeeder onder een uitermate fotogenieke hoek tentoongesteld wordt. Hiermee wijkt deze standaard af van de originele LEGO standaard die vergeleken met deze spannende hoek een vrij fantasieloze display geeft.

De standaard voor de Slave 1 daarentegen volgt dezelfde hoek als de door LEGO meegeleverde Technic standaard. Het model van de Slave 1 is dan ook moeilijk in een andere hoek op te stellen vanwege het gewicht van het model en de kwetsbaarheid van de details.

Ook hier zien we wederom in de verticale middenplaat ingegraveerd de woorden Ultimate Collector Series, Slave 1, het setnummer (75060) en een bovenaanzicht van de Slave 1.

De losse voorplaat heeft vier posities voor de vier in de set meegeleverde minifiguren, en de bevestigingsplek voor de UCS plaquette.

Wanneer de Slave 1 op de standaard geplaatst wordt staat die precies zo opgesteld als op de door LEGO meegeleverde Technic standaard. Wel voelt deze Wicked Brick standaard stabieler en ziet het er zo erg strak uit. Wel dient opgemerkt te worden dat stofdeeltjes duidelijk zichtbaar zijn op de zwarte acrylaatglas basis.

Schuin opzij is ook goed te zien hoe stabiel deze standaard is, wat zeker voor de Slave 1 wel een noodzakelijke voorwaarde is.

Conclusie

De UCS Snowspeeder standaard kost bij Wicked Brick afgerond 25 Britse pond en de UCS Slave 1 standaard kost afgerond 30 pond. Hoewel deze standaarden gemaakt van acrylaatglas niet goedkoop zijn bieden ze wel een prachtige manier om je bijzondere Star Wars UCS sets tentoon te stellen. We zijn hierbij vooral gecharmeerd van de UCS Snowspeeder standaard die deze mooie set in een schitterend dynamische pose tentoonstelt! Een mogelijk minpuntje, naast de prijs, is de gevoeligheid voor stof die de zwarte basisplaat heeft. Bij Wicked Brick is het echter ook mogelijk om tegen meerprijs in plaats van een versie met zwarte onderplaat een versie met doorzichtige plaat te bestellen.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door Wicked Brick. Onze mening en conclusie van de display standaarden is geheel onafhankelijk. Wicked Brick, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

Wicked Brick Display Stands

8.8

Prijs

7.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Displaywaarde

10.0/10

Originaliteit

8.0/10

Bouwgemak

10.0/10

Pluspunten

  • Stabiel
  • Strak
  • Verbetering t.o.v. LEGO standaard

Minpunten

  • Prijzig
  • Gevoelig voor stof
Vorig artikel[Review] LEGO 40274 Mr and Mrs Santa Claus
Volgend artikel[MOC] LEGO Tinkerbell door Alex de Jong
Als kind bouwde ik van alles en nog wat met LEGO, maar toen ik ouder werd liet ik de LEGO-liefde lange tijd links liggen. In 2015 kwam die oude liefde echter weer helemaal terug. De LEGO thema's waarin ik het meest geïnteresseerd ben zijn Star Wars, Ideas, en Creator. Binnen Creator dan weer voornamelijk de Creator Expert sets zoals de Modular gebouwen en de Expert Cars, hoewel sommige Creator 3-in-1 sets mij ook erg aanspreken. In het dagelijkse leven ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen die ik ook de liefde voor LEGO probeer door te geven. Inmiddels ben ik geen redacteur meer op Bouwsteentjes.info, maar het verzamelen en bouwen van LEGO blijft ik met veel plezier doen.