[Review] LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

2
998
LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

Afgelopen zomer bracht LEGO een aantal accessoires sets uit onder het thema LEGO Xtra. De set die beschikbaar zijn hebben we inmiddels voorzien van een review. Het was echter de vraag of LEGO dit thema door zou gaan zetten. Dit blijkt het geval, want sinds 1 januari is de LEGO Xtra 40341 Sea Accessories te koop. Of de set het waard is om aan te schaffen lees je hieronder.


LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

De LEGO Xtra accessoires zitten verpakt in een Polybag. In totaal bevat het zakje 24 onderdelen en kost €3,99. De gemiddelde prijs per onderdeel zit op €0,17 per onderdeel. Dit is aan de hoge kant voor een aantal losse accessoires die niet heel bijzonder zijn. Enkel de haai, papegaai en 2×2 tile met print zijn noemenswaardige toevoegingen. De hoge prijs is iets wat bij elke LEGO Xtra set een doorn in het oog is.

LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

Met de 24 onderdelen bouw je een aantal objecten die te gebruiken zijn in een LEGO City lay-out of eventueel een piraten lay-out. Het zakje bevat geen instructies. Dit is ook niet nodig. Op de voorkant van het zakje duidelijk te zien is wat je kunt bouwen met de onderdelen. De haai, papegaai, 2×2 tile met landkaart-print, en de kist zijn het meest noemenswaardig. Met de losse onderdelen zijn een schelp, een speer en een lichtboei te bouwen. De overgebleven onderdelen worden in de kist gestopt of zijn te gebruiken als accessoires voor Minifigures. Na het bouwen blijven er negen onderdelen over waarvan nog een extra speer gemaakt kan worden.

LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

Conclusie

LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

De LEGO 40341 Sea Accessories is ideaal als aanvulling voor een LEGO City of piraten lay-out, maar boet flink in vanwege de prijs/kwaliteit. Voor AFOL’s niet zozeer interessant omdat de meeste onderdelen makkelijk in andere sets te vinden zijn en de bouwwerken eigenlijk niet veel toevoegen. De Polybag is leuk om cadeau te geven aan een kind dat net met LEGO begint te bouwen om zo wat meer aanvulling te geven, maar er is weinig bouw- en speelplezier aan te beleven. Had LEGO in plaats van een haai een zaaghaai/zaagvis toegevoegd, dan had de set een hogere meerwaarde gehad. Dit is een gemiste kans.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Xtra 40341 Sea Accessories is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

LEGO Xtra 40341 Sea Accessories

6

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Speelplezier

6.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Verzamelwaarde

6.0/10

Pluspunten

  • Leuk voor kinderen
  • Haai, 2x2 tile met print, kist en papegaai zijn leuke extra's

Minpunten

  • Weinig bouwplezier
  • Weinig speelplezier
  • Te duur voor wat je krijgt