[Review] LEGO Wooden Minifigure

25
1988
LEGO Wooden Minifigure

Met de LEGO Wooden Minifigure gaat LEGO terug in de tijd. Het geeft verzamelaars de mogelijkheid om een unieke set in huis te halen. De Minifigure is grotendeels gemaakt van hout, maar heeft handen van plastic. We hebben het figuur van LEGO toegestuurd gekregen om het nader te bekijken. Hieronder lees je wat onze bevindingen zijn en of de set het waard is om in huis te halen.

LEGO Wooden Minifigure

De houten Minifig zit verpakt in een premium doos zonder seals. In de doos bevinden zich een instructieboekje, een zakje met 29 LEGO steentjes en natuurlijk het houten figuur. De Minifigure ligt in een uitsparing en wordt daarnaast op zijn plek gehouden met twee elastiekjes. Doordat de doos mooi vormgegeven is, er geen seals aanwezig zijn en het geheel er stijlvol uitziet, is het ideaal om ter display gezet te worden.

De Wooden LEGO Minifigure is volgens LEGO met de hand gemaakt. Hoewel dit deels het geval zal zijn, gaan we ervan uit dat dit niet volledig het geval is. Desondanks is elke Minifigure uniek vanwege de nerven in het hout. De achterkant van de benen zijn voorzien van gaten zoals dat ook bij de normale Minifigures het geval is. Op het hoofd is het LEGO logo ingebrand. Als er naar de grootte wordt gekeken, dan valt dit wat tegen. Op de foto’s ziet het figuur er redelijk groot uit, maar in het echt valt het wat tegen als je hem eenmaal uit de doos haalt.

LEGO Wooden Minifigure

Mocht je denken dat het figuurtje te bewegen is, dan kom je bedrogen uit. Enkel de plastic handen zijn rond te draaien. De armen en benen zijn statisch. LEGO heeft hier bewust voor gekozen om zodoende een zo hoog mogelijke kwaliteit te waarborgen. Dit is deels goed te begrijpen, maar anderzijds jammer te noemen. Het figuur wat accentuatie geven zit er dus niet in. Het figuur voelt stevig aan en het eikenhout dat gebruikt wordt is van prima kwaliteit. Dit geldt tevens voor de afwerking van het figuur. Er zijn geen scherpe randen te vinden en ziet er aan alle kanten netjes afgewerkt uit.

LEGO Wooden Minifigure

Het zakje met LEGO onderdelen geeft de mogelijkheid om een aantal objecten te bouwen. Het instructieboekje bevat hiervoor een aantal ideeën, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. De handen hebben de juiste afmetingen en kunnen zodoende LEGO steentjes vasthouden. Naast instructies bevat het boekje een korte geschiedenis over het merk en de houten speelgoedmodellen uit het verleden. Het is leuk om er eens doorheen te bladeren, maar na een minuut of vijf ben je er doorheen. Daarnaast is het boekje, doosje of Minifigure niet voorzien van een nummer. LEGO geeft aan dat het een gelimiteerde oplage betreft. Een nummer is dan ook geen overbodige luxe.

LEGO Wooden Minifigure

Is de prijs van €129,99 het waard voor wat je krijgt? Ja en nee. Ja, want elk houten figuur is uniek vanwege de nerf in het hout, is mooi vormgegeven en netjes afgewerkt, zit verpakt in een premium doos, en voorzien van een aantal LEGO steentjes en een instructieboekje met wat tekst en uitleg. Voor de echte fans een no-brainer om in huis te halen. Nee, want er is geen accentuatie mogelijk, het figuur is klein, lijkt niet volledig handgemaakt en voelt te duur aan voor wat je krijgt. Is het dan een miskoop als je toch voor de bijl gaat? Nee, dat niet zozeer. Het is een unieke set om in de verzameling te hebben. Twijfel je enorm, dan moet je bewust een keuze maken. Vraag jezelf dan af of je liever een LEGO set waar je het nodige bouwplezier aan beleeft koopt, of je iets unieks en gelimiteerd aan de verzameling wilt toevoegen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.