[Review] LEGO Star Wars Sleutelhangers

0
384

Al sinds het begin van het LEGO Star Wars thema worden er elk jaar een aantal LEGO Star Wars sleutelhangers uitgebracht. In 2018 zijn er 4 sleutelhangers uit dit thema op de markt gekomen. In deze review worden ze alle vier afzonderlijk besproken. Zijn ze de moeite waard om ze in je collectie op te nemen? Je leest het hieronder.


LEGO Star Wars 853767 Star Destroyer Bag Charm

De meeste sleutelhangers die LEGO uitbrengt zijn Minifiguren. Dit jaar heeft LEGO in het Star Wars thema voor de verandering twee voertuigen uitgebracht. De laatste keer dat LEGO een Star Wars voertuig als sleutelhanger uitbracht was in 2008. Dit was de LEGO 852247 Jedi Starfighter Bag Charm.

LEGO Star Wars 853767 Star Destroyer

De papieren tag verandert elk jaar van kleur. De kleur van de 2018 LEGO Star Wars sleutelhangers is wit. De Star Destroyer is de versie uit de originele trilogie. De LEGO adviesprijs voor de sleutelhanger €5,99. Alle sleutelhangers zijn gelijmd, zodat gevaar voor het kwijtraken van onderdelen miniem is.

LEGO Star Wars 853767 Star Destroyer

Hoewel het een microbuild is is het model geslaagd te noemen. Ondanks het gebruik van minimale middelen is het eindresultaat een mooie Star Destroyer met een herkenbare commando toren en drie motoren achter op het toestel.


LEGO Star Wars 853768 Landspeeder Bag Charm

De Landspeeder heeft net als de Star Destroyer een LEGO adviesprijs van €5,99. Het is de tweede keer dan er een Landspeeder-sleutelhanger door LEGO op de markt is gebracht. De eerste keer was in 2008.

LEGO Star Wars 853768 Landspeeder

De verschillen tussen de 2008 versie en 2018 versie zijn minimaal. Voor het raam van de 2018 versie wordt geen gebruik gemaakt van een transparante Roof Tile, zoals in 2008, maar van een Dark Grey Stone Roof Tile. Een verandering die in onze ogen geen verbetering is. Het gebruik van een grille element is derhalve een mooie toevoeging.

852245 landspeeder

LEGO Star Wars 853768 LandspeederHet model uit 2008 had als leuke extra toevoeging, een hanger met het LEGO logo erop. Helaas is deze niet toegevoegd aan het 2018 model. Met behulp van drie Nose Cone elementen worden de drie turbinemotoren weergegeven. Iets wat simpel maar doeltreffend is.


LEGO Star Wars 853769 Han Solo Key Chain

Ondanks dat er sinds 1999 LEGO Star Wars sleutelhangers uitgebracht worden, is er in al die jaren nog nooit een versie van Han Solo uitgebracht. Waarschijnlijk mede dankzij de film Solo is er dit jaar dan eindelijk een Han Solo sleutelhanger op de markt gekomen.

LEGO Star Wars 853769 Han Solo

Door het uitbrengen van de film zou je haast gaan denken dat LEGO dan ook een Minifig van deze film zou gaan gebruiken als sleutelhanger. Niets is minder waar. Als minifiguur is gekozen voor het model dat ook in de LEGO Star Wars 75159 Death Star voorkomt. Het Minifiguur uit deze set bevat een hoofd met twee gezichtsuitdrukkingen. Voor de sleutelhanger is gebruik gemaakt van het gezicht waarbij Han Solo wat dromerig voor zich uit zit te staren. De torso en de benen zijn aan de voorkant voorzien van een mooie print.

LEGO Star Wars 853769 Han Solo

Aan de achterkant bevat alleen de torso een print. Er is gebruik gemaakt van haarstuk dat typerend is voor Han Solo zijn kapsel. De LEGO adviesprijs is €4,99.


LEGO Star Wars 853770 BB-9E Key Chain

De laatste Star Wars Sleutelhanger die dit jaar uitgekomen is is de LEGO 853770 BB-9E Key Chain. Deze heeft net als Han Solo een LEGO adviesprijs van €4,99. Voor de sleutelhanger is gebruik gemaakt van het al bestaande Minifiguurtje dat gebruikt wordt in de sets LEGO Star Wars 75179 Kylo Ren’s TIE Fighter en LEGO star Wars 75190 First Order Star Destroyer.

LEGO Star Wars 853770 BB-9E

Conclusie

Met het uitbrengen van drie sleutelhangers uit de originele trilogie (OT) en één uit Episode VIII heeft LEGO dit jaar vier gevarieerde sleutelhangers uitgebracht. De sleutelhangers zien er alle vier gedetailleerd uit. Een minpunt is de Landspeeder vanwege het gebruikt van een Dark Grey Roof Tile in plaats van een transparante versie. Voor de verzamelaars van LEGO Star Wars zijn ze een must have.

LEGO Star Wars sleutelhangers

LEGO Star Wars Key Chains

8.5

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Minifigures

8.0/10

Verzamelwaarde

9.5/10

Pluspunten

  • Toevoeging van twee voertuigen
  • Gevarieerd aanbod aan sleutelhangers

Minpunten

  • Bij de Landspeeder geen transparante raam