LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker – 20th Anniversary Edition

1
501
LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

LEGO Star Wars is één van de langst lopende LEGO thema’s. De eerste sets zijn uitgebracht in 1999 en het thema loopt daarom al 20 jaar mee. Om het 20 jarige bestaan van LEGO Star Wars te vieren zijn er een vijftal sets opnieuw uitgebracht in een speciale ’20th Anniversary Edition’. Elke set bevat een nieuwe versie van een al eerder uitgebrachte set en een exclusieve Minifiguur dat een replica is van de eerste serie LEGO Star Wars Minifiguren. In deze review behandelen we de LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker – 20th Anniversary Edition.

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker – 20th Anniversary Edition

LEGO Star Wars - 20th Anniversary Edition

De LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker – 20th Anniversary Edition is gebaseerd op de LEGO 7250 Clone Scout Walker uit 2005. Deze set bevat 108 onderdelen en één Minifig in de vorm van een Clone Trooper. De jubileum editie van de Clone Scout Walker is wat dat betreft een stuk uitgebreider met drie Minifiguren, een Dwarf Spider Droid en een loopgraaf. De Collectible Minifigure in deze set is de 1999 versie van Darth Vader.

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De inhoud van de set bestaat uit twee genummerde zakjes, het instructieboek en een stickervel. De set bevat 250 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €34,99 is dit €0,14 per onderdeel. Dit is aan de hoge kant en niet te rechtvaardigen.

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De Minifigures

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De Minifiguren zijn een Wookie Warrior, Kashyyyk Clone Trooper en een Battle Droid. De Wookie Warrior is uniek voor deze set. Met een print op zijn benen lijkt hij behaard over zijn hele lichaam. De kleurencombinatie van donkerbruin met lichtbruin is een geslaagde kleurenmix. De Kashyyyk Clone Trooper is – met de kanttekening dat hij dit jaar in twee sets zijn opwachting maakt – ook een nieuwe Minifig. De andere set is de LEGO 75234 AT-AP Walker. De Clone Trooper ziet er indrukwekkend uit met de geprinte details op de helm, torso en benen. De Battle Droid is de versie die al sinds 2007 in 26 verschillende sets wordt gebruikt. De achterkant van de Wookie Warrior bevat geen print, desondanks ziet hij er wel ‘harig’ uit. De Kashyyyk Clone Trooper heeft ook op de achterkant een mooie print op zijn torso. Hij heeft de standaard angry Clone Trooper print die LEGO al jaar en dag gebruikt. Lando was de ster in de jubileum set van de Snowspeeder, in deze set steelt Darth Vader de show.

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De Collectible Minifigure versie is een replica van de Minifigure die in 1999 voor het eerst op de markt gebracht werd via de LEGO 7150 Tie Fighter & Y-Wing. Na al die jaren ziet Darth Vader er nog steeds imposant uit. Darth Vader heeft een lichtgrijs hoofd met littekens en een verdwaasde blik in zijn ogen. De ’20 years LEGO Star Wars’ print op zijn rug wordt bedekt door zijn zwarte cape, waardoor het logo niet zichtbaar is.

Het resultaat

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De Dwarf Spider Droid is een versie die al vaker voorgekomen is in andere sets, alleen is hier de kleursetting verschillend. In plaats van Dark Blueish Grey wordt er gebruik gemaakt van Light Bluish Grey. De set bevat een loopgraaf waarachter de Wookie Warrior de strijd kan aangaan met zijn vijanden. Het bijzondere aan de loopgraaf is dat het een blaster bevat, maar dat je er niet mee kunt schieten. Waarom LEGO hier geen Stud Shooter geïnstalleerd heeft is een raadsel. Het toevoegen van een Stud Shooter had het speelplezier op dit onderdeel kunnen verhogen. Desondanks is blaster een welkome toevoeging.

LEGO Star Wars 75261Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

De AT-RT Clone Scout Walker is een niet al te ingewikkeld bouwwerk. De Walker heeft één groot manco, hij staat alleen maar stabiel op zijn poten in de ‘stilstand’ positie. Je kunt de poten niet zo neerzetten alsof het lijkt dat hij aan het lopen is. Dit is een gemiste kans. De Walker beschikt wel over een Stud Shooter zodat er nog wat speelplezier aan te beleven valt. De diverse kleurencombinaties geeft de AT-RT Clone Scout Walker een mooie look waardoor hij wel geschikt is om ter display gezet te zetten.

Conclusie

De LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker – 20th Annivesary Edition is de minst aansprekende set van de vijf jubileum sets. Zoals al eerder aangegeven, heeft LEGO op een aantal onderdelen de boot gemist wat betreft speelmogelijkheden waarmee ze de set wat aantrekkelijker hadden kunnen maken. De minifiguren zijn van uitstekende kwaliteit. Als display is de AT-RT Clone Scout Walker wel geschikt.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO Star Wars 75261 Clone Scout Walker - 20th Anniversary Edition

7

Prijs/Kwaliteit

6.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Speelplezier

6.0/10

Minifigures

9.0/10

Verzamelwaarde

8.0/10

Pluspunten

  • Mooie selectie Minifiguren

Minpunten

  • Poten van de Clone Scout Walker zijn te statisch
  • Geen echte schietfunctie bij de loopgraaf