Review LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

3
1087
LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

Na het verschijnen van de eerste foto en later de officiële HD visuals, waren we hier op de redactie nieuwsgierig naar dit exclusieve setje. We hebben de Scarif Stormtrooper al kunnen bemachtigen via Lili’s Bricks. Onze conclusie lees je in deze review.

Visuals

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

Voordat we de set gaan bouwen bekijken we snel de visual van de Polybag. De voorkant van de Polybag laat direct zien wat je kan verwachten, een Scarif Stormtrooper op een display. We zijn van mening dat de kleuren die gebruikt zijn de Scarif Stormtrooper perfect naar voren laat komen. Verder is de Polybag voorzien van het setnummer, het aantal onderdelen en de naam van de Minifig. De achterkant is niet noemenswaardig omdat daar enkel wat algemene productie, licentie en copyright informatie vermeld staat.

Inhoud, de bouw en de Scarif Stormtrooper Minifigure

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

In de set treffen we een zakje LEGO, een stickervel, een achtergrond, een doosje met een stoffen rok onderdeel en een instructieboekje aan. In totaal bevat de set 25 onderdelen.

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

Het bouwen van de display en Scarif Stormtrooper neemt niet meer dan 5 minuten in beslag. De display is vergelijkbaar met die van de LEGO Star Wars 40268 R3-M2. Het grote verschil zit hem in de achtergrond die gebruikt wordt en de sticker aan de voorkant van de display.

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

De voor- en achterkant van de torso van de Minifig is voorzien van een strakke print in de vorm van een harnas en een riem. Op de benen loopt de print lichtelijk door. Het hoofdje is, zoals we dat tegenwoordig gewend zijn, een Angry Clone Trooper hoofdje. Hier zie je verder weinig van terug zodra je de helm op de Minifig plaatst. De helm is net als de torso voorzien van een beige kleur en wat details. Als accessoire heeft de Stormtrooper een blaster in zijn hand. Dit is niet de meest geweldige keuze voor een blaster, maar we zijn blij dat LEGO de accessoire heeft toegevoegd.

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

R3-M2 & de Scarif Stormtrooper

Vanaf het begin was het overduidelijk dat de Scarif Stormtrooper en R3-M2 onderdeel zijn van een grotere display. Hoeveel Polybags we nog kunnen verwachten durven we niet te zeggen. Wel kunnen we jullie laten zien dat R3-M2 en de Scarif Stormtrooper samen al wat meer een geheel maken. Op naar de volgende Polybag!

LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag

We zijn daarom ook van mening dat LEGO hiermee een goede set zet. Het bevordert de drang om te verzamelen en het staat ook nog eens leuk. Tevens is dit een prima oplossing om de issue rondom het uitbrengen van enkel LEGO Star Wars Minifigs te omzeilen. Wel is het zo dat je er snel bij moet zijn om de Minifig aan je verzameling toe te kunnen voegen, gezien de prijzen van unieke LEGO Star Wars Polybags helaas snel de pan uitreizen.


Lili's Bricks

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Ultra-Shop/Lili’s Bricks. Dank aan Lili voor het opsturen van de Polybag!


Jouw mening telt!

Wat vind jij van de LEGO Star Wars 40176 Scarif Stormtrooper Polybag en ben jij van plan om de Polybag aan je collectie toe te voegen, of is ie inmiddels al onderdeel van je collectie? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC’s kan vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?