[Review] LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione

2
1306
[Review] LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione

Met de LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione brengt LEGO een 2-in-1 set uit. De auto is zowel als Competizione als straatversie te bouwen. Wat we van de set vinden lees je in onze review.


LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione

De doos bevat vijf plastieken zakjes met LEGO onderdelen, een chassis voor de auto en een instructieboekje. Zoals de gewoonte is in dit thema, is er een stickervel aanwezig. Op het velletje zijn 12 stickers aanwezig. De set heeft een adviesprijs van €14.99 en met een totaal aan 198 onderdelen komt dit terecht op €0,08 per onderdeel. Dit een matige prijs omdat er veel gebruik gemaakt wordt van kleinere onderdelen.

De Minifig

De Minifig, de coureur van de Ferrari F40, heeft op de torso rode belijning en het logo van Ferrari. De Minifig heeft een roodkleurige linkerarm en een witte rechterarm. Beide armen zijn verder kaal en er is geen print aanwezig. Op de achterkant van de torso is de print minimalistisch, wat een gemiste kans is. De benen zijn volledig wit en er is geen enkele vorm van print aanwezig. Als extra accessoires zijn er een helm en moersleutel voorzien.

De bouw

De set is over het algemeen makkelijk te bouwen, maar tussendoor zijn er toch leuke uitdagingen verwerkt. Er zijn verschillende bouwtechnieken gebruikt om de iconische zwarte lijn rondom de wagen te kunnen realiseren. Door het gebruik van de verschillende bouwtechnieken wordt er tevens voor gezorgd dat de auto stevig is. Hoewel de set de nodige stickers bevat, is er ook gedacht aan een aantal bedrukte onderdelen. Zo is er ter hoogte van de voorruit, aan beide kanten een 1×1 plate gebruikt met een print van het Ferrari logo te vinden. Aan de zijkanten van de achterlichten is een print aanwezig die de zwarte kleur van de plate verbergt. De print heeft een witte ondergrond met daarop een rode kleur die een deel van achterlampen weg behoort te werken. Dit is deels gelukt, maar de rode kleur komt niet overeen met die van de rest van de auto. De witte basiskleur steekt er aan beide kanten iets uit. Dit is waarschijnlijk een drukfout, maar het valt teveel op en doet de auto geen eer aan.

De Ferrari is gekend om zijn gestroomlijnde uiterlijk en dat wordt door de hoeveelheid studs die te zien zijn teniet gedaan. De keuze van LEGO om studs te laten zien op hun modellen is te begrijpen, maar als je een auto als dit bouwt dan verwacht je toch een gestroomlijnder geheel. Dit is een grote misser van LEGO. Om de set wat speelplezier te geven zitten en vier soorten velgen in de set. Deze zijn makkelijk te veranderen door gebruik te maken van de moersleutel. De wagen kan eveneens omgebouwd worden naar de straatversie.

Ombouw naar straatversie

LEGO geeft de mogelijkheid de Ferrari F40 Competizione om te bouwen naar de straatversie. Hier is tijdens het ontwikkelen van de set rekening mee gehouden. Zo kunnen de motorkap, de uitlaat, de lampen en de spoiler omgewisseld worden. Dit is een keer leuk om te doen maar biedt nadien geen meerwaarde. Het geeft wel meer speelplezier voor kinderen. Door de extra velgen en de overige verwisselbare elementen, blijven er heel wat losse onderdelen over nadat de auto gebouwd is.

Conclusie

De Ferrari F40 is een leuke set om te bouwen. De bouw is interessant en biedt een leuke uitdaging voor tussendoor. De hoeveelheid te plakken stickers zijn redelijk te noemen. De twee prints zijn een welgekomen toevoeging. De mogelijkheid om de wagen om te bouwen is een misser voor verzamelaars. Wel is het als speelfunctie het voor kinderen. De functie zal bij verzamelaars waarschijnlijk niet veel gebruikt worden. Het is an sich een mooie set om ter display te zetten, maar de hoeveelheid zichtbare studs doen de set geen eer aan.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. We willen LEGO bedanken voor het voorzien van een review-exemplaar.

LEGO Speed Champions 75890 Ferrari F40 Competizione

7.1

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

6.0/10

Bouwplezier

8.0/10

Minifigure

7.0/10

Verzamelwaarde

7.5/10

Pluspunten

  • Uitdagende bouw
  • Afwisseling in bouwtechnieken
  • Toevoeging van prints

Minpunten

  • Ombouwfunctie is ietwat een misser
  • Geen gestroomlijnd uiterlijk
  • Teveel aan extra losse elementen