[Review] LEGO Overwatch Omnic Bastion

4
985
LEGO Overwatch Omnic Bastion

De Overwatch licentie die LEGO te pakken heeft gekregen heeft voor nogal wat controverse gezorgd, want wat moet LEGO nou met een licentie van een redelijk gewelddadig spel, terwijl ze er zo op tegen zijn? Wat de reden ook moge zijn, wij zijn van mening dat LEGO juist wel wat meer variatie in sets en licentie mag hebben. Overwatch is, ondanks dat het een multiplayer shooter is, een prima licentie om sets voor te maken. Dit met name omdat het Overwatch universum vol verhalen zit en diepgang kent. We hebben de LEGO Overwatch Omnic Bastion in huis gehaald om te kijken of het setje het waard is om aan je verzameling te voegen. Onze conclusie lees je hieronder.

Visuals en inhoud

LEGO Overwatch Omnic Bastion

De doos van de Omnic Bastion is qua grootte vergelijkbaar met die van de LEGO Seasonal sets. De Omnic Bastion, met oranje skin, staat op de voorgrond op de bouwbare standaard afgebeeld met op zijn schouder de vogel Ganymede. In de achtergrond is een gedeelte van Eichenwalde te zien met een, als we het goed hebben, Spider Tank. Op de achterkant van de doos is te zien dat het om een Blizzard Exclusive gaat en wordt de Omnic Bastion met oranje skin afgebeeld in aanval-modus.

LEGO Overwatch Omnic Bastion

De doos bevat drie zakjes LEGO, een instructieboekje en een stickervelletje. In totaal bevat de set 182 onderdelen en met een verkoopadviesprijs van €25 komt dit neer op €0,14 per onderdeel. Dat is een zeer hoge prijs per onderdeel. Dit heeft natuurlijk deels met de Overwatch licentie te maken, maar we gaan ervan uit dat LEGO de prijs nog extra een duwtje geeft vanwege de populariteit van de game.

LEGO Overwatch Omnic Bastion

De bouw

LEGO Overwatch Omnic Bastion

Het bouwen van de Omnic Bastion, standaard en Ganymede neemt ongeveer zo’n 20 minuten in beslag. De Omnic Bastion is niet groot en bevat weinig grote LEGO onderdelen, maar is wel een genot om te bouwen. Dit komt doordat er best wel wat gepriegel bij komt kijken. Er worden daarnaast diverse bouwtechnieken gebruikt.

LEGO Overwatch Omnic Bastion LEGO Overwatch Omnic Bastion

Ondanks het kleine formaat van de set zijn er genoeg speelfuncties te vinden. De Omnic Bastion heeft beweegbare benen, armen en hoofd. Daarnaast beschikt hij over een machinegeweer in de vorm van een stud shooter en heeft hij een gatling gun op zijn rug. De stud shooter kan een stud (nop) afvuren terwijl de gatling gun enkel te accentueren is (sentry modus). Desondanks kan de Omnic Bastion verschillende posities aannemen en dat heeft LEGO, voor een set van dit formaat, prima voor elkaar gekregen.

LEGO Overwatch Omnic Bastion LEGO Overwatch Omnic Bastion

Bij de set zit ook een standaard inbegrepen waarop de Omnic Bastion geplaatst kan worden. Hierdoor staat de set stabiel en kunnen er allerlei verschillende posities aangenomen worden. Ook zonder standaard is de set erg stabiel, maar kunnen bepaalde posities juist niet aangenomen worden. De standaard is voorzien van een 2×4 tile met sticker om de exclusiviteit te benadrukken. Gezien de prijs van de set en dat het om een exclusief setje gaat, hadden we graag een beprinte tile gezien. Dit is een misser van LEGO.

LEGO Overwatch Omnic Bastion

Conclusie

LEGO Overwatch Omnic Bastion

De LEGO Overwatch 75987 Omnic Bastion is een set voor de liefhebber van het spel of verzamelaars van unieke LEGO sets. De set bevat veel speelfuncties, maar is primair bedoeld om te verzamelen en ter display te zetten. Het bouwen van de set is plezierig en er worden diverse bouwtechnieken gebruikt. De prijs van de set is te hoog voor wat je krijgt en de toevoeging van stickers is erg jammer. We zijn daarom bang dat de rest van het Overwatch thema ook te hoog geprijsd gaat worden voor wat je in huis haalt. De set is een aanrader voor de fans van de game, mechs en exclusieve LEGO sets, maar heb je daar niets mee dan raden we niet aan de set in huis te halen.

LEGO Overwatch 75987 Omnic Bastion

7.1

Prijs/kwaliteit

4.0/10

Bouwplezier

8.0/10

Speelplezier

6.5/10

Verzamelwaarde

10.0/10