[Review] LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

2
616
LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

We hebben van LEGO de vraag gekregen of we de twee nieuwe LEGO Overwatch sets willen reviewen. Uiteraard willen we dat doen. De tweede van de twee nieuwe Overwatch sets die we behandelen is Junkrat & Roadhog.

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

De Junkrat & Roadhog heeft een hoog Mad Max gehalte. Fans van de post-apocalyptische setting zullen de set enkel daarvoor al in huis kunnen halen. Het geheel bestaat uit twee bouwwerken, bevat een Minifig en een Bigfig, kost €54,99 en bevat 380 onderdelen. De gemiddelde prijs per onderdeel komt hierdoor terecht op €0,14. Dit is aan de hoge kant, maar te verklaren vanwege de Bigfig, de aanwezige prints en de Overwatch licentie. Uiteindelijk valt of staat de set bij dat wat het te beiden heeft.

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

Inbegrepen zijn een Minifig van Junkrat en een Bigfig van Roadhog. De karakters bevatten alle kenmerken zoals ook te zien zijn in de game, inclusief de bijbehorende wapens. LEGO heeft niet bespaard op de productie van de Minifigures. Ze zien er beide subliem uit. Junkrat is op de benen, de voor- en achterkant van de torso en het hoofd voorzien van mooie prints. Het haar-element is nieuw en exclusief voor dit karakter. Als wapen heeft Junkrat een Fraglauncher die opgebouwd wordt met LEGO steentjes. Op de loop zit een ronde 1×1 tile met een smiley. Roadhog is ook volledig nieuw. Voor het figuur heeft LEGO een nieuwe mal laten maken. Ook hier zijn de aangebrachte prints bijzonder mooi te noemen. Daarnaast is het figuur gemaakt van verschillende kleuren plastic. Er zijn aan alle kanten details te vinden. De handen, armen, het hoofd en het masker zijn losse onderdelen die bevestigd moeten worden. Onder het masker bevindt zich een vleeskleurig onbedrukt hoofd dat vrij uniek is. Als wapens heeft Roadhog een haak en een geweer. Net als bij Junkrat is het geweer opgebouwd met LEGO steentjes. De haak is volledig nieuw en is bevestigd aan een ketting die aan de andere kant bevestigd is op de rug van Roadhog. Zoals al benoemd; de bijgevoegde figuren zijn enorm mooi vormgegeven en een plezier om naar te kijken.

De trike steelt de show. Met name zodra de figuren in het gevaarte worden geplaatst. De trike heeft een hoog post apocalyptische uitstraling en ziet er stoer uit. De bouw is interessant genoeg voor zowel jong als oud. Het is daarentegen geen ingewikkeld proces en het voertuig is met een minuut of 20-30 volledig rijklaar. De details die aangebracht zijn zorgen voor een brute uitstraling en het ronde 2×2 koepel-element met print is de kers op de taart. Al met al een leuk bouwwerk dat prima zonder Junkertown display uitgebracht had kunnen worden.

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

Toch vond LEGO het nodig een Junkertown display toe te voegen. Het bouwen is minder interessant te noemen dan de trike, maar complimenteert hem wel. Rondom het bouwwerk zijn onderdelen voorzien van stickers, met daarop teksten en afbeeldingen die weer in de game te vinden zijn. Deze stickers zijn tamelijk groot en makkelijk aan te brengen. De stickers geven het geheel net dat beetje extra charme. Toch zorgt het ook voor een kleine ergernis. Doordat het Junkertown bord uit vier losse plates met studs bestaat, sluiten de stickers niet mooi aan. Dit fenomeen hebben we het afgelopen jaar helaas vaker voorbij zien komen. Hoewel er geen speelfunctie toegevoegd zijn, kan de trike wel op de display geplaatst worden. Dit is voor verzamelaars ideaal, want het vormt een mooi geheel.

Waar de achterkant voornamelijk moet leunen op stickers om het aantrekkelijk te maken, is er aan de voorkant gezorgd voor Junkertown kenmerken. Zodoende is er een Pachimari figuur te vinden die de schat bewaakt. Aan de andere kant is een val te vinden en liggen er her en der dynamietstaven. Er is daarnaast plek om de Scrap Gun van Roadhog op te bergen. Aan de zijkant van de display is een paal aanwezig met daarop een aantal borden en een grote pijl die naar beneden wijst. De visuele elementen zijn stickers. Eens beide bouwwerken klaar zijn, kan de trike op de Junkertown display bevestigd worden. Dit zorgt voor een fraai beeld. De totale bouwtijd ligt rond een 60 tot 90 minuten.

Conclusie

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

Al met al is dit een goed gelukte set die veel te bieden heeft. De Minifig en Bigfig zijn bijzonder goed gelukt. Het bouwen van de set is leuk. Er wordt genoeg afwisseling gecreëerd qua bouwtechnieken en er is een hoge variëteit aan onderdelen. Enkel speelplezier qua functies is beperkt. Daarentegen is rollenspel wel goed mogelijk. Prijstechnisch is het een dure set als je enkel naar het gemiddelde per onderdeel kijkt. Als je daar tegenover zet wat de set te bieden heeft qua onderdelen, unieke figuren, prints en afwisseling qua bouw, dan valt de prijs juist mee. Voor fans van de game of post apocalyptische setting, is dit een aanrader.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

LEGO Overwatch 75977 Junkrat & Roadhog

8.5

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Bouwplezier

8.5/10

Speelplezier

6.5/10

Minifigures

10.0/10

Pluspunten

  • Minifig en Bigfig zijn erg mooi
  • Leuke bouw en genoeg afwisseling
  • Prijs is in orde voor wat de set te bieden heeft

Minpunten

  • Weinig speelplezier qua functies
  • Stickers sluiten niet mooi aan