[Review] LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

5
885
LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

Met Avengers Endgame wordt het climax van de 22 films uit dit universum bereikt. Het is dan ook logisch dat LEGO hierop inspeelt en sets uitbrengt die op de film gebaseerd zijn. In deze review de LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet.

LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

De doos bevat vijf zakjes met bouwsteentjes, een stickervel en instructieboek. De set heeft een totaal aan 838 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €84,99 en het gemiddelde komt hierdoor op €0,10 per onderdeel. Voor een set met het Marvel licentie is dit een mooie prijs.

De Minifigures

De set bevat zes Minifiguren waaronder twee Chitauri. Het superhelden team in deze set bestaat uit Thor, Hawkeye, Black Widow en Rocket Raccoon. Tussen hun outfits is er geen verschil te vinden. Ze krijgen – met uitzondering van Rocket omdat hij korte beentjes heeft – allemaal dezelfde outfit. Het verschil zit voornamelijk in de verschillende accessoires. De Minifiguren zijn voorzien van een mooie en afgewerkte prints. Deze prints zijn over heel het lichaam terug te vinden. De toevoeging van bedrukte voeten is een leuke extra toets. De chroomtinten op hun pakjes werken het geheel af.

De set komt naast de helden met twee Chitauri Minifiguren. Ondanks de generieke verschijning bevatten deze Minifigs mooie print op de voor- en achterkant van het bovenlichaam. Hier zijn eveneens Chroomtinten terug te vinden die het geheel weten af te werken. In tegenstelling tot de superhelden is dit de enige plaats waar een print aanwezig is. Ze krijgen beide een opgebouwd wapen die qua proporties te groot is.

De bouw van de set

De bouw van de set begint met de trike. Om de trike te besturen kan er een Minifig op liggen. Doordat het model erg klein is wordt er op een ingenieuze manier omgegaan met onderdelen om deze te bouwen. Het is echter niet een mooi model te noemen en iets meer afwerking had wonderen gedaan. Op de Trike zijn er twee Studshooters geplaatst om wat extra speelplezier te bieden.

LEGO Avengers Ultimate Quinjet

De LEGO Avengers Ultimate Quinjet is duidelijk het hoogtepunt van deze set. Doorheen de hele opbouw wordt er op een slimme manier gebruik gemaakt van onderdelen. Er is een mooie afwisseling tussen het opbouwen van de Quinjet en het toevoegen van details. Het toevoegen van details vertrouwd voornamelijk op het gebruik van Studs Not On Top (SNOT) technieken. De kleuren Earth Blue, Trans Orange en Chroomtinten zorgen voor een strakke combinatie combinatie van kleuren. Voor de extra details zoals het Avengers logo, wordt er gebruik gemaakt van stickers.

Er is veel aandacht aan de vleugels besteed om de specifieke vorm na te bootsen. Zo zijn er verschillende hoeken terug te vinden die – om de juiste vorm te bereiken – worden gerealiseerd door het gebruik van Hinges en Clips om segmenten aan te bevestigen. Om het geheel af te werken worden er twee draaiende rotors onder de vleugels bevestigd.

Om het interieur te onthullen kunnen de verschillende voorruiten geopend worden. In de Quinjet is er een cockpit met een controlepaneel en is er plaats voor een Minifig. Hiernaast is er nog een passagiersruimte waar er twee Minifigs neergezet kunnen worden. Om hun verschillende accessoires weg te bergen zijn er enkele Clips voorzien.

Achterin de Quinjet is er ruimte om de trike te transporteren en er zit een wapen verborgen. Het wapen is bevestigd aan een Technic arm en kan moeiteloos tevoorschijn gehaald worden. Eenmaal opengeklapt kan de opbergruimte weer gesloten worden. Hierdoor zit de Shooter netjes bovenop de Quinjet en is het makkelijk om ermee te schieten.

Avengers Ultimate QuinjetConclusie

LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

De LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet is een leuke set en LEGO weet goed het bronmateriaal te benaderen. De details zoals het schip ook in de film bevat zijn goed nagebootst. Door de combinatie van kleuren en Chroomtinten ziet het geheel er strak uit. Aan het interieur is ook gedacht en dit vertaald zich in een cockpit, passagiers- en opbergruimte. De selectie aan Minifigs is vanwege de print uitmuntend te noemen, maar het is spijtig dat ze allen dezelfde print op de torso’s hebben. Met het bronmateriaal in het achterhoofd is dit een begrijpelijke keuze. De toevoeging van een kleine trike is leuk te noemen maar weet weinig extra’s te bieden. Hij ziet er daarnaast niet mooi uit. Het schip zelf heeft te weinig speelplezier te bieden. In feite kan de trike getransporteerd worden, er gebruik gemaakt worden van van Stud Shooters, en is er plek voor de Minifigures om plaats te nemen in de Quinjet. Uiteindelijk lijkt het meer op een displayset dan een waarmee gespeeld kan worden. Hierdoor is het meer een set voor fans van het Marvel Cinematic Universe dan voor kinderen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO Marvel 76126 Avengers Ultimate Quinjet

7.8

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Bouwplezier

8.5/10

Speelplezier

5.0/10

Minifigures

8.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Mooie Kleurencombinatie
  • Chroomtinten
  • Bouwtechnieken
  • Print op de Minifigs

Minpunten

  • Trike is niet overtuigend
  • Prints kunnen als niet afwisselend worden ervaren
Vorig artikel[MOC] LEGO D-Day door Arjan Schuurman
Volgend artikel[Uitgelicht] LEGO Ideas Zen Bonsai
Ik ben de jongste van het team. Geboren in België in 1995. Hierdoor ben ik ook de enige Belg van dit team. Sinds 2014 ben ik bij de Belgische Spoorwegen gaan werken. Hierdoor kwam ik eindelijk uit mijn Dark Ages. Met geld komt koopkracht en de verleiding was ineens groot. Sinds midden 2018 schrijf ik ook voor Bouwsteentjes. De set die me terugbracht is de LEGO 4561. Persoonlijk één van de mooiste 9V treinen die er is. Momenteel is mijn favoriete thema, Creator Expert.