Review LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

2
1014
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

De jeugd heeft de toekomst. In het kader hiervan voor het eerst een review op bouwsteentjes.info over een LEGO juniors set. En wat voor set! We pakken meteen groots uit met een set die 1 augustus op de markt is gekomen, namelijk de LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race, een set uit het subthema Cars 3. Is LEGO Juniors inderdaad alleen voor de kleine LEGO fans onder ons bedoeld, of kunnen de AFOL’s hier ook plezier aan beleven. Laten we eens verder kijken!

Box-Art

Zoals we gewend zijn bij LEGO juniors heeft de doos aan de voorkant de bekende rode kleur met daarop het LEGO logo en de Juniors ‘easy to build’ slogan. Op de doos wordt tevens aangegeven dat het hier om een Disney PIXAR Cars 3 set gaat. Zoals we kunnen zien is de race vol aan de gang, Lightning McQueen, Cruz Ramirez en Jackson Storm geven vol gas. Vanaf het baancommissaris-huisje houdt Guido alles goed in de gaten. Langs de zijlijn staat onze grote vriend Mack de wedstrijd relaxed te bekijken. Wie zal er met de felbegeerde Piston cup vandoor gaan? Wat opvalt is dat Lightning McQueen deze keer niet in zijn gebruikelijke rode kleur aan het racen is maar in het donkerblauw, zijn trainingsoutfit. Op de doos wordt weergegeven dat de set bedoeld is voor kinderen van 5 t/m 8 jaar.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

Op de achterkant van de doos wordt de inhoud van wat we kunnen bouwen nog eens netjes uitgestald. In de laadruimte van Mack passen zo te zien twee auto’s. Tevens wordt er aan de hand van een afbeelding het ‘easy to build’ principe uitgelegd.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

Inhoud

De inhoud van de doos bestaat uit 2 instructieboekjes, vijf genummerde zakjes met LEGO, een grondplaat voor het baancommissaris-huisje en het frame voor Mack zijn trailer.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

De RRP voor de set is € 49,99 en met een totaal van 266 stenen komen we uit op € 0,19 per onderdeel. Dit lijkt aan de hoge kant, maar als we zien wat we ervoor terug krijgen dan is deze prijs wel logisch. Door het ‘easy to build’ principe heeft LEGO onderdelen moeten maken die speciaal voor deze set ontworpen zijn, zoals bijvoorbeeld de cabine van Mack. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van stickers maar bevatten de onderdelen een print, iets wat de prijs ook omhoog schroeft. Door dit alles hebben we wat minder moeite met de prijs van de set.

Bouw van de Florida 500 Final Race

De opzet van LEGO Juniors is om de kinderen een geleidelijke overgang te laten maken van DUPLO naar LEGO. Door de grove structuur is LEGO Juniors nog net wat makkelijker in gebruik dan de ‘normale’ LEGO sets. Als voorbeeld gebruiken we de bouw van Lightning McQueen. De auto bestaat uit 11 onderdelen die gemakkelijk te herkennen zijn waardoor je de auto simpel in elkaar kan zetten.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

In 8 stappen wordt uitgelegd hoe je de auto in elkaar kan zetten tot een volwaardige race auto.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

Één groot minpunt van Lightning McQueen is de achterkant van de auto. Doordat deze niet mooi is afgewerkt ziet het er niet uit. Het feit dat er gebruikt wordt van twee kleuren blauw maakt het alleen nog maar erger. Waarom LEGO dit zo heeft gedaan is ons een raadsel, het is net of de designer de auto snel even op een vrijdagmiddag vlak voor het weekend heeft ontworpen en daarna is vergeten hem op maandagochtend af te maken.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

Dat het ook anders kan bewijst de auto van Jackson Storm, bij hem is wel aandacht besteed aan de achterkant met zijn stoere met spoiler en bumper. Hetzelfde geldt voor Cruz Ramirez, met haar reclame voor Dinoco, achterlichten en uitlaat.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

Bij de aanhanger van Mack valt op dat de bovenkant geheel open is, iets wat je als storend kan ervaren. De reden dat LEGO dit gedaan heeft is waarschijnlijk omdat je dan beter de auto’s in en uit kunt rijden. Er kunnen in totaal twee auto’s in de aanhanger vervoerd worden.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race

De bouw van het erepodium met de Piston cup, baancommissaris-huisje en de start- finish boog is niet zo spannend en zijn makkelijk te maken.

Het resultaat

De LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race is een leuke set om te bouwen, zelfs als volwassene. Hier op de redactie is de set met een grote glimlach in elkaar gezet, mede door de vele herkenningspunten uit de film.
LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race
De hoofdrolspelers uit de film zijn duidelijk herkenbaar en goed nagemaakt door LEGO.

LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race
Dankzij de grove stukken LEGO die de set bevat en de duidelijke omschrijving is de set makkelijk in elkaar te zetten. Na het opbouwen van de set kunnen de kinderen er veel plezier aan beleven en de auto’s vele race duels laten uitvechten.


A-tembo Logo

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door A-Tembo. De LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race is voordelig te krijgen bij A-Tembo. A-Tembo heeft LEGO winkels in Delft en Wagenberg. In Wagenberg vind je tevens Mini Billund: Attractie met en over LEGO® producten.


Jouw mening telt

Wat is jouw mening over de LEGO Juniors 10745 Florida 500 Final Race. Heb je hem al aangeschaft of ben je na het lezen van deze review van plan de set aan te schaffen We zijn benieuwd en lezen graag jouw mening in een reactie onder dit artikel of via social media.

RECENSIEOVERZICHT
Prijs/kwaliteit
7
Bouwplezier
8
Speelplezier
9
Originaliteit
8
Vorig artikelUitgelicht: LEGO Linialen van VicMic
Volgend artikelLEGO MOC: Canada Goose and Goslings door JK Brickworks
Sinds 2017 schrijf ik voor Bouwsteentjes.info. Het begon allemaal het schrijven van een gastreview. Aangezien dit naar meer smaakte is mij gevraagd of ik Retro Reviews wilde gaan schrijven. En zo geschiedde! Mijn favoriete thema's zijn Scooby Doo, Star Wars, Architecture en Creator Expert. Tevens spaar ik LEGO Star Wars sleutelhangers.