[Review] LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

2
712
LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

Met de LEGO Hidden Side sets slaat LEGO een nieuwe weg in. Ze combineren bouwbare sets en de speelfuncties, met een app die de sets deels tot leven laten komen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe dit allemaal werkt. Daarom zullen we de komende tijd elke set uit dit thema van een review voorzien. De zesde in de reeks is de LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000.

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

De stoere schoolbus herbergt een aantal geheimen en is gemaakt om de spoken te kunnen verslaan. Het setje biedt een bouwbare schoolbus, een wc die bezeten is en een aantal Minifigures. In de doos bevinden zich vijf genummerde zakjes, een instructieboek en een stickervel. Met een verkoopadviesprijs van €64,99 en 689 onderdelen ligt het gemiddelde op €0,09 per onderdeel.

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

De set is vijf Minifigures rijk. Van links naar rechts J.B., Jack, Parker en wegwerkers Nanna en Bill. Jack, Parker en J.B. komen in deze vorm vaker voor in de eerste lichting aan LEGO Hidden Side sets. Het zijn mooie Minifigures met gedetailleerde prints, maar in geen enkele vorm uniek voor de serie. Nieuw zijn de wegwerkers Nanna en Bill. Beide karakters zijn grotendeels van nieuwe en unieke prints voorzien. Deze prints zijn aangebracht op de voor- en achterkant van de torso’s en de voorkant van de benen. De hoofdjes zijn – op die van Bill na – allen voorzien van een dubbelzijdige print. Dit geldt ook voor de hoofdjes van de spookvarianten van Nanna en Bill. De accessoires die toegevoegd zijn zijn een tweetal smartphones, laserwapen, breekhamer, houweel en een schep. Voor de spookvarianten van Nanna en Bill wordt er gebruik gemaakt van twee transparant groene hoofdjes, een geelgroene baard en haar-element en twee handboren voor Bill. Ook Spencer het hondje is van de partij. De selectie Minifigures is prima, maar iets meer variatie was prettig geweest. Nanna en Bill maken veel goed.

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

Hoewel de bus het hoofdbouwwerk is, is er ook gedacht aan wat extra randzaken. Zodoende zijn er eerst twee pionnen, een wegwerkzaamheden waarschuwingsbord en een wc te bouwen. Stuk voor stuk zitten ze met kleine moeite in elkaar. Het toilet is bezeten en kan getransformeerd worden tot de spookvariant. Hiervoor dien je de pionnen en het bord als poten gebruiken en de ogen op het dak uit te klappen. De wc is voorzien van een leuke speelfunctie. In de achterkant is een Tile Shooter verwerkt. Door er een bruine 2×2 ronde Tile in te klemmen en vervolgens te drukken, kan de Tile weggeschoten worden. Over spetterpoep gesproken.

Het bouwwerk waar het met name om draait is de schoolbus. De bouw van de bus is afwisselend en er worden diverse bouwtechnieken gebruikt. De gehele bouw is lichtelijk uitdagend, maar op geen enkel vlak moeilijk te noemen. Hierdoor is er genoeg plezier te beleven. Het resultaat is een zeer stevig bus die de nodige speelfuncties bevat. De totale bouwtijd van de gehele sets bedraagt zo’n 40-50 minuten.

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

De speelfuncties die de set rijk is bestaan uit twee te openen deuren, een uitschuifbaar lab, een bed, een microscoop en een commandocentrum. Het lab zit bevestigd aan een clipje en is makkelijk uit te nemen en weer terug te schuiven. Er is ruimte voor drie Minifigures om plaats te nemen. Op het dak is een radar te vinden die rondgedraaid kan worden. De voet van de radar onthult tijdens het draaien kwartronde Tiles met kleuren, die vervolgens gebruikt kunnen worden bij gebruik van de app. Op het dak is eveneens een kanon te vinden waarop de app reageert. Op de motorkap zijn twee Stud Shooters te vinden waarmee de nodige schoten gelost kunnen worden.

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

De Amerikaanse schoolbus ziet er aan alle kanten stoer uit. Door zijn grove bouw en diverse elementen die de bus wat uit proporties laten vallen, krijgt het voertuig juist meer karakter. Er zijn veel details aangebracht die het gevoel geven dat er heel wat te beleven valt. Ondanks alle details zit de set stevig in elkaar. De gebruikte stickers (13 stuks) zorgen voor net dat beetje extra uitstraling. Het zijn geen storende stickers om aan te brengen.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000

De LEGO Hidden Side 70423 Paranormal Intercept Bus 3000 biedt genoeg variatie in de bouw, heeft heel wat speelfuncties, zit stevig in elkaar en ziet er stoer uit. De selectie Minifigures is goed, maar komt wat te kort in variatie. De set krijgt met de app heel wat extra speelplezier, maar dit is geheel optioneel. Prijstechnisch is er weinig aan te merken.