Review LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

2
632
LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

De LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set is de tegenhanger van de LEGO City 40170 Build my City Accessory set. Ook dit setje trok onze aandacht en hebben daarom besloten om de set eens kritisch te bekijken. Onze conclusie lees je hieronder.

Box-art en inhoud

Het belangrijkste aspect voor een set om goed te verkopen is de uitstraling. De doos heeft dezelfde trapeze vorm gekregen als die van LEGO City. Het grote verschil zit hem natuurlijk in het thema, de daarbij horende kleuren en opmaak, en de sets die je kan bouwen. Ook hier is direct te zien wat je van de set kan verwachten. Dit is handig omdat niet elke accessoire even bruikbaar is voor iedere LEGO fan. Door alles af te beelden valt er vanzelf iets op wat jij handig vindt en waardoor je de set eventueel gaat kopen.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

De achterkant van de set is wat saai. Aan de rechterkant is een klap tekst te vinden die betrekking heeft op verstikkingsgevaar. Linksonder maakt LEGO een referentie naar de LEGO Friends 853671 Heartlake City speelmat. Zoals je kan zien is dit accessoire setje bedoeld om gecombineerd te worden met de speelmat. Het is aan jou om te bepalen of je de speelmat een toevoeging vind voor je Heartlake City, maar wij zijn van mening dat dit vooral voor kinderen een extra is die gewaardeerd gaat worden.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

We hebben de LEGO Friends 853671 Heartlake City speelmat niet gekocht vanwege de te hoge RRP.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

Bij het openen van de doos treffen we drie zakje LEGO en een instructieboekje aan. In tegenstelling tot de LEGO City Accessoires set, bevat die van LEGO Friends geen stickers. Hier zijn we blij mee, maar we moeten ook eerlijk zijn dat we zo op het eerste oog geen elementen zien die voorzien behoren te worden van een sticker om meer detail te creëren. De set kost €9,99 en met een totaal aan 121 onderdelen komt het gemiddelde neer op €0,08 cent per onderdeel. Dit is een prima prijs voor een set als deze.

Het resultaat

In totaal kan je negen verschillende constructies maken. Van deze negen zijn er vijf kleinere bouwwerkjes en vier grotere. De kleine sets zijn een skateboard, een zwanenboot, een pingpongtafel, een speeltoestel voor het konijn en de hamster, en een voederplaats voor een haas/konijn.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

Als we naar de kleine sets kijken dan weten we niet zo goed wat we van het geheel moeten vinden. Ja, enkele van de sets zijn erg handig om te gebruiken, maar een tweetal voelen wat overbodig en wellicht wat idioot aan. De bouwwerken waar we te spreken over zijn zijn de pingpongtafel, de zwanenboot en de skateboard. Vooral de zwanenboot vinden we leuk bedacht en meerdere van dit setjes zorgen een voor dat je al snel een parkvijver kan vullen. Plezier gegarandeerd.

Maar je blijft tegelijkertijd ook zitten met het speeltoestel voor dieren en de voederplaats met konijn/haas. We snappen dat het LEGO Friends thema veel dieren bevat en dat dit soort accessoires daarom een toegevoegde waarde zou moeten zijn. We hadden liever een wipwap, schommel, glijbaan, duikelrek of draaischijf gezien. Dit voornamelijk voor de Minidolls in plaats van de dieren.

Dan zijn we beland bij de grotere sets. Hier zijn er vier van en in tegenstelling tot de kleinere hebben ze allemaal een duidelijke functie. Daarmee zijn ze dus ook een stuk waardevoller als accessoires in je LEGO Friends opstelling. Zo hebben we een klein bankje, een podium met boxen en een microfoon, een BBQ, en een tafel met fruitwater een glas en een ananas. De meest verrassende sets zijn de BBQ en de fruitwater-dispenser. Alle sets zijn netjes voorzien van de kleuren die we kennen uit het Friends thema, maar desondanks goed te implementeren in een LEGO City opstelling. Denk hierbij aan een verjaardagsfeestje of een muziekevenement in en park.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

Het geheel

Als we de sets gaan bekijken en dan bedenken hoe en waar we ze toe willen passen dan hebben weten we daar wel raad mee. Wel is het zo dat de kleuren het gebruik in een LEGO City display wat bemoeilijkt. Daar is de set uiteindelijk dan ook niet voor bedoeld, maar wel handig om te bedenken mocht je de set willen aanschaffen voor een dergelijk doel.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

De nadelen aan de set zijn miniem. We hebben al aangegeven dat we enkel speeltoestellen voor de dieren niet echt begrijpen, een speeltoestel voor de Minidolls was beter op z’n plaats geweest. Gezien het Friends thema is de keuze begrijpelijk, maar het voelt wel wat ongeïnspireerd aan. De pingpongtafel, zwanenboot, BBQ, fruitwater-dispenser en podium zijn een welkome toevoeging.

Ook van de LEGO Friends Accessoire set zijn we enthousiast. We hopen dat LEGO in de toekomst weer vaker dit soort sets uit gaat brengen voor het LEGO Friends thema. Het zorgt voor meer variatie en de set is goedkoop. Onze uiteindelijke beoordeling en cijfer vind je hieronder in het recensieoverzicht.


Mocht je na het lezen van deze review nou enthousiast zijn geworden en wil je de set gaan kopen. Je kan hem vinden via de onderstaande links op LEGO Shop@Home. Je kan ook een LEGO Brand Retail Store bezoeken om de set daar te bemachtigen.

LEGO Friends 40264 Build My Heartlake City Accessory Set

LEGO Shop@Home NederlandLEGO Shop@Home België

LEGO Friends 853671 Heartlake City Play mat

LEGO Shop@Home NederlandLEGO Shop@Home België


Jouw mening telt!

Heb jij de set ook en vind je het een leuke toevoeging aan je LEGO Friends Heartlake City, of ben je van mening dat LEGO beter een aantal andere accessoire sets had kunnen toevoegen? We zijn ook benieuwd wat jij vindt van accessoires sets over het algemeen en of je graag ziet dat LEGO vaker van dit soort sets uitbrengt? Je kan het ons laten weten in een reactie onder dit artikel of via social media.