[Review] LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

1
1373
LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

In een LEGO stad staan veel politiebureaus, brandweerkazernes, treinen en voertuigen, en er wordt altijd hard gewerkt in mijnen en aan de wegen. Af en toe moet er natuurlijk ook wel eens genoten worden van een lekkernij. Daarom neemt Winfried de LEGO Creator 31077 Sweet surprises onder de loep, om te zien of het een leuke toevoeging is voor je stad.

Visuals en inhoud
LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

Op de voorkant van de doos zien we in het groot het verkoopzaakje met lekkernijen, wat ook de grootste bouw is van de drie. Daarnaast staan de twee andere gebouwen afgebeeld die we van dezelfde stenen kunnen bouwen. Op de achterzijde zijn alle drie de gebouwen groot afgebeeld zodat er meer details te zien zijn. De doos geeft een goed beeld wat er mogelijk is met deze set.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

In de doos vinden we de drie bouwinstructies, die ieder een ander bouwwerk beschrijven, een 16×8 baseplate en vijf zakjes met LEGO. De set bestaat uit 396 steentjes en met een verkoopadviesprijs van €39,99 komt het gemiddelde op €0,10 per blokje te liggen.

De bouw

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

We beginnen met de bouw van het lekkernijen winkeltje. In de eerste stappen bouwen we het frame waarin openingen zitten van 4 studs breed. Het frame is op zo een manier gemaakt zodat het gehele winkeltje op te bouwen is met modules. Deze modules worden stap voor stap gebouwd en geplaatst. Te beginnen met een zijmuur met raam en een grote vensterbank waaraan Minifigures even een lekker hapje kunnen eten. Hierna worden er wat kleine details zoals de kassa, wat lekkernijen en een vrieskist met waterijsjes toegevoegd.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet SurprisesLEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

De volgende stap zorgt voor een module voor de andere zijde van het gebouw. Deze module zorgt voor aan de binnenkant voor een oven, en aan de buitenkant voor een pinautomaat, kauwgomballenmachine en een trap.

De derde module is een etalage. De etalage is gemaakt van twee kwart-ronde transparante elementen. Het ronde effect in het geheel geeft een zeer mooie aanvulling tot de architectuur van het geheel. De vulling van de etalage is zeer mooi opgebouwd en bestaat uit verschillende lekkernijen waardoor je al snel trek krijgt in iets zoets.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

Er blijft aan de voorzijde nog ruimte over voor de voordeur, deze is eenvoudig maar mooi in elkaar gezet met gezellige en vrolijke kleuren. De laatste modules bestaan uit een klein maar gezellig dakterras dat plaats biedt aan twee Minifigs en een reclamebord. Dit bord staat op een 2×2 plate met draaiplaat en kan daardoor naar wens een bepaalde kant op staan. Het is een mooi en compleet geheel wat het gebouw af maakt.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

LEGO Creator 31077 Modular Sweet SurprisesHet lekkernijenwinkeltje is een mooi geheel geworden. De keuze van de kleurcombinaties, de architectuur, en alle kleine details maken het een mooi en gezellig afgewerkt gebouw. De modulaire constructie zorgt ervoor dat je diverse variaties kan maken in hoe het eindresultaat eruit ziet. Kortom genoeg speel plezier en inspiratie.


LEGO Creator 31077 Modular Sweet SurprisesHet tweede gebouw is een soort van kiosk/koffiehuis. Dit gebouw is opgebouwd uit minder stenen dan het lekkernijenwinkeltje en daardoor bleef er na de bouw nog redelijk wat LEGO stenen over. Desondanks ziet het gebouw er niet uit alsof hij afgeraffeld is of dat er geen inspiratie was bij LEGO. Er is een keuken aanwezig, een kassa, draaibaar pinautomaat en een terras voor het nuttigen van de koffie/lunch. Hierdoor is het een simpele maar leuke set geworden.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet SurprisesLEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises


LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

De laatste variant van de set is een soort van vakantiehuisje, of een deel daarvan, met zwembad. De bouw is redelijk simpel en begint met de basis voor het zwembad en het huis. Naast de mooi kwart ronde raampartij is een open haard en een trap te vinden. De rest van het gebouw is open en hierdoor ziet het er meer uit als een terras van een vakantiehuis met daarvoor een zwembad. Hoewel het niet perse een volwaardig gebouw is is het gebruik van de onderdelen die beschikbaar zijn creatief en er zijn leuke details aangebracht zoals een luchtbed, parasol en een zonnebed.

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

De Minifigs

LEGO Creator 31077 Modular Sweet SurprisesIn de set zitten drie Minifigs inbegrepen die bestaan uit een meisje, jongetje en een kok. De prints op de Minifigs zijn niet nieuw en hebben we in meerdere sets zien verschijnen. De twee kinderen zijn beide voorzien van een alternatief gezicht. Hoewel simpel en niet uniek, passen de Minifigs prima bij de te bouwen sets.

Conclusie

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

Met een gemiddelde prijs van 10 cent per LEGO stukje is dit niet de goedkoopste LEGO Creator set, maar ook zeker niet de duurste. Het mooi van de 3-in-1 setjes is dat het laat zien dat je creatief kunt zijn met een set en daar verschillende dingen van kunt bouwen. De lekkernijenwinkel is een mooi gebouwtje geworden en past goed in een City lay-out. Het koffiehuis of kiosk zal ook prima passen, maar het vakantiehuisje kan nog wel wat aandacht gebruiken voordat het überhaupt in een lay-out een plekje mag krijgen. De Minifigs zijn niet bijzonder, maar ook zeker niet saai.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. 

LEGO Creator 31077 Modular Sweet Surprises

7.4

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Minifigures

6.0/10

Bouwplezier

8.5/10

Speelplezier

9.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • 3 sets in 1
  • Leuke details
  • Veel bouwplezier

Minpunten

  • Niet alle drie tegelijk te bouwen
  • Prijs is wat hoog
  • Vakantiehuis niet perse mooi