Review: LEGO compatible lampjes van Verlichtjesteentje.nl

2
9279

Met de kerstdagen voor de boeg zijn we met z’n allen druk bezig ons eigen kerstdorp te bouwen van LEGO. Het mooie aan een kerstdorp is om het te voorzien van lampjes en verlichting om net wat meer uitstraling te geven. Nu zijn daar verschillende opties voor, maar wij hebben de lampjes van verlichtjesteentje.nl getest om te kijken of dit een geschikte oplossing is.

In deze review nemen we alle lampjes en toebehoren door die we hebben ontvangen. Om het overzichtelijk te houden, bespreken we elk lampje en toebehoren met ons oordeel per soort in plaats van een grote review. Natuurlijk met voorbeelden hoe ze toe te passen zijn. Hierdoor kan je gemakkelijk zien of er een lampje bij zit die jou eventueel aanspreekt en wat wij vinden qua voor en nadelen.

Standaard Lampje warm Wit

De standaard lampjes met warm wit licht zijn voorzien van een ingebouwd LED lampje. De behuizing is gemaakt van een LEGO 2×2 black brick en een LEGO 1×2 trans white plate. Door het gebruik van een LED lampje is het licht inderdaad warm, maar ook erg vel. Dit komt goed van toepassing als je het lampje verwerkt in bijvoorbeeld een Modulair gebouw. Zo wordt er genoeg licht gegenereerd om een gehele verdieping of kamer te verlichten.

Het lampje is voorzien van 30cm aan kabel met een aansluiting.

Dit lampje is ideaal te gebruiken voor in o.a. Modulaire gebouwen, LEGO Creator huisjes en bepaalde LEGO Star Wars sets.

Nadeel: De lampjes zijn buiten het vermelde gebruik, niet snel toe te passen in andere situaties vanwege het felle licht.

Prijs: €2,50,-

Standaard Lantaarn

Het standaard witte lantaarntje dat we binnen hebben gekregen is ook voorzien van een led lampje. Het lantaarntje is met name door het geïsoleerde koperdraadje, ideaal te verwerken in je LEGO creaties. Het draadje is namelijk tussen LEGO steentjes weg te werken en zo zie je er niets meer van. Door de isolatie ben je er van verzekerd dat er geen spanning op het plastic komt en dus niet bang hoeft te zijn voor brandgevaar.

Het kabeltje is voorzien van 30cm geïsoleerd koperdraad en heeft een aansluiting welke prima past op de bijgeleverde batterij-blok.

Het lantaarntje is ideaal voor modulaire gebouwen, LEGO City, Friends en Creator MOC’s.

Nadeel: Het geïsoleerde koperdraadje kan bij onvoorzichtig gebruik breken.

Prijs: €5,-

Kerstlantaarn

Voor de kerstlantaarn wordt precies dezelfde techniek gebruikt als in de standaard witte lantaarn. Het grote verschil is dat dit lantaarntje ideaal is voor in je kerstdorp en het een gezellig geheel creëert met meerdere lampjes. Zoals ook bij het witte lantaarntje kan de kabel gevoelig zijn voor het breken. Maar weet je er verstandig mee om te gaan dan kan je de geïsoleerde koperdraad prima wegwerken zodat deze niet meer zichtbaar is.

Ook dit kabeltje is 30cm lang en voorzien van een aansluiting voor op een batterij-blok.

Ideaal voor in je kerstdorp of ander winter gerelateerde MOC. Is ook toe te passen als zwart lampje bij het verwijderen van de krans.

Nadeel: Het geïsoleerde koperdraadjes kan breken bij onvoorzichtig gebruik.

Prijs: €6,-

Micro Lampje Warm Wit

Het micro lampje is in feite een led lampje dat nog niet verwerkt is in een lantaarn of lamp. Doordat deze los te verkrijgen is met aansluiting voor de batterij-blok is dit lampje ideaal om te gebruiken voor koplampen, remlichten, achterlichten of zwaailichten voor auto’s. Ben je geen auto liefhebber dan kan het lampje ook gebruikt worden voor in je Grand Carousel, LEGO Pretpark, lampen in woonkamers of als blaster schoten uit verschillende ruimteschepen van Star Wars. In feite toepasbaar op alles wat leuker is met verlichting en is gemakkelijk weg te werken.

Het micro lampje is voorzien van 30cm geïsoleerd koperdraad en een aansluiting voor een batterij-blok.

Nadeel: Het breken van het draadje is natuurlijk iets waar je op moet letten. Maar ook een belangrijk puntje is, dat het led lampje bij onvoorzichtig gebruik los kan raken van de draad. Dit is bij ons gebeurt en als je niet kan solderen is het lampje onbruikbaar. Gelukkig kunnen we meer dan het bouwen van LEGO 😉

Prijs: €2,50,-

Hangende Lamp Bolvorm

Wil je graag verlichting in je modulaire gebouwen, LEGO City gebouwen of Creator creaties, maar wil je graag dat het lampje niet zichtbaar is en het gebouw niet te vel verlicht is? Dan is dit lampje ideaal. Doordat het kan hangen is het gemakkelijk weg te werken met een Technic pin en Technic beam of brick door deze te verwerken aan het plafond van je creatie. De bol dimt het licht en daardoor is je gebouw niet te fel verlicht en straalt het rust uit.

Het lampje is voorzien van een led lampje, 30cm kabel en een aansluiting voor een batterij-blok.

Nadeel: Als je niet weet hoe je met Technic LEGO om moet gaan en deze niet gemakkelijk weet te verwerken is dit lampje niet voor jou bestemd.

AAA Batterij Blok

In deze review hebben we voornamelijk gesproken over het aansluiten van de lampjes op een batterij-blok. Dit is echter maar één van de mogelijkheden qua voeding, maar ook een van de gemakkelijkste. In feite is het een batterij-blok zoals je gewent bent met normale LED kerstverlichting. Het verschil is de aansluiting welke toe te passen is op elke lampje die we hierboven hebben vermeld. Het werkt op 2 AAA batterijen en door de zuinige werking van LED lampjes gaan deze lang mee en worden niet heet. Natuurlijk zit er een AAN en UIT stand op.

Nadeel: het wegwerken van de batterij-blok. Dit is niet bijzonder moeilijk maar is wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Voornamelijk met het vervangen van de batterijen en het is niet aan te raden deze weg te moffelen in een huisje, welke half afgebroken moet worden om de batterijen te vervangen. Je kan ook kiezen voor een aansluiting op het stroomnet als je dit probleem wilt voorkomen.

Prijs: €4,-

Splitter 1 naar 5

Natuurlijk wil je graag meerdere lampje aansluiten. Dit kan met de splitter welke er in feite voor zorgt dat je niet één maar vijf lampjes op een batterij-blok aan kan sluiten. Dit is gemakkelijk en voor iedereen te begrijpen. Wel is op te merken dat je niet teveel splitters en lampjes op dezelfde blok aan kan sluiten. Dit is naast onhandig, ook te belastend voor de batterijen. Erg handig als je meerdere sectoren of lampjes hebt die verlicht moet worden.

Nadeel: Kabeltje is kort en daardoor heb je beperkte toepassing. Ook moet je rekening houden met het wegwerken van de splitter.

Prijs: 2.50,-

Conclusie:

De lampjes zijn een leuke toevoeging aan je LEGO MOC. Door het gemakkelijk weg te kunnen werken van de kabels en lampjes is dit voor iedere AFOL een manier om je creatie meer sfeer te geven. Door de verschillende mogelijkheden, soorten lampjes en accessoires is er voor ieder wat wils. Met name zuinige LED lampjes, geïsoleerde draden en het gemakkelijke aansluiten scoort bij ons hoog. Dit systeem is meermaals beter dan het origineel van LEGO.

De nadelen kunnen de geïsoleerde draden zijn, die gevoelig kunnen zijn voor het breken als er niet goed mee omgegaan wordt. Dit zal niet snel gebeuren maar is wel een puntje van aandacht om voorzichtig met het product om te gaan. De Micro LED lampjes verdienen extra veel zorg omdat deze los kunnen laten.

De prijs van de lampjes is prima en door het gebruik van dezelfde soort aansluiting is alles op de verschillende voedingen aan te sluiten.

*****

Bouwsteentjes.info Actie

Exclusief voor bezoekers van Bouwsteentjes.info krijg je als je een bestelling plaatst van €50 of meer, €2.50 korting. Deze korting krijg je door de code bouwsteentjes.info in te voeren tijdens de bestelling. De code is geldig t/m 25 december 2016.

Dank aan Hessel Feenstra van www.verlichtjesteentje.nl voor het opsturen van de lampjes en toebehoren voor een review!

Jouw mening telt!

Wat vind jij van de lampjes en denk jij dat het een toevoeging is aan jouw kerstdrop of MOC? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website?
– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren?