[Review] LEGO City 60240 Kayak Adventure

2
565
LEGO City 60240 Kayak Adventure

Kleine setjes zijn meestal voor de snelle hap en zullen minder speelplezier bieden dan menig grote set. Ze zijn wel ideale extra’s voor in een LEGO City lay-out. In deze review nemen we de LEGO City 60240 Kayak Adventure onder handen, en onze conclusie lees je hieronder.


LEGO City 60240 Kayak Adventure

LEGO City 60240 Kayak Adventure

De doos bevat twee zakjes met bouwsteentjes, een chassis voor de auto, een kajak, een klein stickervel met zes stickers en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 84 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €9,99 en hierdoor komt het gemiddelde prijs per steentje van €0,12. Voor een set in het thema LEGO city is dit aan de hoge kant. De reden hiervoor is ongetwijfeld de toevoeging van de kajak. Dit neemt echter niet weg dat de prijs simpelweg te hoog is voor wat je krijgt.

LEGO City 60240 Kayak Adventure

De Minifigures

LEGO City 60240 Kayak Adventure

De set komt met een enkele Minifiguur. De bedrukking is minimaal te noemen en beperkt zich tot de voor- en achterkant van de torso. De print zelf ziet er verder prima uit en is inmiddels redelijk makkelijk te vinden in andere sets. Het hoofd bevat geen tweede uitdrukking en komt enkel met een pet als hoofddeksel. Als extra accessoire is er een oranje reddingsvest voorzien. Dit is het nieuwe model reddingsvest dat – eenmaal op de Minifig geplaatst – zorgt dat het hoofd minder uitsteekt. Het is een prima Minifig, maar op geen enkel vlak bijzonder te noemen.

LEGO City 60240 Kayak Adventure

De bouw

LEGO City 60240 Kayak Adventure

Een extra verkooppunt van deze set is de toegevoegde kajak. Voor de eerste keer is dit element te vinden in de gele kleur en daardoor uniek voor deze set. Op de kajak worden enkele details aangebracht waaronder een actiecamera en een clip om de pedel aan te bevestigen. De kajak vervoeren wordt gerealiseerd door hem op het dak van de 4×4 te bevestigen. De combinatie van de gele kajak en de zwarte truck zorgt voor een leuk contrast. De truck wordt gebouwd op een standaard chassis en is simpel in elkaar te zetten, en er zijn geen bijzondere technieken te vinden. Alle details die op de truck te zien zijn worden verwezenlijkt door het gebruik van stickers. Op de truck zelf zorgen de kleuren grijs, zwart en rood voor een leuke combinatie. De grote wielen en de spatborden geven goed weer dat dit een 4×4 is voor off-road gebruik.

LEGO City 60240 Kayak Adventure

Conclusie

De LEGO City 60240 Kayak Adventure is een leuke toevoeging aan een verzameling. De truck ziet er d.m.v. de passende kleurencombinatie stoer uit. Bij de set komt een kajak die nog niet eerder in de gele kleur verschenen is. Dit is dan ook direct het meest interessante aan de set. Het bijgevoegde Minifiguurtje is simpel te noemen en bevat een weinig interessante print. De bevat weinig speelmogelijkheden en is leuk ter aanvulling voor een LEGO City lay-out.

Disclaimer

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO City 60240 Kayak Adventure set is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

LEGO City 60240 Kayak Adventure

6.6

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Bouwplezier

7.0/10

Speelplezier

6.0/10

Minifigures

6.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Toevoeging van de gele kajak
  • Stoere 4x4 Truck

Minpunten

  • Weinig speelmogelijkheden
  • Simpele Minifig
Vorig artikel[MOC] LEGO Submarine Sandwich
Volgend artikel[Nieuws] LEGO Accessoires maart 2019 verkrijgbaar
Ik ben de jongste van het team. Geboren in België in 1995. Hierdoor ben ik ook de enige Belg van dit team. Sinds 2014 ben ik bij de Belgische Spoorwegen gaan werken. Hierdoor kwam ik eindelijk uit mijn Dark Ages. Met geld komt koopkracht en de verleiding was ineens groot. Sinds midden 2018 schrijf ik ook voor Bouwsteentjes. De set die me terugbracht is de LEGO 4561. Persoonlijk één van de mooiste 9V treinen die er is. Momenteel is mijn favoriete thema, Creator Expert.