[Review] LEGO City 60223 Harvester Transport

1
1123
LEGO CITY 60223 Harvester Transport - header

Stilaan komt de zomer weer onze kant op en het graan dient op de duur gedorst te worden. Het wordt dus tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met de LEGO CITY 60223 Harvester Transport moet dit klusje snel geklaard zijn. Lees alles over de set in onze review.


LEGO CITY 60223 Harvester Transport

LEGO City 60223 Harvester Transport

De inhoud van de doos bestaat uit vier zakjes met bouwsteentjes, een stickervel met 16 stickers en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 358 onderdelen. Met een verkoopadviesprijs van €29,99 komt het gemiddelde hierdoor op €0,08 per steen. Dit is een mooie prijs als je rekening houdt met het aantal verschillende soorten onderdelen.

LEGO City 60223 Harvester Transport

De Minifigures

LEGO City 60223 Harvester Transport

De set bevat twee Minifiguren en een bouwbare vogelverschrikker. De twee Minifiguren zijn voorzien van vaak voorkomende onderdelen. De prints zijn mooi en afgewerkt te noemen. De verschillende details komen goed op de voor- en achterkant van de torso’s goed naar voren. De hoofdjes zijn voorzien van enkelzijdige print. De vogelverschrikker is het waard om uitgelicht te worden. Het mag dan een bouwbaar geheel zijn en er daardoor niet zozeer indrukwekkend uitzien, maar het hoofd is volledig uniek voor deze set. Het is een mooie print die een gestikt gezicht moet voorstellen.

LEGO City 60223 Harvester Transport

De bouw

LEGO City 60223 Harvester Transport

De bouwen van de set begint met de truck. Het bouwen is niet moeilijk te noemen, maar er wordt wel afgewisseld qua bouwtechnieken. Zo wordt de truck onder andere door de Studs Not On top (SNOT) techniek voorzien van zijn vorm. De details die zichtbaar zijn op de voorkant vertrouwen op het gebruik van stickers. De voorkant is origineel te noemen door gebruik te maken van Nexo Knights Shields, en zorgt voor een apart uiterlijk van de truck. Door het dak er af te nemen kan de bestuurder geplaatst worden. De truck biedt plaats aan één Minifigure.

LEGO City 60223 Harvester TransportHet bouwen van de dorser is zeker het interessantere gedeelte van de set. Er wordt een stevige chassis opgebouwd door gebruik te maken van verschillende onderdelen. Op het chassis worden de wielen, cabine, maaier en uitloop bevestigd. De uitloop is 360 graden draaibaar en kan op verschillende hoogtes afgesteld worden. De “zaagmessen” van de maaier worden bevestigd met Technic Pins. Zodra de maaidorser rijdt gaat de maaier draaien. Het is een leuke speelfunctie, maar werkt enkel op een niet al te gladde ondergrond.

LEGO City 60223 Harvester Transport

Om de maaidorser te vervoeren wordt er een oplegger van 8 Studs breed gebouwd. De oplegger wordt in verschillende onderdelen opgebouwd en met elkaar verbonden om zo een stevig geheel te vormen. Door de Technic-pin kan de opleggerbevestigd worden aan de truck. Door twee oprijplaten kan de maaidorser makkelijk de oplegger opgereden worden. De maaier is afneembaar en kan door het gebruik van een plate met clip op de trailer bevestigd worden. Een veilig transport over de openbare weg is zo verzekerd.

LEGO City 60223 Harvester Transport

Conclusie

De LEGO City 60223 Harvester Transport is een leuke set om te bouwen. De voorkant van de truck is een leuke verandering op typische uiterlijk dat we van LEGO trucks gewoon zijn. De maaidorser is het hoofdonderdeel van de set, maar weet iets te weinig te bieden qua speelmogelijkheden. De speelfunctie van het maaien is leuk bedacht. De mogelijkheid om de dorser makkelijk de oplegger op te rijden – en de maaier hierop op te bergen – zijn goed gevonden. De selectie aan Minifiguren is prima, maar simplistisch te noemen. Het hoofd van de vogelverschrikker is een verrassende toevoeging. Al bij al is het een leuke set om te verzamelen en een goede aanvulling voor in een boerderij lay-out.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO City 60223 Harvester Transport

7.2

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Bouwplezier

7.0/10

Speelplezier

7.0/10

Minifigures

6.5/10

Verzamelwaarde

7.5/10

Pluspunten

  • Uniek hoofd van vogelverschikker
  • Maaifunctie maaidorser

Minpunten

  • Minifiguren niet heel denderend