[Review] LEGO City 60221 Diving Yacht

2
626
LEGO City 60221 Diving Yacht

Tijd om het water op te gaan en nieuwe onderwater avonturen te beleven. Maar je weet nooit welke gevaren er loeren in het diepe. We duiken deze keer in de LEGO City 60221 Diving Yacht. Of het water ons tot aan de lippen komt ontdek je in deze review.


LEGO City 60221 Diving Yacht

LEGO City 60221 Diving Yacht

De doos bevat twee zakjes met bouwsteentjes, een scheepsromp, een klein stickervel met zeven stickers en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 148 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €19,99 en de gemiddelde prijs per steentje wordt hierdoor €0,14. Voor een set in het thema LEGO city is dit aan de hoge kant. De reden hiervoor is ongetwijfeld de toevoeging van de zwaardvis en de grote scheepsromp.

LEGO City 60221 Diving Yacht

De Minifigures

LEGO City 60221 Diving Yacht

De set komt met twee Minifiguren die zowel de jacht kunnen besturen als duiken. Geheel in stijl zijn de torso’s van de benodigde prints voorzien. Beide zijn bedrukt met een duikersoutfit in een verschillende kleur, maar bevatten verder een bijna identieke print. print. Enkel bij de dame zijn de rondingen van de borsten – en die van de taille – aanwezig, daar waar dit logischerwijs niet bij de mannelijke te zien is. De Minifiguren komen met allerlei accessoires, zoals een duikersgerief bestaande uit camera’s, zuurstofmasker en een zuurstoftank. Wanneer er niet gedoken wordt, kan er een normaal haar-element op het hoofd bevestigd worden. Het is jammer om dat er geen tweede gezichtsuitdrukking aanwezig is op de hoofdjes van de Minifigs.

LEGO City 60221 Diving Yacht

De bouw

LEGO City 60221 Diving Yacht

Als eerste worden er een boei en een gedeelte van de zeebodem gebouwd. De boei is simpel maar duidelijk herkenbaar. De zeebodem is voorzien van rotsen en begroeiing met daarachter een schatkist. Om het de twee duikers niet al te makkelijk te maken, wordt de schat bewaakt door een zwaardvis. De zwaardvis is nog maar twee keer eerder in een set verschenen en dat zorgt voor een grote meerwaarde.

LEGO City 60221 Diving Yacht

Na het bouwen van de zeebodem en boei, komt het hoofdonderdeel aan bod. De scheepsromp is een uniform onderdeel met Dark Tan als scheepsdek. Deze combinatie is enkel in deze set te vinden. Het dek wordt aangevuld met de nodige details die op een boot te vinden zijn. Er wordt een cabine met een dak gebouwd waarop sensoren en antennes worden aangebracht. Het gebruik van een boemerang als antenne is slim bedacht. Het dak kan samen met de voorruit van de boeg afgenomen worden, om zo de rest van het interieur te onthullen. Veel interieur is er niet te vinden. Met enkel een stuur, zitruimte en een bed is het wat summier, maar meer ruimte is er niet. De details die doorheen de set te zien zijn vertrouwen op het gebruik van stickers. Deze waren in het algemeen makkelijk aan te brengen, maar de stickers omheen de romp vragen toch enige precisie.

LEGO City 60221 Diving Yacht

Conclusie

De LEGO City 60221 Diving Yacht is een makkelijke set om te bouwen set. De jacht ziet er modern uit en is voorzien van details die voor de nodige afwerking zorgen. De toevoeging van de zeebodem, zorgt voor een toegevoegde speelwaarde. De zwaardvis is een hoogtepunt en enkel daarom al een goede reden om de set in huis te halen. De twee Minifiguren zijn voorzien van mooie en duidelijke prints die meteen herkenbaar zijn. De prijs wordt de hoogte in getild door het gebruik van grote onderdelen, maar door wat je in totaal krijgt is dit zeker aanvaardbaar.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO City 60221 Diving Yacht

7.8

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Bouwplezier

7.5/10

Speelplezier

7.5/10

Minifigures

9.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Zwaardvis is meerwaarde
  • Afgewerkte set
  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Grote stickers