[Review] LEGO City 60218 Desert Rally Car

1
658
LEGO City 60218 Desert Rally Car

LEGO City blijft één van de populairste thema’s die LEGO heeft. Een aantal van de nieuwe sets die sinds kort beschikbaar zijn nemen we de komende periode door op Bouwsteentjes.info. We beginnen met een kleiner setje, de LEGO City 60218 Desert Rally Car. Of de set het aankopen waard is kan in deze review gelezen worden.


LEGO City 60218 Desert Rally Car

LEGO 60218 Desert Rally Car

De doos bevat twee zakjes met bouwsteentjes, een chassis voor de auto, een klein stickervel met vijf stickers en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 75 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €9,99 en komt hierdoor op een gemiddelde prijs per steentje van €0,08. Voor een set in het thema LEGO city is dit een behoorlijke prijs.

LEGO 60218 Desert Rally CarMinifigures

LEGO 60218 Desert Rally CarDe set bevat slechts één enkele Minifig die als mannelijke bestuurder dient. Het rallyoutfit is heel kleurrijk te noemen door de oranje en gele tinten. Deze tinten zijn zowel op de voorkant als achterkant te vinden. Op het bovenlichaam zijn er logo’s te zien voor Vita Rush Racing. Een leuk detail zijn de twee verschillende gekleurde armen. Als extra toevoeging is er een schorpioen. Die toevoeging is logisch gezien de locatie waar de set op gebaseerd is. Het ontbreken van een tweede uitdrukking op het gezicht is jammer te noemen en hierdoor valt een speelelement wat weg.

De bouw

LEGO 60218 Desert Rally Car

De LEGO City 60218 Desert Rally Car wordt gebouwd op het standaard chassis dat aanwezig is in deze set. Er worden geen bijzondere bouwtechnieken gebruikt, waardoor het geheel simpel om te bouwen is. Het bouwen bestaat voornamelijk uit het op elkaar plaatsen van onderdelen. De extra details op de wagen worden verwezenlijkt door stickers. Het gebruik van azuur- en donkerblauwe kleuren zorgen voor een aangename combinatie. De op het motorkap geplaatste motorblok, werk het geheel af en zorgt voor een stoer uiterlijk. Doordat de voorste as van de wagen lager ligt dan de achterste, wordt het rally karakter extra benadrukt. Het gebruik van grote wielen op deze wagen komt goed tot zijn recht en zorgen voor een robuust uiterlijk.

LEGO 60218 Desert Rally CarConclusie

De LEGO City 60218 Desert Rally Car is een simpele set om te bouwen. Ondanks het simplistisch karakter is het bouwen leuk te noemen. Door de grote wielen en de hoge ophanging, voelt deze wagen echt aan als een rally auto. De bijgevoegde schorpioen zorgt, met name omdat de Minifig geen extra expressie heeft, voor weinig speelmogelijkheden. De Minifig is mooi afgewerkt met een print op de voor- en achterzijde. De set is al bij al leuk als cadeau of als tussendoortje.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO City 60218 Desert Rally Car is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. We willen LEGO bedanken voor het voorzien van een review-exemplaar.

LEGO City 60218 Desert Rally Car

7.8

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Bouwplezier

7.5/10

Speelplezier

7.0/10

Minifigures

9.0/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Mooie Minifig
  • Stoer en robuust uiterlijk

Minpunten

  • Simpele bouw
Vorig artikel[Unboxing] The LEGO Movie 2 Exclusive Gift Box
Volgend artikel[Nieuws] The LEGO Movie 2 The Coffee Chain Café
Ik ben de jongste van het team. Geboren in België in 1995. Hierdoor ben ik ook de enige Belg van dit team. Sinds 2014 ben ik bij de Belgische Spoorwegen gaan werken. Hierdoor kwam ik eindelijk uit mijn Dark Ages. Met geld komt koopkracht en de verleiding was ineens groot. Sinds midden 2018 schrijf ik ook voor Bouwsteentjes. De set die me terugbracht is de LEGO 4561. Persoonlijk één van de mooiste 9V treinen die er is. Momenteel is mijn favoriete thema, Creator Expert.