[Review] LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

2
1205
[Review] LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

Hamburgers zijn lekker, maar niet wanneer ze aangebrand zijn. Je kunt de strijd tegen aangebrande hamburgers aangaan met deze LEGO City 60214 Burger Bar Rescue set. De set bevat een aantal nieuwe onderdelen die het speelplezier moeten bevorderen. Of dit ook zo is en of de set meer te bieden heeft dan de doos doet vermoeden, lees je in onze review.


LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

De doos bevat drie zakjes met bouwsteentjes, een 8×16 bouwplaat, een klein stickervelletje met 15 stickers en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 327 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €29,99 en het gemiddelde komt hierdoor op €0,09 per steen. Dit is een mooie prijs voor één set als dit.

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

De Minifigures

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

De LEGO City 60214 Burger Bar Rescue komt met drie Minifiguren, waaronder twee brandweermannen en een uitbater voor het hamburgerkraam. De Minifigures zijn rijkelijk van print voorzien. Met name de brandweerman en vrouw zijn opvallend gedetailleerd. Hun outfits zijn erg mooi te noemen. Dit komt mede door de extra chroomtinten over heel het lichaam. De voor- en achterkant zijn beprint met brandweeraccessoires en geven de Minifiguren een afgewerkt gevoel. Om het helemaal af te maken zijn er ook details op de benen te vinden waaronder reflectoren en broekzakken. De uitbater van het hamburgerkraam is in veel mindere mate beprint. Enkel de voor- en achterkant is voorzien van een print.

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

De bouw

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

Het bouwen van de set begint met de moto. De motor bestaat uit twee onderdelen die in elkaar gezet worden, en waar extra details worden toegevoegd door het gebruik van stickers, een zwaailicht en een houder voor de helm. Na de motor komt de brandweerwagen aan bod. Het bouwen van de brandweerwagen is niet verrassende noemen, maar is dankzij de Studs Not On Top (SNOT) techniek zeker leuk te noemen. Om het vernieuwend te houden wordt er dit keer gebruik gemaakt van de kleur ‘Yellow Cool’ wat tegenover de rode kleuren een mooi contrast geeft. De details op de brandweerwagen worden verwezenlijkt door gebruik te maken van verschillende stickers. Er wordt opbergruimte voorzien om de verschillende accessoires op te bergen, en er zijn twee clips om een bijl en brandblusser aan te bevestigen.

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

Om de brandweerwagen te gebruiken moet er natuurlijk ergens eerst een brand zijn. Als locatie wordt er ditmaal voor een hamburgerkraam gekozen. De kraam heeft een schuifraam dat geopend kan worden. In de kraam zijn details aangebracht voor het maken van hamburgers. Voor de prijslijst en het logo van het restaurant, is gebruik gemaakt van stickers. Om het geheel compleet te maken wordt er nog een hamburger-reclamebord opgebouwd die eveneens ook een functie biedt om te spelen.

LEGO City 60214 Burger Bar Fire RescueOm de brand op het hamburger-reclamebord te blussen, wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe speelfunctie. Laat dit even ook een punt van kritiek zijn. Op de doos staat vermeld dat het om een water pomp pomp gaat, echter maakt de pomp gebruik van lucht. Het gaat natuurlijk om de fantasie, maar de tekst zorgt ietwat voor een andere verwachting. Door in de balg te knijpen worden er blauwe staafjes naar buiten geduwd. Met deze staafjes wordt het vuur omver geduwd waardoor het lijkt alsof de brand geblust wordt. De balg heeft een beweegbare arm die zich op een platform bevindt, waardoor hij in elke richting 90 graden kan draaien. De speelfunctie is een leuke verademing op de gewoonlijke Studshooters en dus zeer welkom.

LEGO City 60214 Burger Bar Fire Rescue

Conclusie

De LEGO City 60214 Burger Bar Rescue is een leuke brandweerset die weet te verrassen door het toevoegen van een nieuwe speelfunctie. Enkel is de vermelding van een water pomp wat misleidend doordat er eigenlijk gebruik maakt wordt van lucht. De functie werkt goed en vraagt enige oefening om te kunnen beheersen. De minifiguren zijn van hoge kwaliteit en voorzien van veel details. Het gebruik van een nieuwe kleur in het brandweerthema is een frisse wind dat voor een mooi contrast zorgt. De hamburgerkraam is bijgevolg ook een mooie toevoeging die direct in elke locatie zou passen. Voor wat je krijgt en met deze set kunt doen, is er zeker en vast speelplezier verzekerd.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO City 60214 Burger Bar Rescue

7.9

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Bouwplezier

7.0/10

Speelplezier

8.5/10

Minifigures

8.5/10

Verzamelwaarde

7.0/10

Pluspunten

  • Gedetailleerde Minifiguren
  • Leuke nieuwe speelfunctie
  • Nieuw kleur zorgt voor mooi contrast

Minpunten

  • Misleidende speelfunctie
  • Simplistisch geheel
  • Veel stickers voor zo'n kleine set
Vorig artikel[Nieuws] Visuals LEGO 853906 Birthday Card
Volgend artikel[MOC] LEGO Sporting Goods Store – Aukbricks
Ik ben de jongste van het team. Geboren in België in 1995. Hierdoor ben ik ook de enige Belg van dit team. Sinds 2014 ben ik bij de Belgische Spoorwegen gaan werken. Hierdoor kwam ik eindelijk uit mijn Dark Ages. Met geld komt koopkracht en de verleiding was ineens groot. Sinds midden 2018 schrijf ik ook voor Bouwsteentjes. De set die me terugbracht is de LEGO 4561. Persoonlijk één van de mooiste 9V treinen die er is. Momenteel is mijn favoriete thema, Creator Expert.