[Review] LEGO City 60203 Ski Resort

2
1632
LEGO City 60203 Ski Resort

Met de review van de LEGO City Snow Groomer, kunnen we het LEGO City 60203 Ski Resort setje natuurlijk niet overslaan. De twee sets zijn met elkaar verbonden vanwege het winterse thema. In deze review bekijken we de set nader en bespreken we of het een aanwinst is voor een winterdorp.

LEGO City 60203 Ski Resort

LEGO City 60203 Ski Resort

Zoals gewoonlijk komt de inhoud van de doos als eerste ter sprake. De doos bevat acht genummerde zakjes met LEGO onderdelen, een bundel van zes instructieboekjes, een stickervel en een witte 8×16 plate. De verkoopadviesprijs is €79,99. Met 806 onderdelen komt de gemiddelde prijs terecht op €0,10. Dit ligt net iets onder het gemiddelde van LEGO City. Uiteraard valt of staat een set met dat wat het te bieden heeft.

Met 11 Minifigures heeft de set al het nodige te bieden. De Minifigures bestaan uit zowel wintersportgangers als reddingswerkers en winkelbedienden. Qua variatie zit het snor en er is genoeg ruimte voor kinderen voor een rollenspel. De onderdelen waarmee de Minifigures zijn opgebouwd bestaan uit veel voorkomende, minder voorkomende en enkele unieke of zeldzame onderdelen. De prints zien er goed uit en de meeste zijn behoorlijk gedetailleerd. De prints bevinden zich met name op de torso’s. De benen zijn allen egaal van kleur. Enkel de hoofdjes bevatten daarnaast de nodige prints. Een hiervan is voorzien van een print aan twee zijdes.

LEGO City 60203 Ski Resort

De gehele selectie Minifigures past goed in een winterse setting. De accessoires complimenteren de figuren, maar beperken zich met name tot gezichts- of hoofdbedekkende kledij zoals helmen, mutsen en haar-elementen. Nu zijn er bij de diverse bouwwerken ook nog accessoires toegevoegd. LEGO zorgt er in ieder geval voor dat er genoeg te variëren en rollenspel goed mogelijk is. Als extra’s zijn er een hond en een bouwbare sneeuwpop toegevoegd.

LEGO City 60203 Ski Resort

Het idee van de set is dat er een skiresort kan worden gebouwd. Dit is deels het geval. De winkel, hap- en drankjeskraam, halfpipe en de rail, zorgen inderdaad voor een skiresort gevoel. Toch lijk de nadruk wat te liggen op de reddingsbrigade en de bijbehorende bouwwerken. Wellicht dat het wat muggenziften is, maar een extra gebouw om het resort-gebeuren iets meer te benadrukken, was prettig geweest.

LEGO City 60203 Ski Resort LEGO City 60203 Ski Resort

De voertuigen uit de set bestaan uit een sneeuwscooter, een helikopter en een reddingstruck die tevens dienst kan doen als sneeuwschuiver. Van de voertuigen zijn de truck en de sneeuwscooter met aanhanger het meest interessante om te bouwen. De helikopter is wat je standaard van een LEGO City set kunt verwachten. De helikopter heeft een te openen cockpit en de rotors kunnen draaien. De sneeuwscooter is voorzien van een aanhanger met brancard waarop gewonden vervoerd kunnen worden. De truck biedt ruimte voor wat skibenodigdheden, een EHBO-koffer en de sneeuwschuiver die optioneel gebruikt kan worden. De visuele details worden bij de voertuigen gerealiseerd door het gebruik van stickers.

LEGO City 60203 Ski Resort

De bouwwerken die moeten zorgen voor een skiresortgevoel zijn een halfpipe, rail, drank- en hapjeskraam, en een wintersportwinkel. De rail is kinderlijk eenvoudig om te bouwen. De drank- en hapjeskraam zit ook in een handomdraai in elkaar. Hetzelfde geldt min of meer voor de halfpipe. Toch lijkt de halfpipe iets meer te bieden dan de twee eerder genoemde bouwwerken. Dit meer vanwege de grootte dan de daadwerkelijke bouw. Ondanks het gebrek aan bouwuitdaging zien de bouwwerken er netjes afgewerkt uit en vormen samen een prettig geheel.

LEGO City 60203 Ski Resort LEGO City 60203 Ski Resort

De wintersportwinkel weet het qua bouw iets interessanter te maken. Ook hier is de uitdaging niet heel hoog, maar de diverse details en variatie in onderdelen en kleuren zorgen voor een prettige bouw. De gevel is aan weerskanten voorzien van een etalage met daarachter wintersportbenodigdheden. Voor een van de etalages is een rek aanwezig waarin snowboards geplaatst kunnen worden. Boven de etalages is te lezen dat het om een Sports Shop gaat. De dakrand is voorzien van enkele 1×1 tiles met houtnerf-print. Op het dak zijn twee vlaggen en een groot beeldscherm geplaatst waarop een live-uitzending te zien is van een wintersportevenement. In de winkel bevinden zich nog een stel ski’s en een kassa. De accessoires die zich in de etalages bevinden zijn door de open achterkant toegankelijk. De details zoals Sport Shop, het tv-scherm, de openingstijden op de deur en snowboards bestaan uit stickers.

LEGO City 60203 Ski Resort

Het grootste bouwwerk is de Ski Patrol. Dit – uit twee verdiepingen bestaande gebouw – heeft schuine daken en een balkon. Hierdoor wordt het skiresort gevoel wat aangewakkerd. Desalniettemin betreft het hier een gebouw voor de reddingsbrigade. Aan de gevel zijn twee schermen aanwezig die informatie verschaffen zoals de temperatuur, en een bord boven de deur laat zien dat dit de basis is voor de Ski Patrol. Aan de zijkanten is wat gereedschap te vinden, een bord met “Mount Clutchmore” (print) en een kaart van het skigebied (sticker).

LEGO City 60203 Ski Resort

De binnenkant van de reddingsbrigade voelt – ondanks de diverse objecten – wat kaal aan. Een bed met lamp is beschikbaar voor zwaardere gewonden, een bureau met computer en wat gips/verband zorgt voor de minder ernstige verwondingen. De eerste verdieping biedt plek voor gereedschap, radar en een deur om het balkon toegankelijk te maken. De meeste facetten die je verwacht bij een dergelijke post zijn aanwezig, toch voelt het wat kaal aan. Het gebouw ziet er niet onaardig uit en past prima in een winterse omgeving.

De totale bouwtijd bedraagt zo’n 60 minuten. Geen van de te bouwen objecten biedt echt uitdaging. Toch is het een leuke set om te bouwen. Dit heeft met name te maken met de variatie in bouwwerken. Hierdoor blijft het interessant en zal de verveling niet toeslaan. Het onderdelengebruik is iets wat nog te benadrukken valt. Hoewel het meeste uit veel voorkomende elementen opgebouwd wordt, zijn er genoeg onderdelen die minder vaak of zelfs voor het eerst in een set zijn verschenen.

Conclusie

LEGO City 60203 Ski Resort

De set biedt weinig bouwuitdaging, maar weet te verrassen door zijn diversiteit in bouwwerken. De nadruk ligt iets te veel op de Ski Patrol, waardoor het skiresort-gevoel wat verloren gaat. Desondanks zorgen de bouwwerken wel voor een passend geheel. Hoewel er weinig unieke onderdelen gebruikt worden voor de Minifigures, is de selectie goed te noemen. Hierdoor is er heel wat variatie aanwezig. De verkoopadviesprijs van de set is dik in orde. De LEGO City 60203 Ski Resort set zal niet misstaan in een winterdorp en zorgt voor wat afwisseling qua bouwwerken.