[Review] LEGO City 60193 Arctic Air Transport

6
661
LEGO City 60193 Arctic Air Transport

Het noordpool-thema is even weggeweest, maar nieuwe sets hebben deze zomer weer hun weg naar de LEGO fan gevonden. We hebben de LEGO City 60193 Arctic Air Trasport onder de loep genomen. Ben jij benieuwd wat wij van deze set vinden? Lees dan snel verder.

Box-art en inhoud

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Box ArtDe set is verpakt in een vierkante doos met daarop de afbeelding van de set in een winterse omgeving. De voorkant onthult direct de functies van de set zoals de quadrocopter die gebruikt wordt om bevroren dieren op te takelen en een Minifiguur die een ijswand kan beklimmen met twee pikhouwelen.

De achterkant geeft nog meer speelfuncties weer met gedetailleerdere plaatjes. Het is een mooi ontworpen doos die zeker de aandacht trekt in het winkelschap. De inhoud van de doos bevat de LEGO verdeeld over drie zakjes, twee boekjes met de bouwbeschrijving en een stickervel. In totaal bestaat de set uit 277 onderdelen en met een prijs van €29,99 komt dit neer op €0,11 per onderdeel.

De minifiguren

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Minifigs

Er zitten twee Minifiguren in de set. De linker Minifiguur is de buggy-chauffeur met een helm. Het hoofdje is donkerblauw met daarop een print van een skibril en bivakmuts. Zowel de torso als de beentjes hebben een print. De print bevat een grote klos touw en een harnas om zichzelf te kunnen zekeren bij het beklimmen van een gletsjer of berg. De prints zijn zeer gedetailleerd.

De rechter Minifig is de piloot van de quadrocopter, het is leuk om te zien dat LEGO gekozen heeft voor een vrouwelijke Minifiguur. Ook de piloot heeft een klimharnas om, al zou het ook een parachute kunnen zijn. Ook bij de piloot is de print zeer gedetailleerd.

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Saber Toothed Cat

De set bevat een, in het echt reeds uitgestorven, sabeltandtijger. De sabeltandtijger lijkt qua vorm veel op de andere soorten tijgers, leeuwen en beren die we de laatste tijd steeds meer zien bij verschillende LEGO sets. Ook zijn functie in de set creëert extra speelbaarheid. Voor de LEGO dierenliefhebbers is het een absolute must-have.

De bouw

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Bag 1

De bouw wordt per zakje LEGO in drie fases verdeeld. Bij zakje nummer 1 bouwen we de sneeuwbuggy, het gigantische ijsblok waarin de sabeltandtijger zit vast gevroren en de eerste Minifig.

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Buggy

De buggy is een wat minieme toevoeging aan het geheel, maar zeker geen overbodige voor de omgeving waarin de Minifigs zich voort moeten bewegen. Samen met de accessoires achterop komt het geheel tot zijn recht in de avontuurlijk zoektocht naar de uitgestorven sabeltandtijger. Wat opvalt is dat het plaatje voorop de buggy een print is terwijl de quadrocopter voorzien is van stickers.

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Ice cage

Na de buggy wordt het grote ijsblok in elkaar gezet. Het is een eenvoudige build waarbij je de voorkant er eenvoudig af kunt halen om de Sabeltandtijger te bevrijden. De ring boven op het ijsblok zorgt ervoor dat het blok ijs aan de quadrocopter gehaakt kan worden.

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Bag 2

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Bag 3

Met zakje 2 bouwen we de eerste helft van de quadrocopter. De voor- en achterkant bestaan uit vrij grote onderdelen die meteen de vorm bepalen. Tevens bouwen we ook het mechanisme voor de takel en het onderstel. De quadrocopter staat op een viertal ski’s wat handig is voor in de sneeuw. Het is een stoer model geworden die met z’n vier rotors het extreme noordpool weer aankan.

Lego City 60193 Arctic Air Transport - Cockpit

Conclusie

Het is een vrij eenvoudige bouw en het setje is in een half uur opgebouwd. Dit komt met name door de grote onderdelen die de romp en de neus van de helikopter vormgeven. De vorm van de quadcopter is uniek en in z’n geheel ziet het voertuig erg stoer uit. De Minifigs bevatten allen een zeer gedetailleerd print, de sabeltandtijger is nieuwe en voor verzamelaars van dergelijk LEGO dieren een must-have.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO City 60193 Arctic Air Transport is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. We willen LEGO bedanken voor het voorzien van een reviewexemplaar.

LEGO City 60193 Arctic Air Transport

8.4

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

9.0/10

Bouwplezier

7.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Minifigures

10.0/10

Pluspunten

  • Gedetailleerde prints op de Minifiguren
  • Sabeltandtijger

Minpunten

  • Zit vrij snel in elkaar
Vorig artikelKras en win LEGO Festival
Volgend artikel2+1 gratis op LEGO opbergboxen
In 2017 ben ik begonnen met schrijven voor Bouwsteentjes.info maar al sinds heel lang een groot LEGO fan. Ik vind alles leuk wat maar in en rond om een LEGO stad past, daarnaast ook een groot fan van de Modulars, collectable minifiguren en af en toe de grotere Technic set.