Review LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

2
1181

De LEGO City 40170 Build My City Accessory Set is zo’n setje dat niet door LEGO was aangekondigd. We waren dan ook blij verrast toen de eerste foto van de set op dook. Niet lang nadat de eerste foto verschenen was was de set te bestellen via LEGO Shop@Home. We hebben hem in huis gehaald en onze conclusie lees je hieronder.

Box-art en inhoud

We beginnen zoals gewoonlijk met de visuele aspecten van een set. In het geval van de LEGO City 40170 Build My City Accessory Set valt er één ding enorm op. De set is heeft namelijk een trapeze vorm en dat komt niet vaak voor. Het was wel even wennen, maar we zijn eigenlijk positief verrast. Het ziet er verfrissend uit.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

De voorkant van de set bevat de visuals zoals je die van een set zou verwachten. De kleine bouwwerkjes die de set rijk is staan allemaal netjes afgebeeld. Dit heeft LEGO goed aangepakt. Doordat de bouwwerken allemaal te zien zijn zorgt LEGO er voor dat ze een brede groep mensen aanspreken. Niet iedereen zou een aantal extra verkeersborden in hun stad willen hebben, maar wellicht wel een fietsenrek, een lantaarnpaal of een extra fontein. Duidelijk een set waarbij het “voor ieder wat wils” gezegde van toepassing is. Slim!

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

De achterkant van de doos is niet zo heel spannend. We zien een drietal bouwwerkjes die in je met de set kan maken en een referentie naar de LEGO City 853656. Dit is een speelmat met wat LEGO onderdelen die je kan gebruiken om je LEGO city te voorzien van wegen, paden, grasvelden en andere details. LEGO doet hier hun best om de speelmatten te verkopen door deze referentie te maken. Wederom goed over nagedacht. De rest van de informatie zijn de standaard waarschuwingen van verstikkingsgevaar en voor welke leeftijd de set daarom niet bedoeld is.

We hebben de LEGO City 853656 niet gekocht vanwege de te hoge RRP. Wel raden we de set aan als je een kind hebt die simpelweg lekker met LEGO wilt spelen. Voor de AFOL’s zullen de speelmatten wat minder snel een benodigde toevoeging zijn.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

In de doos vinden we drie zakje met LEGO onderdelen, twee 1×2 plates met schacht, een stickervel en een instructieboekje. In totaal zitten er 100 onderdelen in de set en met een RRP van €9,99 komt dit neer op €0,10 cent per onderdeel. De prijs is daarmee iets aan de hoge kant. Dit neemt niet weg dat we het gevoel hebben dat de set het wel waard is gezien de inhoud en de toepassingen. Daarover meer hieronder.

Het resultaat

In totaal kan je tien verschillende constructies maken. Elke constructie is uniek, maar wel allemaal toe te passen in je LEGO City of LEGO Creator opstelling.

De kleine bouwwerkjes bestaan uit een fontein met een kikker en drilboor, een krat met fruit, een bankje met een krant en een beker water, een fietsenstalling met fiets en een kaart, en een verkeersbord. Hoewel de constructies uit weinig onderdelen zijn opgebouwd, voelen ze niet aan als onnodige extra’s.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

Het drinkfonteintje past prima in een park, de krat met fruit kan zo nodig gebruikt worden voor een marktkraam of groentewinkel en het bankje is voor veel meer toepassingen handig. De fietsenstalling met kaart is wel de leukste van de kleine sets. Ten eerste vanwege de azuurblauwe fiets en ten tweede vanwege de inventiviteit van de fietsenstalling. Het is simpel gemaakt, maar wel handig. De kaart maakt het af en zorgt ervoor dat je Minifigs precies weten waar ze naar toe moeten gaan.

Met het verkeersbord weten we ook wel raad. Zo kan je hem gebruiken voor het aanduiden van wegwerkzaamheden, maar het bord kan ook zijn rol dienen bij dieven die een tunnel graven om de LEGO City bank te beroven. Het zijn maar ideeën, maar het geeft wel aan dat je er dus alle kanten mee op kan gaan.

De grotere constructies zijn voornamelijk bedoeld voor het grotere wegverkeer. De lantaarnpaal met verkeersbord dat een bushalte aan moet duiden, is naar onze mening iets te simpel vormgegeven. We missen namelijk een de mogelijkheid om een Minifg te laten zitten. Wel is er voor gezorgd dat afval op de juiste plek terecht komt met de groene prullenbak. Voor de prullenbak staat nog een transparante fles. Ietwat merkwaardig, maar wel natuurgetrouw gezien er genoeg mensen zijn die hun afval (en lege drankflessen) graag bij bushaltes op de stoep achterlaten.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

De set bevat ook een stoplicht. Een fijne toevoeging en aan het bord te zien goed toe te passen in een drukke straat waar veel voetgangers zijn. Naast het stoplicht staat nog een rek met een bezem en en schep. Waarom dit gereedschap daar staat is ons geheel onduidelijk, maar we nemen het voor lief. Dergelijke accessoires zijn altijd handig in je LEGO City.

Een mooie toevoeging voor in je LEGO City park of voor het creëren van een groene laan of simpelweg een groene strook langs een drukke weg, is het strookje met een boom en een een bloem. Hoewel we van mening zijn dat dit een leuke toevoeging is, vinden we ook dat de afwerking wat te wensen over laat. Het ziet er raar uit en we hadden liever een wat natuurgetrouwe boom gezien. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door een aantal onderdelen te vervangen.

Dan houden we het huisje met slagboom over. Het mag duidelijk zijn dat LEGO dit huisje met slagboom bedoeld heeft als ingang voor een parkeerplaats. Het geheel is simpel opgebouwd en in het huisje zelf is niets anders te vinden dan de constructie waarvan het gemaakt is. Desondanks is het een handige set die je op een één of andere manier wel toe kan passen in je opstelling.

Het geheel

Als we alle constructies gaan bekijken en bedenken hoe en waar we ze toe willen passen dan schieten er veel mogelijke manieren door ons hoofd. Op enkele sets na, zijn ze allemaal mooi afgewerkt.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

We hebben we een grote minpunt opgemerkt. Dit zijn de stickers die in de set zitten. Natuurlijk begrijpen we de keuze en het zorgt er voor dat de prijs laag te houden is, maar bepaalde onderdelen hadden we liever met en beprinting gezien. Denk hierbij aan de verkeersborden.

We zijn fan van de Accessoire set en hopen dat LEGO in de toekomst weer vaker dit soort sets uit gaat brengen. Het zorgt voor meer variatie in je LEGO stad. Dit alles tegen een relatief lage prijs. Onze uiteindelijke beoordeling en cijfer vind je hieronder in het recensieoverzicht.


Mocht je na het lezen van deze review nou enthousiast zijn geworden en wil je de set gaan kopen. Je kan hem vinden via de onderstaande links op LEGO Shop@Home. Je kan ook een LEGO Brand Retail Store bezoeken om de set daar te bemachtigen.

LEGO City 40170 Build My City Accessory Set

LEGO Shop@Home NederlandLEGO Shop@Home België

LEGO City 853656 Play mat

LEGO Shop@Home NederlandLEGO Shop@Home België


Jouw mening telt!

Heb jij de set ook ook en vind je het een leuke toevoeging aan je stad, of ben je van mening dat LEGO beter een aantal andere accessoire sets had kunnen toevoegen? We zijn ook benieuwd wat jij vindt van accessoires sets over het algemeen en of je graag ziet dat LEGO vaker van dit soort sets uitbrengt? Je kan het ons laten weten in een reactie onder dit artikel of via social media.