Review: LEGO Christmas Tree Ornaments

3
651

Er is weinig dat leuker is dan met de kerst je kerstboom optuigen. LEGO kan daar gelukkig wel tegenop en het wordt helemaal leuk als je je kerstboom voorziet van kerstballen van LEGO zelf. We hebben de kerstballen die op dit moment bij LEGO te koop zijn onder een review geplaatst en je kan hier lezen of ze het aanschaffen waard zijn.

We hebben ze hieronder op numerieke volgorde gezet en beoordelen de kerstballen per set in plaats van een volledige review. Wil je de ballen zelf bestellen, dan raden we je aan het productnummer in te voeren omdat ze niet allemaal gemakkelijk te vinden zijn.

LEGO 850850 LEGO Santa Holiday Bauble

De kerstbal met de kerstman maakt gebruik van de klassieke benadering voor het bouwen van LEGO karakters. Dit komt voornamelijk naar voren door de 1×2 brick welke beprint is met het gezicht van de kerstman, en uniek is voor dit setje.

Hoewel LEGO tegenwoordig beter is geworden in het bedenken van sets is het door de grootte van de kerstbal natuurlijk extra uitdagend om iets te creëren wat ook nog eens past. De kerstman is goed gelukt en brengt een nostalgisch gevoel naar boven.

De set bevat een totaal aan 23 onderdelen, dit is inclusief de twee helften van de kerstballen. De prijs van de set zit op €7.99 en dit komt neer op €0.35 cent per onderdeel. Hierbij moeten we niet vergeten dat de twee helften van de kerstbal uniek zijn voor dergelijke sets.

In de kerstbal zitten de onderdelen en een instructieboekje. Het bouwen van de set is erg simpel en zal niet langer dan 5 minuten in beslag nemen.

Zodra de kerstbal klaar is heb je een leuk LEGO ornament in je boom hangen. De lint, welke glanzend rood is, maakt het geheel af. De kerstbal zelf is voorzien van sneeuwvlokken print en geeft het geheel wat meer charme.

Conclusie:

De kerstbal is wat aan de prijs, maar dat zijn echte glazen kerstballen ook. Natuurlijk biedt dit setje je wat bouwplezier en is het leuk voor je verzameling. De kerstman is bijna te simpel maar het unieke beprinte 1×2 steentje maakt veel goed. Leuk voor de verzamelaar en de kerstliefhebber, maar gemakkelijk om te laten liggen als je hier niets om geeft.

LEGO 850949 LEGO Christmas Snow Hut Ornament

De volgende kerstbal is de Snow Hut variant. Deze bevat meer onderdelen dan de kerstman en hier zitten geen beprinte onderdelen tussen. De hut wordt voornamelijk opgebouwd door de kleine onderdelen met uitzondering van een aantal Redish Brown 1×2 bricks en een 4×6 green plate. Het bouwen van de set neem maximaal 10 minuten in beslag.

De set bevat 45 onderdelen waaronder de twee helften van de kerstbal. Met een prijs van €7.99 komt dit neer op €0.17 cent per onderdeel. Een betere prijs dan de kerstman.

In de kerstbal zit één zakje met onderdelen en een instructieboekje. Zoals je kan zien voornamelijk kleine onderdelen. In de set zitten geen spare parts en het is aan te raden voorzichtig te zijn met het bouwen of afbreken van de set.

De Snow Hut kerstbal kan opgehangen worden aan een luxe rode lint en bevat kleine sneeuwvlokken welke op de kerstbal beprint zijn.

Conclusie:

Door de zachtere prijs per onderdeel en het bouwplezier dat dit kleine setje biedt, is dit een set die zeker de moeite waard is om in je boom te hangen. We hadden graag wat reserve onderdelen gezien om bij eventueel verlies de set weer compleet te maken. Buiten dit om hebben we weinig op te merken aan de set.

LEGO 851358 LEGO Holiday Bauble White Bricks

Deze kerstbal bevat i.p.v. een bouwbaar setje, verschillende LEGO onderdelen. Deze zijn onderverdeeld in een aantal 2×2 white bricks, 1×2 trans bricks en 1×1 trans light blue bricks. Door deze combinatie komt de kerstbal goed tot zijn recht en is het niet één groot wit festijn.

Het aantal onderdelen in de set zit op 62, en met een RRP van €7,99 komt dit neer op €0,13 cent per onderdeel. Dit is inclusief de twee helften van de bal. Een prima prijs voor de set en mocht je creatief zijn, dan kan je de onderdelen ook prima gebruiken voor een MOC.

De kerstbal is voorzien van een blauw lint, minder luxe dan die van de bouwbare sets. Deze is glanzend blauw en bevat geen opdruk van LEGO steentjes. De kerstbal is wel voorzien van een luxere print in de vorm van grote sneeuwvlokken.

Conclusie: Heb je een boom staan met voornamelijk witte of bonte kleuren, dan is dit een mooie toevoeging. Prijstechnisch is het prima te doen, maar LEGO had wel een iets luxer lint mogen gebruiken om net dat beetje extra aan de set toe te voegen.

LEGO 853344 LEGO Holiday Bauble Red Bricks

Wederom een kerstbal vol met losse LEGO steentjes. Dit keer niet wit, transparant of transparant blauw, maar eentje met rode LEGO elementen. De rode LEGO steentjes in de kerstbal zijn onderverdeeld in drie soorten, rode 2×2 bricks, rode 2×3 bricks en trans red 2×2 bricks.

Deze kerstbal wordt verkocht voor €7,99 en met 32 onderdelen komt de prijs terecht op €025, cent per onderdeel. Dit is aan de hoge kant en direct het meest negatieve aspect aan de bal.

Wederom heeft LEGO ervoor gekozen om.een standaard lint aan de bal te knopen. Ook hier heeft de kerstbal een iets luxere print in de vorm van sneeuwvlokken. 

Conclusie: Dit setje is leuk om in je boom te hangen, enkek de prijs is wat aan de hoge kant. Men had hier beter kunnen kiezen om de set voor €1 minder te verkopen. Voordeel aan de set is dat je wel gemakkelijk aan de 2×2 trans rer bricks kan komen. Deze vind je niet heel vaak in sets.

LEGO 853345 LEGO Holiday Bauble Gold Bricks

We blijven in de kerstballen hangen die gevuld zijn met LEGO steentjes. Dit keer is het de beurt aan de kerstbal met gouden LEGO steentjes. In de bal zitten drie soorten steentjes, de 2×2 sand yellow bricks, 2×2 pearl gold bricks en 1×2 trans yellow bricks. Een mooie combinatie die de bal veel charme mee geeft.

De prijs van de kerstbal zit op €7,99 en met 42 onderdelen komt dit neer op €0,19 cent per onderdeel. De prijs is iets beter dan de rode variant en met een aantal pearl gold bricks de moeite waard om te overwegen. 

Een luxe sneeuwvlokken print maakt het geheel af. Ook hier een standaard lint maar nu in gouden kleur.

Conclusie: Hou je van bling bling of ben je op zoek naar gouden LEGO steentjes, dan is dit de kerstbal die je moet hebben. Past ook prima in een kerstboom vol bonte kleuren. Enkel de aanschafprijs kan wat tegenvallen.

LEGO 853574 LEGO Christmas Ornament Reindeer

De laatste kerstbal die we gaan reviewen is de nieuwe versie van de Reindeer variant. Dit setje is net als de kerstman en sneeuwhut bouwbaar en biedt daarom al meer plezier. 

In de set zit een totaal aan 22 onderdelen die zowel nodig zijn voor de bal en de rendier. Met een prijs, welke dit jaar verhoogd is, van €8,99 komt dit neer op €0,41 cent per onderdeel. Reden genoeg om dit setje te laten liggen want het zijn kleine onderdelen die gebruikt worden.

In de bal vinden we één zakje met onderdelen en een instructieboekje. Het bouwen van het setje neemt maximaal 5 minuten in beslag en biedt niet veel bouwplezier. 

Dit setje is voorzien van een luxe rode lint die beprint is met LEGO steentjes. De bal zelf is voorzien van de simpele versie van de sneeuwvlokken print.

Conclusie: Als je echt alle LEGO kerstballen wilt verzamelen is dit eentje die in je collectie thuis hoort. Het grootste probleem van deze variant is dat de prijs enorm hoog ligt. Gezien het een klein setje is, geen spare parts en geen beprinte LEGO steentjes bevat is dit tevens een variant die je gemakkelijk links kan laten liggen. 

Jouw mening telt!

Heb jij deze kerstballen ook in je boom hangen en ben je fan, of ben je wat teleurgesteld over de bouwwerken en prijs? We horen jou mening graag in een reactie onder dit artikel of via social media.