[Review] LEGO Architecture 21344 Paris

3
1101
LEGO Architecture 21044 Paris

LEGO Architecture fans kunnen sinds het begin van dit jaar aan de slag met twee nieuwe LEGO Architecture sets. Eén daarvan is de LEGO Architecture 21044 Paris. In deze review nemen we de set onder de loep om te zien of het geheel leuk om te bouwen is.


LEGO Architecture 21044 Paris

LEGO Architecture 21044

De zwarte kenmerkende doos met klep is zoals gewoonlijk vrij minimalistisch en bevat vier genummerde zakjes met LEGO en een instructieboekje. De set heeft een verkoopadviesprijs van €54,99 en met 649 onderdelen komt het gemiddeld terecht op €0,08 per onderdeel. Een prima prijs voor de set in kwestie, met name omdat onderdelen met een unieke print toegevoegd zijn.

LEGO Architecture 21044 Inhoud

De Bouw

LEGO Architecture 21044

Zoals dat met elke Architecture Skyline set het geval is, bouw je eerst de display met daarop de nodige Tile-elementen. Nadat dit gebouwd is komen de eerste gebouwen aan bod, te beginnen met Arc de Triomphe. Tezamen met de Champs-Elysées is de Arc de Triomphe het simpelst om te bouwen. Het is een kwestie van stapelen. Het plein voor de Arc de Triomphe is net zozeer niet al te spannend, maar zorgt wel voor een mooie uitstraling. De Champs-Elysées bestaat uit enkele gebouwen met op de voorgrond twee rijen met bomen met in het midden een grijs vlak dat de weg voor moet stellen. Een deel van de gebouwen is opgebouwd met Headlight bricks en het andere deel door middel van 1×1 plates in diverse kleuren. LEGO heeft hierbij gebruik gemaakt van 1×1 plates met print uit het Minecraft thema, om zo de illusie van ramen te kweken. De bomen voor de huizen zijn simpel te bouwen, maar zijn een fijne toevoeging.

LEGO Architecture 21044

Achter het Champs-Elysées en het Grand Palais staat de Tour Montparnasse. Dit relatief nieuw gebouw is onderdeel van Parijs en daardoor een logische toevoeging. Helaas valt hij – net als in het echt – een beetje buiten de boot vanwege zijn moderne uitstraling. Het bouwen ervan is niet spannend te noemen en bestaat uit SNOT technieken. Op de voorgrond is het Grand Palais te vinden. Dit gebouw kent een zeer interessante bouw en ziet er aan alle kanten mooi uit. Het afwisselen van standaard bouwen en SNOT technieken is prettig te noemen. De toevoeging van de 2×2 transparant ronde bricks en de 2×2 ronde brick met stud zorgen ervoor dat een deel van het dak zo goed mogelijk nagebootst wordt. Wellicht dat een print voor details op de onderdelen nog een leuke toevoeging was geweest.

LEGO Architecture 21044 LEGO Architecture 21044

Op het einde van de display zijn de Eiffeltoren en Musée du Louvre te vinden. De Eiffeltoren heeft de nodige ruimte nodig en hierdoor is één van de voeten van de toren tussen het Musée du Louvre en het Grand Palais te vinden. Op de voorgrond is de Seine te vinden en naast de voet twee bomen en wat gras. De bogen van de Eiffeltoren zijn transparante boog-elementen met daarop een print. Dit onderdeel is zeer mooi vormgegeven en uniek voor deze set. Het Musée du Louvre is goed herkenbaar door zijn bijzondere piramide en vorm. De piramide is aan de bovenkant voorzien van een 1×1 piramide tile die tot op heden uniek is voor deze set. Net als het Grand Palais wordt dit gebouw door middel van standaard en SNOT technieken voorzien van zijn vorm.

LEGO Architecture 21044

De Eiffeltoren is in vergelijking met zijn grote broer ongeveer 10cm kleiner. Hierdoor bevat de toren minder detail, maar dat wat nodig is is aanwezig. Het bouwen van de Eiffeltoren bestaat uit diverse modules die worden verbonden. Het geheel is minder interessant dan zijn grote broer, maar desondanks een leuke afwisseling. De Skyline ziet er uiteindelijk indrukwekkend uit. Helaas past de Tour Montparnasse er niet bij, maar het is niet enorm storend.

LEGO Architecture 21044

Conclusie

LEGO Architecture 21043 en LEGO Architecture 21044

De LEGO Architecture 21044 Paris is een leuke set om te bouwen en biedt genoeg afwisseling qua bouwtechnieken en gebouwen. Het begint wat simpel maar wordt al snel iets uitdagender. De kers op de taart is de Eiffeltoren die er niet alleen met kop en schouder bovenuit steekt, maar ook nog eens uniek onderdelen bevat. Qua prijs is de set goed in balans voor dat wat het te bieden heeft. Enige echte minpunt is de toevoeging van de Tour Montparnasse.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO Architecture 21044 Paris

8.5

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Bouwplezier

8.0/10

Originaliteit

8.0/10

Verzamelwaarde

8.0/10

Displaywaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Afwisseling qua bouwtechnieken
  • Unieke onderdelen en prints
  • Mooi geheel

Minpunten

  • Tour Montparnasse valt buiten de boot