[Review] LEGO Architecture 21047 Las Vegas

1
1072
LEGO Architecture 21047 Las Vegas

Hoewel LEGO de LEGO Architecture Las Vegas set vorig jaar al op de planning had staan om uit te geven, is daar verandering ingekomen door de schietpartij in het Mandalay Bay Hotel. LEGO besloot de set uit te stellen en aan te passen uit respect voor de slachtoffers. Gelukkig komt van dit uitstel geen afstel want in september zal de LEGO Architecture 21047 Las Vegas te koop zijn. Wij hebben de set alvast mogen ontvangen van LEGO voor een review en onze mening lees je hieronder.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

De strakke visuele aspecten van de LEGO Architecture sets zien we ook terug in de box-art van de Las Vegas set. De set staat prominent op de doos en aan de linkerkant is zowel de naam te zien van de set, als ook de staat en land waar de skyline te vinden is. Linksonder zien we dat de set een aanbevolen bouwleeftijd heeft van 12+ en het set-nummer. De achterkant van de doos is eveneens voorzien van een afbeelding van de set in kwestie en er zijn foto’s van de te bouwen gebouwen afgebeeld. Daarnaast staan zowel de lengte als de hoogte van de set vermeld.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas LEGO Architecture 21047 Las Vegas

De dozen waar Architecture-sets in verschijnen zijn die met een sluitklep en voelen daardoor stevig aan en zijn ideaal verzamelmateriaal. In de doos zitten vijf zakjes met LEGO onderdelen en een instructieboekje. De set bestaat in totaal uit 501 onderdelen en met een RRP van €49,99 komt het gemiddelde terecht op €0,10 per onderdeel. Dit is aan de hoge kant en direct ook de grootste pijnpunt van deze set.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

De bouw van de set neemt ongeveer een uurtje in beslag. De bouwtechnieken zijn goed afwisselend met her en der wat herhaling in stappen. Dit neemt niets weg van het bouwplezier dat eraan te beleven is. Zoals dat normaal is met Architecture sets zullen veel stappen bestaan uit gepriegel met de kleine onderdelen en hoewel wij dit fijn vinden, is het wel iets waar je rekening mee dient te houden als dit niet je favoriete bezigheid is.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas LEGO Architecture 21047 Las Vegas

Hoewel het geheel erg mooi om te bouwen is en er gelikt uitziet, valt het Fremont Street Experience een beetje in het niets met het gigantische Stratosphere Las Vegas en het Encore at the Wynn hotel ernaast. Desalniettemin is dit relatief kleine gebouw zo goed mogelijk nagebouwd. De stratosphere valt goed op. Dit vanwege de hoge bouw maar ook vanwege de bijzondere vormen. Deze vormen worden gerealiseerd door flexibele LEGO Technic onderdelen en hoewel simpel, ziet het geheel er zeer goed uit. Het Encore at the Wynn is redelijk repetitief qua bouw. Het gebouw wordt voorzien van een kleine hoek bij het plaatsen en hierdoor valt het gebouw goed op.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

Het Luxor Las Vegas is simpel vormgegeven en bestaat uit een halve piramide in het zwart met daarvoor het Great Sphinx of Giza en het Luxor Las Vegas Obelisk. Het farao hoofddeksel past erg goed bij het geheel en maakt het gebouw af. Dit onderdeel is echter niet uniek voor deze set. Het Bellagio Hotel, dat in deze versie het Mandalay Bay hotel vervangt, is naar onze mening een betere keuze voor de Las Vegas Skyline. Het Bellagio Hotel is van alle gebouwen het meest interessante om te bouwen en bestaat uit drie modules die samen het hotel vormen. De bouwtechnieken waardoor dit gebouw zijn vorm krijgt zijn inventief en het hotel ziet er vanaf de voorkant indrukwekkend uit, waarbij de fonteinen het geheel af maken. De kers op de taart is het Welcome to Fabulous Las Vegas Nevada bord dat in deze set op een transparante 1×2 plate is gedrukt.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

Conclusie

De Las Vegas skyline is een indrukwekkende set met veel variatie qua bouwtechnieken en kleuren. Hierdoor vallen alle gebouwen die in de skyline zijn verwerkt op en zijn ze herkenbaar. Dat LEGO het Mandalay Bay Hotel heeft vervangen voor het Bellagio Hotel is naar onze mening een zeer goede keuze geweest. De achterkant van de set is minder mooi om te zien. Nu is dit ook niet echt van belang daar de set de focus legt op de voorkant, maar hier had wellicht iets meer aandacht aan gegeven mogen worden. De prijs van de set is €49,99 en dit is te hoog voor wat je ervoor terug krijgt.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Architecture 21047 Las Vegas is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. We willen LEGO bedanken voor het voorzien van een reviewexemplaar.

LEGO Architecture 21047 Las Vegas

7.6

Prijs/kwaliteit

5.0/10

Speelplezier

5.0/10

Bouwplezier

9.0/10

Displaywaarde

9.0/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Interessante bouwtechnieken
  • Mooie display-set

Minpunten

  • Voor de liefhebber
  • Achterkant is rommelig
  • Prijs!