[Review] LEGO 853990 Easter Bunny House

0
676
LEGO 853990 Easter Bunny House

Over iets meer dan een maand is het Pasen. Voor de één het ideale moment om een paasbrunch te organiseren, voor de ander een kwestie van paaseieren schilderen en zoeken. Steevast maken paaseieren, paashazen en kuikens deel uit van deze feestdagen. LEGO speelt hier op in met de LEGO 853990 Easter Bunny House. In deze review bekijkt Michiel dit setje nader. 

LEGO 853990 Easter Bunny House

LEGO 853990 Easter Bunny House

Het doosje is mooi vormgegeven en ziet er – mede dankzij de visuals – uit als een ei. Een naamlabel kan gebruikt worden in het geval het als cadeau dient. De doos bevat een sleeve die verwijderd dient te worden. De inhoud bestaat uit een zakje LEGO-steentjes en een instructieblad. Met 57 onderdelen een een verkoopadviesprijs van €7,99, komt het gemiddelde terecht op €0,14. Dit is een mooi gemiddelde, met name omdat er een exclusief torso en hoofd toegevoegd zijn.

LEGO 853990 Easter Bunny House

LEGO 853990 Easter Bunny House

Het setje dient als klein cadeautje of ter aanvulling van seizoensgebonden items. Gezien de grootte is er weinig te beleven qua bouwplezier. Waar het de show mee weet te stelen zijn de exclusieve prints op de torso en het hoofd. Het is een fijne variatie op de al bestaande paas-figuren. Het kippenhok, het bedje met planten en de scooter zorgen voor wat meer speelplezier. Aan de achterkant van het kippenhok is een deur te vinden zodat de eieren makkelijk geraapt kunnen worden. Met de scooter kan een traytje eieren naar de markt gebracht worden. De koplamp van de scooter bestaat uit een witte 1×1 Tile met een print van een dooier. LEGO weet met dit setje goed het voorjaar en de paasperiode uit te beelden.

LEGO 853990 Easter Bunny House

Conclusie

LEGO 853990 Easter Bunny House

De LEGO 853990 Easter Bunny House is een vriendelijk geprijsd setje dat – met name vanwege de Minifig en de scooter – aantrekkingskracht geniet. Het kippenhok is klein en simpel om te bouwen, maar kan weer goed gebruikt worden tijdens het spelen of in een lay-out. Het is geen essentiële set, maar de lage prijs en de unieke Minifig zorgen ervoor dat je het setje niet hoeft te laten staan.