[Review] LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

0
701
LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

Dit jaar heeft LEGO drie nieuwe LEGO kerstballen uitgebracht. Op dit moment zijn er echter maar twee te koop via LEGO. De LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament hebben we al van een review voorzien en het is nu de beurt aan het LEGO 853815 Gifts Ornament. Wat wij ervan vinden lees je hieronder.


LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

De LEGO kerstbal bestaat uit twee transparante halfronde bollen. Aan de bovenkant zitten twee lipjes waar een strik door zit die gebruikt wordt voor het ophangen van de kerstbal. De strik is voorzien van goudkleurige stiksels en een opdruk van 2×4 steentjes. Hierdoor ziet het er luxe uit. Het plastic is stevig en kan tegen een stootje doordat de twee helften relatief makkelijk loslaten. Hierdoor breekt of scheurt het plastic minder makkelijk als de kerstbal uit de boom valt. Let op dat de LEGO kerstballen zwaar zijn en een stevig tak nodig is om ze te dragen.

LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

In de bal zit een zakje met 50 LEGO steentjes en een klein instructieboekje. De prijs van de kerstbal is €8,99 en de gemiddelde prijs per onderdeel komt hierdoor uit op €0,18. Dit is een betere prijs dan de pinguïn kerstbal, maar nog steeds aan de hoge kant. De cadeaus maken dat dit een originele set is.

LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

Het bouwen van de kerstbal neemt ongeveer 5 minuten in beslag en kent geen moeilijke technieken. Het is een kwestie van rechttoe rechtaan bouwen. Het resultaat mag er wel zijn want het is, mede door het gebruik van de kleuren, een vrolijk geheel.

LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

Conclusie

LEGO Christmas Ornaments

Het LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament is in vergelijking met de pinguïn een vrolijke en opvallende verschijning. De prijs voor het geheel is vriendelijker omdat er meer onderdelen in de set zitten. Desondanks blijven de kerstballen, en ook deze, te duur voor wat je uiteindelijk krijgt. Er is weinig bouwplezier aan te beleven, maar dat is niet waarvoor je de set koopt. Het geheel ziet er luxe uit door het gebruik van de rode strik en misstaat niet in een kerstboom. Met name als je meerder LEGO kerstballen hebt (desnoods met een eigen MOC). Hierdoor is het echt een set voor de liefhebber van dergelijke seizoensproducten.

LEGO 853815 Gifts Holiday Ornament

7.5

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Speelplezier

5.5/10

Bouwplezier

6.5/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Originaliteit

9.0/10

Pluspunten

  • Kleurrijke kerstbal
  • Origineel bouwwerk

Minpunten

  • Hoge prijs voor een kerstbal
  • Voor de liefhebber