[Review] LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

0
336
LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

Niet alleen een LEGO kerstdorp zorgt voor een vleugje kerstsfeer in huis. LEGO heeft meer dan dat op het gebied van kerst-sets. Neem bijvoorbeeld de LEGO kerstballen, ook wel bekend als de Christmas Ornaments. Dit jaar zijn er drie nieuwe verschenen, waarvan er twee te koop zijn via LEGO. We hebben beide kerstballen in huis gehaald. In deze review behandelen we het LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament.


LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

Zoals dat standaard is met de LEGO kerstballen bestaan ze uit twee transparante halfronde bollen. Aan de bovenkant van de bollen zitten twee lipjes met een gat waardoor de strik zit. Deze strik zorgt ervoor dat de bal opgehangen kan worden alsook dat de twee helften verbonden blijven. Op de kerstbal zitten kleine witte stipjes die sneeuwvlokken voor moeten stellen. Het plastic is stevig en kan tegen een stootje doordat de twee helften relatief makkelijk loslaten. Hierdoor breekt of scheurt het plastic minder makkelijk als de kerstbal uit de boom valt. Let op, ze zijn zwaar. De strik is voorzien van luxe goudkleurige stiksels aan de randen en een patroon van de bekende 2×4 steen.

LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

In de bal bevindt zich een zakje met LEGO onderdelen en een klein instructieboekje. De set bevat in totaal 37 onderdelen en met een verkoopadviesprijs van €8,99 komt dit terecht op €0,25 per onderdeel. Dit is aan de hoge kant en een reden is het gebruik van de twee grote halfronde transparante bollen. Dat neemt niet weg dat het toch een hoog gemiddelde is voor een set als dit.

LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

Het bouwen van de pinguïn stelt eigenlijk niets voor en is in een paar minuutjes gebouwd. Het resultaat is een leuke pinguïn met groene wanten aan de einde van de vleugels en een kerstmuts op z’n kop. Het geheel ziet er schattig en winters uit en misstaat niet bij de rest van de LEGO kerstballen.

LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

Conclusie

LEGO Christmas Ornaments

Het LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament is een leuke set om in de boom te hangen. De prijs voor de set is hoog als je het gemiddelde berekent per onderdeel, deels te begrijpen vanwege het gebruik van de halfronde bollen. Anderzijds voelt het alsof LEGO de prijs hoog aanhoudt vanwege het seizoen. Bouwplezier is van korte duur, maar het setje brengt wel de kerstsferen in huis als je hem eenmaal hebt hangen. De luxe afwerking van het strikje en de bal zorgt ervoor dat de set net wat meer uitstraling krijgt. Leuk voor de LEGO fans die graag de kerst in huis halen, en dan met name met LEGO. Heb je er niets mee, dan mis je niets en kun je het setje laten voor wat het is.

LEGO 853796 Penguin Holiday Ornament

7.4

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

5.5/10

Bouwplezier

6.5/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Originaliteit

9.0/10

Pluspunten

  • Leuke kerstversiering
  • Origineel bouwwerk

Minpunten

  • Duur voor wat je krijgt
  • Voor de liefhebber van kerst