[Review] LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

5
1729
LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

Vanaf 1 februari zullen de LEGO 71023 The LEGO Movie 2 Collectible Minifigures in de schappen liggen. De serie bevat heel wat karakters waarvan we tot op heden nog geen idee van hebben welke rol ze in de film spelen. Het is dus tijd om op ontdekkingsreis te gaan. Lees hieronder wat wij van deze serie vinden en wat je ervan kunt verwachten.


LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

De LEGO Movie 2 CMF bevat drie volledige series Minifiguren. Hierdoor is het handig dat je, samen met twee andere LEGO fans, een doos bestelt om zo makkelijk een volledige serie te bemachtigen. Ouderwets voelen kan natuurlijk ook, we hebben daarvoor bij elke Minifig een TIP! toegevoegd. De doos bevat drie rijen met Minifigures. Alle drie de rijen bevatten van voor naar achteren één volledige serie Minifigures.


Hula Lula

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Hula Lula

Wat de rol is van Hula Lula is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is is dat ze voor een muzikale noot zorgt in de film. Het karakter heeft een tropische print op de voor- en achterkant van de torso met een bloemenprint en een bloemenketting. De voeten zijn voorzien van een dun groen streepje dat sandaaltjes voor moeten stellen. Het haar van Hula Lula valt vanwege de felgroene kleur en paarse lok goed op. De Minifig is voorzien van een dubbelzijdig bedrukt hoofdje, waarvan enkel de mond anders lijkt te zijn. Als accessoires komt de Minifig met een ronde 2×2 tile met daarop de print van een lp, een microfoon, en een groen rokje dat dienstdoet als rok dat gemaakt lijkt te zijn van bladeren. Het is een opvallend figuurtje dat goed bij de rest van de muziekkanten in de serie past.

TIP!: Dit is de enige Minifig met een ronde tile in het zakje. Het figuurtje is daarnaast dubbel verpakt, je voelt het zakje in de blind bag. Probeer hier op de concentreren bij het zoeken en je hebt haar te pakken.


Kitty Pop

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Kitty Pop

Zo tropisch als Hula Lula eruit ziet, zo exotisch is Kitty Pop. De felle kleuren, de paarse tijgerprint, het haar met puntoren, de armen en benen met print en dubbele kleuren, en de print op de voor- en achterkant van het hoofd, laten zien dat LEGO niet bespaard heeft op dit Minifiguurtje. De oranje-achtige kleur van het haar, op de torso, de armen en deels op de benen is nieuw. LEGO heeft deze kleur Vibrant Coral genoemd en de kleur doet zijn naam eer aan, want het knalt ervan af. Het hoofdje is voorzien van twee prints. De accessoires van Kitty Pop bestaan uit een gitaar, een microfoon en een staart. Het is een zeer gedetailleerde en opvallende Minifig, maar kan hierdoor wel wat druk overkomen.

TIP!: De Minifig is dubbel verpakt en dit is goed te voelen. Ga daarna opzoek naar de gitaar en de staart.


Flashback Lucy

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Flashback Lucy

Flashback Lucy zal, tezamen met de twee dames hierboven en Candy Rapper hieronder, onderdeel zijn van een clubje muziekkanten. Hoe en wat is ons niet geheel duidelijk, daarvoor moeten we de film zien, maar het moge duidelijk zijn dat ze alle vier opvallende verschijningen zijn. Lucy heeft het kenmerkende haar-element zoals we dat van haar kennen. Het grote verschil met het standaard haar-element is dat deze nu niet overwegend zwart is. De torso en de benen zijn voorzien van een opvallende print van een blauw kostuum met daarop belletjes en paarse lijnen. De linkerarm van Lucy is in hetzelfde blauw als het kostuum met daarop dezelfde print van belletjes als op de torso. Het hoofd is voorzien van twee prints waarbij Lucy bij de ene zingt, en de andere het publiek toe lijkt te lachen. Als accessoires heeft Lucy een microfoon en een 2×3 tile met een print van een gouden plaat voor “Everything is Awesome”. Hoe goed Lucy er dan ook uit mag zien, deze plaat maakt het helemaal af.

TIP!: Probeer de 2×3 tile te vinden tijdens het voelen. Bevestig Lucy door het haar-element met staart te vinden.


Candy Rapper

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Candy Rapper

Candy Rapper ziet eruit als een snoepje door de knallende kleuren die bestaan uit roze, wit, geel en oranje. Dat ze onderdeel is van dezelfde band waar Lucy ook deel van uitmaakt, is goed te zien aan het haar en kostuum en de felle kleuren ervan. Ook Candy Rapper is voorzien van prints op verschillende delen van haar lichaam. Het hoofd is voorzien van twee prints is de vorm van een ietwat neutrale en zelfverzekerde uitdrukking. Als accessoires heeft ze een microfoon vast en een transparante 1×2 tile-element met daarop de print van een cassettebandje. De hoofdletter A verkapt dat het waarschijnlijk gaat om “Everything is Awesome”. Het is een tof figuurtje met heel wat detail, maar kan net als de andere Minifigs wat druk overkomen.

TIP!: Probeer tijdens het voelen de tutu te vinden en je hebt Candy Rapper te pakken.


Awesome Remix Emmet

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Awesome Remix Emmet

LEGO zou LEGO niet zijn als ze Emmet niet toevoegen aan een serie Collectible Minifigures. Van alle Minifigs in de serie is Emmet wel de meest generieke. Het overal van Emmet is heel kenmerkend voor het karakter. Het grote verschil met The LEGO Movie 1 is dat zijn overal nu slijtagesporen bevat. De altijd vrolijke en tevens naïeve Emmet, heeft een dubbele uitdrukking op zijn hoofd. Iets wat wel nieuw is voor het karakter is het haar-element met geïntegreerde koptelefoon. Dit onderdeel mag dan eenvoudig zijn, maar ziet er goed uit en is goed toe te passen bij andere Minifigures. Als accessoires heeft Emmet een koffiebeker en een zwarte 1×2 tile-element met daarop de print van een smartphone vast. Zoals te verwachten is, luistert Emmet naar “Everything is Awesome”.

TIP: Probeer tijdens het voelen de koffiebeker en de 1×2 tile te vinden. Je kunt Emmet bevestigen door opzoek te gaan naar het haar-element met koptelefoon.


Battle Ready Lucy

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Battle-Ready Lucy

De Battle Ready Lucy Minifigure ziet eruit alsof ze klaar is om de strijd aan te gaan. De kenmerkende zwarte jas met daarop de blauwe en paarse highlights komt al in meerdere The LEGO Movie 2 sets voor, maar is desondanks een fijne toevoeging. De highlights lopen door op beide armen. De benen van Lucy zijn voorzien van een zeer gedetailleerde print aan de voorkant. De achterkant is wat saai vergeleken met de voorkant, maar is wel voorzien van een dubbele kleur. Het hoofddoek van Lucy is voorzien van een geïntegreerde skibril met rode glazen. Dit element ziet er goed uit en door de ruimte tussen de bril en hoofddoek is de mond van Lucy goed te zien. Hierdoor vallen de uitdrukkingen die ze bevat niet weg in het geheel. Als accessoires heeft Lucy een verrekijker en een pijlkoker. Niet de meest bijzondere onderdelen, maar ze doen de naam van het figuurtje wel eer aan.

TIP: Probeer de pijlkoker te vinden en bevestig Battle Ready Lucy door het hoofddoek te vinden.


Swamp Monster

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Swamp Monster

De rol van het Swamp Monster in de film is onbekend. Dit maakt niet dat het geen toffe Minifig is om te zien. De frisse groene kleur op het hoofd en de torso, en de donkergroene kleur van het masker en de onderkant van de benen, zorgen ervoor dat het een opvallende Minifig is om te zien. Wat de Minifig extra karakter geeft is de print die aangebracht is. Op de voor- en achterkant van de torso en het hoofd zijn schubben te zien. Daarnaast zijn enkele lijnen te vinden die het lichaam benadrukken. Denk hierbij aan bijv. de buikspieren. Op de torso is een blauwe tattoo te vinden die wat wegvalt door de lime groene kleur van het lichaam, maar de riem die over de beide schouders loopt is duidelijk zichtbaar. Op de voorkant van de benen zijn prints aangebracht, maar de achterkant is enkel voorzien van een dubbele kleur. Het hoofd en de bijbehorende masker, zijn een goede combinatie. Zonder masker ziet het figuurtje er ook indrukwekkend uit. Als accessoire is een zweep toegevoegd.

TIP: De Swamp Monster is dubbel verpakt en dat is goed te voelen. Door er zeker van te zijn dat je het Swamp Monster te pakken hebt dien je de zweep en masker te vinden.


Crayon Girl

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Crayon Girl

De Crayon Girl is één van de meest saaie Minifigs uit deze serie. Het figuurtje is bijna egaal van kleur en enkel de waskrijt-uniform is voorzien van een bloemenprint. Het is niet zo dat het geen leuk figuurtje is, maar het valt weg bij de rest uit de serie. De Minifig heeft een dubbelzijdig bedrukt hoofdje met aan beide kanten een vrolijke uitdrukking. Als extra heeft ze een 2×2 tile-element vast met daarop een getekende Minifigure-hoofd.

TIP: De Crayon Girl is voorzien van een dubbel zakje. Daarnaast is ze heel makkelijk te herkennen door het grote uniform in de vorm van een waskrijtje.


Giraffe Guy

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Giraffe

De Giraffe Guy is een zeer opvallende verschijning. De Minifig is volledig voorzien van een uniform van een giraffe. Dit karakter past perfect bij de andere Minifigures die een uniform in de vorm van een dier aan hebben getrokken. De verwachting is dat dit één van de meest populaire Minifigs uit de serie gaat worden. De tekening van de vlekken van een giraffe zijn bij de Minifig oranje van kleur in plaats het bruine van een echte giraffe. Dit is een goede keuze geweest, want de Minifig komt hierdoor extra goed tot zijn recht. Het hoofddeksel, in de vorm van een nek met hoofd van een giraffe, is voorzien van prachtige details. Er is zelfs gedacht aan de manen aan de achterkant. De Minifig heeft twee vrolijke gezichtsuitdrukkingen en komt met een accessoire in de vorm van een steel met bladeren.

TIP: Door de vorm van het hoofddeksel is het zeer makkelijk de Minifig te vinden als je het zakje in handen hebt.


Watermelon Guy

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Watermelon Guy

Minifigures die voorzien zijn van een uniform van voedselwaren zijn al vaker verschenen. De Watermelon Guy is vergeleken met de rest het minst indrukwekkend te noemen. De combinatie van kleuren zijn niet denderend en het roze van het vruchtvlees had beter rood kunnen zijn. Het contrast tussen het groene en roze is te weinig waardoor het figuurtje niet echt goed opvalt. Desalniettemin is het wel een leuk idee van de designers om een dergelijk figuurtje toe te voegen. Het hoofdje is voorzien van een dubbelzijdige print die op de zonnebril na identiek is. Als accessoire heeft de Minifig een kwartronde 1×1 tile met watermeloen-print vast. De watermeloen-print is in dezelfde samenstellen als het figuurtje en past daardoor goed bij het geheel.

TIP: Door de vorm van het watermeloen-hoofddeksel is dit figuurtje zonder al te veel moeite te vinden tijdens het voelen.


Unikitty

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Unikitty

Doordat Unikitty al in veel The LEGO Movie en The LEGO Movie 2 sets, en de verzamelserie, voorkomt, is er eigenlijk weinig over te vertellen. Voor wie fan is van Unikitty zal met dit figuurtje een leuke extra in huis halen, maar de toevoeging ervan is geheel overbodig. Doordat ze één van de meest herkenbare figuren uit de films is is de toevoeging te begrijpen. Het voelt wel alsof het de plaats inneemt van een andere karakter uit de film die meer om handen heeft. Het hoofd zit wat losjes bevestigt op de 1×1 Stud eronder, waardoor het hoofd er te makkelijk van af valt.

TIP: Door de grote hoeveelheid losse onderdelen is Unikitty makkelijk te herkennen tijdens het voelen.


Apocalypse Abe Lincoln

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Apocalypse Abe Lincoln

Steampunk liefhebbers zullen Apocalypse Abe Lincoln zeer kunnen waarderen. De kleuren die gebruikt zijn, de aangebrachte details en de accessoires stralen aan alle kanten steampunk uit. De grafische vormgever heeft lekker los kunnen gegaan en het lijkt alsof er alle vrijheid was om dit figuurtje te ontwerpen. De details die aangebracht zijn beperken zich niet enkel tot de torso en benen, maar zijn ook op de armen en de hoed van Abe te vinden. Het gezicht is voorzien van een dubbelzijdige print. Aan de ene kant een bezorgde en ietwat zorgelijke uitdrukking, aan de andere kant een boze en strijdlustige. Als accessoire heeft Abe een bijl gekregen die goed bij het karakter past.

TIP: Door de ronde hoed van Abe met geïntegreerde baard is het figuurtje redelijk makkelijk te vinden. Mocht je twijfelen, probeer dan ook nog de bijl te vinden.


Apocalypse Benny

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Apocalypse Benny

Benny zal voor veel LEGO fans gezien worden als een eerbetoon van LEGO aan het Classic Space thema. Hoewel Benny een druk en vrolijk ventje is, lijkt het erop dat de gebeurtenissen in de nieuwe film hem toch wat dwars zitten. Dit is goed te zien door één van de gezichtsuitdrukkingen die Benny heeft. De andere kant zorgt wel weer voor de vrolijke uitstraling die we van hem gewent zijn. Normaliter is er aan Benny weinig bijzonders te beleven, maar het figuurtje in deze serie is een uitzondering op de regel. De rechterarm van Benny blijkt een mechanische te zijn. Hoe dit komt zal duidelijk worden in de film, maar hij lijkt er niet echt content mee te zijn. De rest van de Minifig is gelijk aan die uit andere sets met de kenmerkende blauwe benen, torso, helm en zuurstofflessen. Als accessoires heeft Benny een rode gereedschapskoffer met daarop het Classic Space logo.

TIP: Benny is te herkennen aan de rode gereedschapskoffer die een afwijkende vorm heeft. Bij twijfel kun je proberen de helm te zoeken die te herkennen is aan de gebroken kinband.


Sherry Scratchen Post & Scarfield

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Sherry Scratchen Post & Scarfield

Bij Sherry Scratchen is niet alleen de Minifig in steampunk stijl, maar ook de kat. De kat, met zeer toepasselijke en grappige naam Scarfield, heeft om zijn nek een halsband met spikes, een hanenkam op zijn kop, een boze uitstraling en er zijn aan beide kanten van de kop pleisters te zien. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat je niet met Scarfield moet gaan dollen! Sherry Scratchen heeft eveneens een uitstraling die boekdelen spreekt. Net als Abe is dit figuurtje volledig in steampunk stijl en de details die aangebracht zijn vallen goed op. De details zijn te vinden op de voor- en achterkant van de torso, de beide armen en de voorkant van de benen. Helaas is Sherry Scratchen enkel voorzien van een enkele uitdrukking op haar hoofd, maar dit wordt goedgemaakt doordat de print die ze heeft zeer mooi is. Door de toevoeging van Scarfield is er bij Sherry geen andere accessoire toegevoegd.

TIP: Sherry is goed te herkennen door de toevoeging van Scarfield.


Cowboy Rex

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Cowboy Rex

Rex Dangervest lijkt in The LEGO Movie 2 samen met Emmet het avontuur aan te gaan. Rex Dangervest is volledig het tegenovergestelde van Emmet en kan zomaar eens de held van het verhaal worden. Kenmerkend aan Rex is dat hij een aantal raptors als huisdieren heeft. Bij de Minifig is daarom ook een baby raptor bijgevoegd in het blauw met lichtblauwe strepen over de rug, staart en kop. Ideaal voor verzamelaars van LEGO dino’s. Rex zelf doet niets onder aan de baby raptor en is voorzien van een donkerblauw torso met aan de voor- en achterkant een print van een vest. De print van een cowboybroek op de voorkant van de benen, zorgt dat de naam Cowboy Rex eer aangedaan wordt. Rex heeft twee gezichtsuitdrukkingen waarvan één zeer zelfverzekerde is en de andere wat lacherig en nonchalant. De hoed met haar is één geheel.

TIP: De vorm van de hoed zal verraden dat je Rex in handen hebt. Twijfel je nog, ga dan opzoek naar de baby raptor.


Dorothy & Toto

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Dorothy & Toto

Dat The LEGO Movie 2 een zeer muzikale film gaat worden mag duidelijk zijn. Dit beperkt zich echter niet tot de al bestaande karakters, want ook karakters uit de Wizard of Oz zullen een rol krijgen in de film. Niet geheel onverwacht bevat deze serie Minifigures dan ook een aantal van de bekendere figuren uit de Wizard of Oz. Dorothy en Toto zijn onderdeel van deze serie. Toto is een Cairnterriër en dit is goed terug te zien in de vertaling in LEGO vorm. Toto heeft her en der wat plooien vacht als print. Op de kop, zijn ogen, neus en mond zijn ook de nodige details aangebracht. Dorothy is heel herkenbaar door haar iconische blauwgeblokte jurk. De torso van Dorothy is aan de voor- en achterkant voorzien van een gedetailleerde print die goed de vormen van haar jurk weergeeft. De jurk wordt extra benadrukt door de toevoeging van een stoffen onderdeel dat over en rondom de benen valt. Ook aan de benen zelf is gedacht. LEGO heeft daar een print van haar kenmerkende schoentjes aangebracht die ook aan de zijkanten van de benen aanwezig is. Het haar-element met twee vlechten en blauwe strikjes maken het figuurtje helemaal af. Dorothy heeft twee gezichtsuitdrukkingen. Eén daarvan is vrolijk en opgewekt, de ander verbaasd.

TIP: Dorothy en Toto zijn dubbel verpakt. Het haar-element is gemaakt van rubber en hierdoor kun je dit onderdeel makkelijk voelen. Mocht je twijfelen, bevestig dan door Toto te vinden.


Tin Man

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Tin Man

Tin Man zal op de Yellow Brick Road nogal wat herrie maken doordat hij van blik is gemaakt. In het geval van de Minifig zal dit gelukkig wel meevallen, hij is immers gemaakt van plastic. Dit is niet direct van het figuurtje af te zien als je ernaar kijkt. Door de licht chromen afwerking lijkt het alsof het figuurtje van metaal is, maar niets is minder waar. Dit is dus direct ook de meest opvallende detail van de Minifig. Het figuurtje is voorzien van prints die details, als oud en beschadigd blik, goed naar voren laat komen. Daarnaast is er gedacht aan de uiterlijke kenmerken. De prints zijn toegepast op de beide armen, de voorkant van de benen en de voor- en achterkant van de torso. Het hoofd is enkel aan één zijde beprint. Logisch, want de achterkant is te zichtbaar om een dubbele print aan te brengen. De accessoires die de Minifig heeft gekregen zijn een bijl, een trechter op zijn hoofd en een hart met daarop een klok. Tin Man zijn grote wens was om een hart te hebben, het ziet ernaar uit dat hij die in The LEGO Movie 2 dan ook heeft. LEGO heeft hier een prachtige Minifig afgeleverd.

TIP: Om de Tin Man te vinden kun je het beste voelen naar de bijl, het hart en bevestigen met de trechter.


President Business

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF President Business

Van bad guy naar good guy? Dat is nog even afwachten totdat The LEGO Movie 2 in de bioscoop te zien is. De indruk wordt in ieder geval gewekt dat Lord Business, nu genaamd President Business, zijn leven geheel heeft omgegooid. Het karakter heeft een positieve en opwekkende print op zijn hoofd. De Minifig straalt, door de prints, uit dat hij relaxt is en zijn oude leven achter zich heeft gelaten. Het golftenue ziet er zeer mooi uit en loopt door op de beide kanten van de torso, en de voor- en zijkanten van de benen. Als accessoire is President Business voorzien van een golfclub.

TIP: Probeer de golfclub te vinden en bevestig met het haar-element.


Cowardly Lion

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Cowardly Lion

Bij een leeuw verwacht je een krachtig en onbevreesd dier. Dat is met de Cowardly Lion karakter niet het geval. Wie The Wizard of Oz heeft gezien of gelezen, weet dat de leeuw denkt dat het niet zo’n held is. Niets is minder waar, maar enige invloed dient beoefent te worden eer hij zichzelf als krachtig en sterk gaat zien. In eerdere boeken werd dit gerealiseerd door een drankje, maar in de film uit 1939 werd dit gerealiseerd door een medaille. De medaille is daarom ook door LEGO toegevoegd als print op een transparante 1×2 tile. De rest van het figuurtje is bijna egaal van kleur. Enkel het hoofd, de oren en de handjes zijn van een andere kleur voorzien om ze te benadrukken. De prints zijn minimaal en enkel op beide kanten van de torso en de voorkant van de benen te vinden. Het hoofd daarentegen bevat wel gedetailleerde prints en die zijn goed zichtbaar als de manen over het hoofdje heen vallen. Een staart mag natuurlijk niet missen.

TIP: De Cowardly Lion is voorzien van een dubbele verpakking. Bevestig het figuurtje door naar de staart en de 1×2 tile te zoeken.


Scarecrow

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF Scarecrow

De serie The LEGO Movie 2 Minifigures wordt afgerond met de Scarecrow. In tegenstelling tot de Cowardly Lion, is de Scarecrow opzoek naar een stel hersens. In feite is de vogelverschrikker nog niet zo oud en daardoor is zijn kennis beperkt. Het certificaat dat hij in zijn hand heeft, is een verwijzing dat hij benoemd wordt tot de meest wijze man van het land van Oz. Het certificaat bestaat uit een witte 2×2 tile met daarop de print. De Scarcrow zelf ziet er mooi uit. De prints die aangebracht zijn zorgen voor de nodige uitstraling, zonder dat het te druk wordt. Net als merendeels van de Minifigs in de serie, is de print te vinden op beide kanten van de torso en op de voorkant van de benen. De hoed is volledig nieuw, en hoewel simpel, maakt het het figuurtje helemaal af. Het hoofdje bevat maar aan één kant een print.

TIP: Probeer de 2×2 tile te vinden en bevestig het met de hoed die door zijn vorm makkelijk te herkennen is.


Spare parts & Prints

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

Met de voorgaande serie Minifigures kwam het sporadisch voor dat er reserveonderdelen aan de zakjes waren toegevoegd. Bij The LEGO Movie 2 serie valt het op dat er best veel onderdelen als reserve toe zijn gevoegd. Niets om over te klagen natuurlijk, dergelijke extra’s juichen we enkel toe. Wat het helemaal tof maakt is dat er ook onderdelen tussen zitten die voorzien zijn van een print. Dit is met kleine onderdelen de normaalste zaak van de wereld bij sets, maar niet bij CMF. Een overzicht van de reserveonderdelen zie je op bovenstaande foto.

Op de onderstaande foto kun je in één oogopslag zien welke accessoires aan deze serie Minifigures toe zijn gevoegd. Hoofddeksels, stoffen elementen en elementen om de nek zijn niet toegevoegd aan de foto.

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF


Kritische noot

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

De meeste LEGO fans zijn op de hoogte dat LEGO zich inzet voor een beter milieu. Dit is iets wat wij dan ook toejuichen. Het eerder behalen van gestelde doelen door LEGO om zo klimaatneutraal mogelijk te opereren is dan ook een mijlpaal. Wat echter niet te snappen is is dat enkele van de Minifigs in een dubbel zakje zitten. Natuurlijk is het te begrijpen dat onderdelen in verschillende fabrieken gemaakt worden, en op één locatie worden verpakt in Blind Bags, maar dat neemt niet weg dat het eigenlijk pure verspilling is.


Conclusie

The LEGO Movie 2 CMf is een uitstekende serie Minifigures die voor de fans van de CMF en The LEGO Movie 2 zeker een aanwinst zullen zijn voor hun collectie. De Minifiguren zien er, op enkel na, stuk voor stuk zeer indrukwekkend en gedetailleerd uit. Er zijn wel een paar figuren die we best hadden kunnen missen en die vervangen hadden kunnen worden voor andere Minifigs. Denk aan Unikitty, Benny en Emmet. Desondanks is het te begrijpen dat ze wel toegevoegd zijn, ze zijn immers een aantal van de hoofdpersonen. De dubbel verpakte Minifigs zijn onzinnig en eigenlijk pure verspilling. Dit doet verder niets af aan de Minifigures an sich.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

LEGO 71023 The LEGO Movie 2 CMF

8.2

Prijs/kwaliteit

9.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Speelplezier

6.0/10

Originaliteit

10.0/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Zeer gedetailleerde Minifigures
  • Diversiteit aan Minifigures
  • Toevoeging Wizard of Oz Minifigs
  • Drie volledige series per doos!
  • Geen chase Minifig

Minpunten

  • Niet alle karakters even interessant