[Review] LEGO 71021 Minifigures series 18

4
1315
LEGO 71021 Minifigures series 18

Met de LEGO 71021 Minifigures series 18 staat LEGO stil bij het 40 jarige bestaan van de LEGO Minifigure. De Minifigs zijn allemaal voorzien van een feestelijk uiterlijk en de baseplates zijn voor de verandering oranje in plaats van zwart. We hebben van LEGO een doos mogen ontvangen om te reviewen, hieronder onze mening over deze nieuwe serie.

LEGO 71021 Minifigures series 18

LEGO 71021 Minifigures series 18

Zoals gezegd staat de nieuwe serie CMF geheel in het teken van het 40 jarige bestaan van de LEGO Minifigure. LEGO draait hier niet omheen en de doos van de CMF series 18 is daarom voorzien van een feestelijk uiterlijk. Op de bovenkant van de doos zijn alle verzamelbare Minifigures afgebeeld en zijn er slingers toegevoegd om deze mijlpaal te vieren. Er is te zien dat er 17 Minifigs te verzamelen zijn in deze serie en daarvan is er één die maar 1x in deze serie voorkomt, de Police Officer. De Police Officer siert tevens de boven- en voorkant van de doos in het 40 jarige bestaan logo.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Brick Suit Girl

De Brick Suit Girl is één van de twee Minifigs in deze serie die voorzien is van een kostuum in de vorm van een LEGO blokje. Weliswaar geen 2×4, maar een 2×3 variant. De benen, torso, armen en handen zijn, net als het kostuum, volledig blauw. Het donkerbruine haar en het gele gezichtje met een brede lach springen eruit. Als accessoire heeft ze een rode 1×1 plate. Het kostuum maakt het mogelijk om LEGO steentjes aan te bevestigen en creatievelingen zullen hier dankbaar gebruik van kunnen maken. Van de Minifig zitten er vijf in een volle doos, de kans dat je er één te pakken hebt is daardoor groot.

Voeltip: Zoek naar de 2×3 brick en bevestig met het haar-element.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Brick Suit Guy

Van de Brick Suit Minifigs is ook een mannelijke variant. Deze keer voorzien van een rood kostuum. De mogelijkheden dat het steentje biedt zijn hetzelfde als bij de Brick Suit Girl. Ook hier zien we een Minifig met een vrolijke uitstraling. Als accessoires heeft de Brick Suit Guy een blauwe 1×1 plate en een donkerbruin haar-element. Een volle doos Minifigs is voorzien van vijf Brick Suit Guy minifiguren.

Voeltip: Zoek naar de 2×3 brick en bevestig met het haar-element.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Firework Guy

Je kunt een feestje op verschillende manieren vieren. Eén van die manieren is met een paar mooie vuurpijlen en dat is wat LEGO doet met de Firework Guy. De Minifig is voorzien van een mooi kostuum in de vorm van een vuurpijl met de nodige prints om het geheel af te maken. De torso is egaal blauw, de handen rood en de benen donkergrijs met daarop een print wat vuur voor moet stellen. Het hoofdje is voorzien van een lach en een zonnebril. In een volle doos zitten vier Firework Guy Minifigs.

Voeltip: Zoek naar een grote ronde koker met daarop een punt.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Flower Pot Girl

Even de bloemetjes buiten zetten zal in LEGO City een andere betekenis hebben als we kijken naar het sippe hoofdje van de Flower Pot Girl. Hoewel ze sip kijkt kunnen we ons moeilijk voorstellen dat het kostuum de oorzaak is. De Flower Pot Girl is een mooie toevoeging aan deze serie en bevat een aantal onderdelen die prima te gebruiken zijn voor in een MOC. De Minifig bevat een dubbelzijdig bedrukt hoofdje met zowel een sippe als blije uitstraling. De torso is aan de achterkant egaal groen en kent aan de voorkant een print van een stengel met daaraan bladeren. Simpel, maar effectief. Met name de pot en bloem zijn goed te gebruiken voor in MOC’s.

Voeltip: Zoek naar de bloem en bevestig met de ronde pot.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Spider Suit Boy

De Spider Suit Boy is een Minifig die niet had misstaan in de Monsters Minifigure serie. De Minifig heeft een dubbelzijdig bedrukt wit hoofdje, een torso met aan de voorkant een spinnenweb-print en op de achterkant een capuchon, egaal zwarte benen, een masker in de vorm van een spinnenhoofd, een spin als accessoire en op z’n rug het ruggedeelte van een spin. Hoewel dit een mooie Minifig is, vinden we dat dit figuurtje niet echt in het rijtje past vergeleken met de rest.

Voeltip: Zoek naar het ruggedeelte in de vorm van een spin en bevestig met de kleine spin.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Birthday Cake Guy

Een verjaardag vieren gaat vaak gepaard met taart, veel taart. Een taart mag daarom niet missen in deze serie. Met de Birthday Cake Guy, die letterlijk uit de taart komt zetten, is het feestje compleet. De Minifig bevat een grote ronde taart met daarop een simpele maar feestelijke print. De Minifig bevat lichtblauwe benen met fondant-vlekken, een torso met daarop een print in de vorm van een colbert, blouse, strikje en fondant-vlekken. De Minifig is voorzien van een eenzijdig bedrukt hoofdje, een zwart haar-element en een goudkleurig hoedje. In z’n geheel is dit een geslaagde Minifig.

Voeltip: Zoek naar het taartelement.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Unicorn Guy

Met de Unicorn Guy Minifig krijgt de Unicorn Girl uit 2015 gezelschap. De Minifig is qua onderdelen en print grotendeels hetzelfde als zijn vrouwelijke tegenhanger, maar verschilt wel qua basiskleur die is gebruikt. De Minifig bevat een enkelzijdig bedrukt hoofdje, een schild met een zeer gedetailleerde print van een eenhoorn, en een goudkleurige zwaard. Deze verschillen maken dat de Minifig een leuke toevoeging is, maar het is tevens een ietwat luie toevoeging van de kant van LEGO gezien het een herhaling is van een Minifig die enkel voorzien is van een andere kleur en wat accessoires.

Voeltip: Probeer het schild te vinden en bevestig met het zwaard.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Cowboy Costume Guy

Yihaaa!! Een Minifig in de vorm van een cowboy met een pakje van een knol. Wat wil je nog meer op een feestje. De Cowboy Costume Guy Minifig bevat een enkelzijdig bedrukt hoofdje met een energieke uitstraling, een crèmekleurig hoedje, een torso met een print in de vorm van een cowboyjack met fransjes en een rode halsdoek, een paardenkostuum en een staart. De Minifig is een verrassend leuke toevoeging aan deze serie en past prima bij het thema. Met name het paardenkostuum maakt het geheel af en zorgt voor een grappige en unieke Minifig.

Voeltip: Voel naar het paardenkostuum en bevestig met het hoedje.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Dragon Suit Guy

Draken zijn best wel stoer en met een drakenkostuum steel je dan ook makkelijk de show tijdens een feestje. De Dragon Suit Guy doet precies dit en het is naar onze mening één van de leukste Minifigs uit deze serie. De torso van de Dragon Suit Guy bevat een simpele print in de vorm van borstplaten van een draak, egaal rode benen met een print van de nagels van een draak, een dubbelzijdig bedrukt hoofd met een vrolijke en boze uitstraling, een ruggedeelte in de vorm van vleugels, een rood-zwarte staart en een hoed in de vorm van een drakenkop. De gehele Minifig is af en LEGO heeft kosten nog moeite gespaard om het figuurtje er gedetailleerd uit te laten zien. Zoals gezegd vinden we de Dragon Suit Guy één van de leukste uit deze serie.

Voeltip: Probeer de kop van de draak te vinden en bevestig met de vleugels.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Cat Costume Girl

De Cat Costume Girl Minifig maakt zelfs Catwomen jaloers met haar kostuum van een kat die er in alle opzichten goed uitziet. Door het gebruik van zwart en wit weet LEGO de details goed naar voren te brengen. De benen, armen, torso en masker zijn allemaal voorzien van gedetailleerde dubbele bedrukking met kenmerken van een kat. Het hoofdje is voorzien van schmink in de vorm van een kat met snorharen en een witte snuit. Als accessoire is er een azuurblauwe vis toegevoegd die in deze kleur nieuw is.

Voeltip: Probeer het masker te vinden en bevestig de Minifig met de vis.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Elephant Girl

Zijn olifanten bang voor muizen? Aan de uitdrukking van de Elephant Girl te zien wel. De Minifig doet wat denken aan een circusolifant (Dombo) met haar roze tutu. Het hoofdje is voorzien van een dubbelzijdige print met daarop een bange en optimistische uitdrukking. De torso en benen zijn egaal grijs met op de torso een witte vlek en op de benen/voeten een print in de vorm van nagels. Het olifantenmasker is wel het mooiste onderdeel van het geheel en het masker ziet er mooi uit met de korte slurf, grote oren en slagtanden. Als accessoires een muis die dit arme meisje de stuipen op het lijf bezorgt.

Voeltip: Probeer het olifantenmasker te vinden en bevestig met de tutu.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Race Car Guy

De Race Car Guy met zijn kostuum van een raceauto is een erg geslaagde Minifig, dit met name door de toevoeging van de auto als kostuum. De auto is, vanwege de draaiende wielen, namelijk speelgoed op zichzelf en doet denken aan een Hotwheels autootje. De Minifig bevat een enkelzijdig bedrukt hoofdje, een blauwe helm met print, egaal blauwe benen met een kleine print en een torso die voorzien is van een zeer gedetailleerde print. De Minifig is hierdoor goed te gebruiken in een Speed Champions lay-out. De teksten op de armen, benen en torso zijn een verwijzing naar de kenmerken van LEGO elementen. Denk hierbij aan Clutch Drive (hechtingskracht), Grand Brix en Cross Axle (LEGO Technic kruisas). Het cijfer 40 op de motorkap van de auto is een verwijzing naar het 40 jarige bestaan van de Minifig.

Voeltip: Probeer de vormen van de auto te voelen.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Party Clown

Hoewel horrorclowns nogal voor wat opschudding zorgen, is dat met deze Party Clown wel anders. De Minifig is voorzien van gedetailleerde prints in zeer bonte kleuren, twee ballonnen in de vorm van een hond, een hoge groene hoed met een bloem, een rode strik, een enkelzijdig bedrukt hoofdje met schmink en een enthousiaste uitstraling, en een sleep van de jas in de vorm van een stoffen element. De Party Clown is een zeer geslaagde Minifig die vanwege zijn bonte kleuren en feestelijk uiterlijk zeker niet in deze serie mocht ontbreken.

Voeltip: Voel naar de hoed van de clown en bevestig met één van de twee ballonnen hondjes.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Cactus Girl

Met de Cactus Girl gooit LEGO een ietwat prikkelbaar karakter in de mix. De uitstraling van de Cactus Girl is enerzijds blij en anderzijds wat gepijnigd. De torso is aan de voor- en achterkant voorzien van een gestreept patroon en is verder voorzien van een egaal groene kleur. Hetzelfde geldt voor de benen van de Minifig. De armen van de Cactus Girl zijn in de vorm van stengels van een cactusplant en het kostuum bevat een aantal niet stekelige stekels. Het is een simpele Minifig, maar daardoor niet minder interessant want het biedt veel mogelijkheden tot het implementeren in een wild westen MOC.

Voeltip: Voel naar het cactuskostuum en bevestig met de ronde en gebogen stengels/armen.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Birthday Party Girl

De Birthday Party Girl ziet een feestje wel zitten en neemt zelfs een cadeau mee, een verjaardag zonder cadeautjes kan natuurlijk niet. Het cadeau bestaat uit een holle 2×2 brick en een 2×2 plate met print met daarin twee 2×2 plates met een print van een koekje. De Minifig zelf bevat een torso met een print van een shirtje en een strik, benen met een print van een korte broek en schoenen, en een hoofd met een enkelzijdige print en een roodbruin haar-element. Als accessoires is de Minifig voorzien van een paarse ballon en een feestmuts in lila kleur. In z’n geheel een leuke Minifig met veel accessoires.

Voeltip: Voel naar de ballon, cadeaudoos en bevestig met het haar-element of de feestmuts.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Birthday Party Boy

De Brithday Party Boy is te vergelijken met de Party Girl hierboven. De grootste verschillen zitten hem in de prints en kleuren die gebruikt zijn en de toevoeging van twee 1×1 plates met daarop een print van een blindbag uit een doos Minifigures. De Brithday Party Boy doet ons wat denken aan een jonge Matthew Ashton, de hoofddesigner van de LEGO Collectible Minifigures. De jongen is voorzien van een shirt met stippels en een blauw-rood gestreepte stropdas op de torso en benen met een donkerblauwe korte broek en schoenen. Het hoofdjes is enkelzijdig bedrukt. Ook dit Minifiguurtje past goed in deze serie en bevat net als de Party Girl de nodige accessoires.

Voeltip: Probeer de ballon en cadeaudoos te vinden en bevestig met twee de 1×1 plates.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Police Officer

De beruchte Police Officer. Berucht omdat er maar één van in een volle doos Minifigs zit. Hoewel we de keuze ergens kunnen begrijpen vinden we dat LEGO hier flink op de tenen trapt van de verzamelaar. Het is namelijk niet zo dat dit figuurtje nou zo bijzonder is vanwege een gedetailleerde print of een gouden randje, nee dit figuurtje is niets meer dan een heruitgave van die uit 1978. Waar LEGO er goed aan had gedaan om één Brick Suit Girl en Brick Suit Boy minder in de doos te doen, en deze te vervangen voor twee extra Police Officer Minifigs, maken ze de keuze er maar één in de doos te doen. In onze ogen is dit een schaarste creëren van een Minifig die eigenlijk niet zoveel te bieden heeft. Laten we dit buiten beschouwing dan zijn we van mening dat het een logische keuze is een dergelijke klassieke minifig toe te voegen. De 1×2 plate met daarop een print van de LEGO 600 set is een toffe extra, maar daar houdt het ook wel mee op.

Voeltip: Zoek naar de 1×2 plate en bevestig met de pet.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Conclusie

Met de LEGO 71021 Series 18 Minifigures heeft LEGO wederom een mooie serie op de markt gebracht dat het verzamelen waar is. Er zijn kosten nog moeite gespaard om elk figuurtje te voorzien van gedetailleerde prints of elementen. De serie is met name geschikt om te verzamelen, maar biedt ook de ruimte om gebruikt te worden voor in een pretpark of een LEGO City lay-out. De distributie van de Minifigures vinden we oneerlijk in de zin dat er maar één Police Officer in een volle doos zit. Dit figuurtje is verre van bijzonder en LEGO had met gemak twee andere kunnen vervangen om het voor verzamelaars en liefhebbers makkelijker te maken een dergelijke Minifig te bemachtigen. Daarnaast vinden we de prijs van een zakje LEGO Minifigures (€3,99) nog steeds te hoog.

LEGO 71021 Minifigures series 18

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO 71021 Series 18 is geheel onafhankelijk. LEGO, nog medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score. We willen LEGO bedanken voor het opsturen van een doos LEGO Minifigures.

LEGO 71021 Minifigures Series 18

7.4

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Speelplezier

5.5/10

Bouwplezier

5.5/10

Minifigures

10.0/10

Verzamelwaarde

10.0/10

Pluspunten

  • Vrolijke Minifigs
  • Gevarieerd
  • Unieke onderdelen

Minpunten

  • Prijs
  • Maar één Policer Officer!?
  • Overkill aan Brick Guys/Girls