[Review] LEGO 5005359 Minifigure Frame

3
1259
LEGO 5005359 Minifigure Frame

Op dit moment krijg je bij LEGO o.a. een gratis LEGO 5005359 Minifigure Frame bij aankoop vanaf €55. We hebben de set in huis gehaald om te kijken of het het waard is om een aankoop voor te doen. Benieuwd? Onze conclusie lees je hieronder.

Visuals en inhoud

LEGO 5005359 Minifigure Frame

Het frame zit in een sleeve verpakt met op de voorkant van de sleeve het frame en de bijbehorende exclusieve Minifig afgebeeld. Er is ook te zien hoeveel onderdelen de set bevat en hoeveel plek het frame biedt met de bijgeleverde LEGO onderdelen. De achterkant laat zien dat het frame zowel opgehangen als neergezet kan worden.

LEGO 5005359 Minifigure Frame

De inhoud van de sleeve bestaat uit het frame van stevig karton met daarin een vastgeplakte donkergrijze 32×32 baseplate en een zakje met LEGO onderdelen. Het totaal bestaat volgens de verpakking uit 55 onderdelen, maar dit zijn er in de realiteit maar 54. De baseplate is weliswaar onderdeel van de set, maar is vastgeplakt en dus nutteloos als los onderdeel. Daarover gesproken, we merken op dat er op de baseplate lijmresten te vinden zijn en dit stoort enorm. Nu kan dit gebeuren en we weten niet of dit standaard is of enkel bij ons het geval, maar we verwachten dat LEGO producten aan strenge kwaliteitseisen gebonden zijn en daarom vinden we dat dit niet moet kunnen. Een ander punt van kritiek is dat het frame open is en geen plastic afdekplaat bevat. Dit is te begrijpen, maar je dient er wel rekening mee te houden want het geheel is hierdoor gevoelig om stof te vangen.

LEGO 5005359 Minifigure Frame

De bouw en Minifigure

LEGO 5005359 Minifigure Frame

Het bouwen van de frame stelt niet veel voor en is klaar in een handomdraai. De 16 standaards dienen gebouwd te worden en dit wordt gerealiseerd met drie LEGO onderdelen per standaard. Zodra deze bevestigd zijn is het de beurt om de 2×2 tile met LEGO logo te bevestigen en de Minifig te bouwen.

LEGO 5005359 Minifigure Frame

Het frame biedt ruimte aan 16 Minifigs naar keuze. Nu hebben we een selectie figuren in het frame proberen te zetten. Zoals te zien is in de foto hierboven is de standaard indeling van de standaards niet optimaal voor de grote Minifigs of Minifigs die voorzien zijn van bijv. een staart. Nu is het eerste probleem makkelijk op te lossen door de standaards anders in te delen, maar Minifigs met een staart of iets in die trant kunnen simpelweg niet in het frame geplaatst worden.

LEGO 5005359 Minifigure Frame

Zoals te zien op de achterkant van de sleeve kan het frame zowel neergezet worden als opgehangen. Nu is het aan de LEGO fan te bepalen wat het beste is om te doen, maar hangen zal het frame op de langere termijn beter besparen tegen slijtage. Desondanks zal het staand wel goed op het bureau staan. Hang je hem op, dan raden we aan om over het gat een stukje plakband te plakken om voor meer stevigheid te zorgen.

LEGO 5005359 Minifigure Frame

LEGO 5005359 Minifigure Frame

De Minifig is de set is exclusief en de prints op het torso, het hoofd en de bijbehorende zwemband zijn nieuw. De zwemband kwam al eerder voor in de LEGO Batman Movie CMF series 1, maar met een andere print. De Minifig heeft op de voorkant van zijn shirt een muffin afgebeeld staan en de achterkant kent enkel wat details in de vorm van vouwen in het shirt. Het hoofd bevat een print met een vrolijk gezicht en zonnebril en een relaxte doch verbaasde uitdrukking. Een prima Minifig die het verzamelen waard is.

LEGO 5005359 Minifigure Frame LEGO 5005359 Minifigure Frame

Conclusie

LEGO 5005359 Minifigure Frame

Het frame is een prima promotie, maar door de vastgelijmde baseplate en de beperkte ruimte voor Minifigs met een staart e.d. verliest het toch wat waarde en toepassingsmogelijkheden. Desondanks zijn de exclusieve Minifig, de 2×2 tile met LEGO logo print en het feit dat hij gratis te krijgen is bij besteding vanaf €55 leuke goedmakertjes. Als je de promotie vergelijkt met een displayframe voor Minifigs gemaakt met het Ribba frame van de Ikea, dan raden we het Ribba frame aan. Het frame is leuk voor verzamelaars en als extra bij een bestelling, maar geen must-have.

LEGO 5005359 Minifigure Collector Frame

6.7

Prijs/kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

6.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Minifigures

8.5/10

Verzamelwaarde

6.0/10

Pluspunten

  • Exclusieve Minifig
  • Gratis bij aankoop

Minpunten

  • Gemaakt van karton
  • Beperkte ruimte voor Minifigs met bijv. een staart
  • Geen afdekplaat, gevoelig voor stof