Review: LEGO 5004420 Toy Soldier Ornament 

2
392

Halverwege november kreeg je bij een bestelling op S@H of bij aankoop in een LEGO brand Retail store een gratis LEGO Toy Soldier Ornament cadeau. In deze review gaan we kijken of de set een must have is voor LEGO kerst liefhebbers of dat je de set beter aan je voorbij kan laten gaan.

De LEGO 5004420 Toy Soldier Ornament promotie is inmiddels niet meer beschikbaar maar is waarschijnlijk voor een zacht prijsje te koop via bijvoorbeeld Bricklink of Brickowl. Mocht je nog twijfelen dan kan deze review wellicht de uitslag geven.

Box-art

In dit geval geen doos waar we naar kunnen kijken maar een zakje LEGO. Zoals je kan zien is deze afwijkend van de polybags en transparant aan de voorkant. Enkel wat algemene informatie zoals de setnr, naam, het aantal onderdelen en leeftijd wordt beschreven.

De achterkant is ook voorzien van informatie maar verder weinig tot niet van belang. Het zakje is voorzien van een plakstrip waardoor het gemakkelijk open en dicht te maken is.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

Copyright® www.bouwsteentjes.info

Inhoud

Het belangrijkste van elke LEGO set is de inhoud. In het zakje treffen we een mooie glimmende en fluweelzachte buidel aan. De buidel is voorzien van een goudkleurige strik en een label met het LEGO logo. In de verpakking vinden we ook een goudkleurig draad/lint welke te gebruiken is voor het ophangen van de Toy Soldier. Daarover meer straks. Aan de goudkleurige strik zit een label met de Toy Soldier en daardoor gemakkelijk weer in het bijbehorende zakje te doen.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

In de buidel zitten twee zakjes met LEGO en de instructies. Een totaal aan 34 onderdelen, waaronder een 2×2 plate met een 2016 print, moeten er voor zorgen dat we het setje kunnen bouwen. Wat opvalt is dat er in dit setje geen spare parts zitten en je daardoor wel extra voorzichtig om moet gaan met bouwen. Geen ramp mocht je wat verliezen want het zijn redelijk goedkope onderdelen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

Het Resultaat

Zoals je kan zien is het een simpel setje welke met gemak binnen 5 minuten te bouwen is. Wij proberen er altijd wat langer van te genieten en hebben er iets langer over gedaan, maar veel bouwwerk is het niet. Aan de voorkant is het setje voorzien van een viertal 1×1 pearl gold round tiles voor de knopen van het uniform en twee 1×1 printed round tiles voor de ogen welke een schattig uiterlijk geven aan het speelgoed soldaatje. Aan de linkerhand heeft de soldaat een geweer.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

De Toy Soldier is een leuk setje welke prima in je kerstboom kan hangen. Mocht je nou geen kerstboom hebben dan is het ook nog leuk als versiering op een plank of als een enorme houten speelgoed soldaat voor de ingang van de LEGO 10245 Santa’s Workshop.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

De achterkant van de Toy soldier heeft weinig extra’s, maar er is wel één ding wat er bovenuit steekt. De 2×2 tile met 2016 print zorgt er voor dat jij precies weet welke jaar jij in je boom hebt hangen. Mocht je de voorgaande jaren ook hebben dan is dit duidelijk door hetzelfde steentje met een opdruk van dat jaar.

Ook is hier duidelijk te zien dat het lint dat bij de set zit bedoeld is om de Toy soldier op te hangen in je kerstboom.

Copyright® www.bouwsteentjes.info

Conclusie

Dit is een prima setje om te bouwen en in je boom te hangen. Weet je en betere plek voor dit setje dan is het zeker de moeite waard hem neer te zetten. Ondanks de kleine hoeveelheid steentjes weet LEGO een prima bouwbaar ‘houten’ soldaatje te maken en het geeft net kerst net dat beetje extra. Al met al geslaagd.

Jouw mening telt

Ben jij al helemaal in de kerstsferen en heb je de Toy Soldier Ornament al in de boom hangen, of vond je het het geld niet waard. Jouw mening lezen we graag in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website?

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren?

Beoordeling
 • 9/10
  Prijs/Kwaliteit - 9/10
 • 6/10
  Bouwplezier - 6/10
 • 6/10
  Speelplezier - 6/10
 • 10/10
  Orginaliteit - 10/10
7.8/10

Conclusie

Mocht je het setje nog niet in huis hebben dan raden we je aan deze nog proberen te bemachtigen. Het is een ideaal kerst setje welke prima in je boom kan hangen. Voor de verzamelaar extra interessant vanwege het bedrukte steentje met het jaartal. Vanwege het lage bestelbedrag is dit een prima promotie. Natuurlijk scoren bouwplezier en speelplezier wat lager, want het is immers bedoel om in je kerstboom te hangen.