[Review] LEGO 40385 Trophy

2
500
LEGO 40385 Trophy

Begin januari zullen er twee sets verschijnen die enkel via LEGO te koop zullen zijn. Eén van die sets is de LEGO 40385 Trophy. Op de vraag van LEGO of we de set alvast willen voorzien van een review, hebben we positief geantwoord. Benieuwd wat je van het setje kunt verwachten? Je leest het hieronder.

LEGO 40385 Trophy

LEGO 40385 Trophy

De doos is voorzien van drie ongenummerde zakjes met bouwsteentjes, een instructieboekje en een stickervel met daarop 20 stickers die naar gelang gebruikt kunnen worden. De verkoopadviesprijs is €12,99. Met 200 onderdelen komt het gemiddelde uit op €0,06 per onderdeel. Dit is geen verkeerde prijs te noemen.

De trofee wordt opgebouwd met 200 steentjes, waarvan een deel bestaat uit gekleurde 2×2 en 2×4 Tiles waarop de stickers geplakt worden. Er zijn in totaal 20 stickers aanwezig. De kleuren van de stickers komen overeen met die van de Tiles. Dit maakt het plakken makkelijker. De stickers zijn relatief eenvoudig van design, maar desondanks duidelijk genoeg voor welk doel ze dienen. Het leuke is dat de trofee vaker gebruikt kan worden dan voor één enkele hoogtepunt.

LEGO 40385 Trophy

De bouw van de trofee start met de basis waarop hij staat. Hierna wordt de trofee gebouwd en de laatste stappen zijn het aanbrengen van de oren en de voor- en achterkant van de trofee. Dit alles is een relatief eenvoudig werkje. De set leunt voor de zijkanten van de basis en de trofee op de SNOT techniek. Hierdoor kunnen de diverse facetten makkelijk aangebracht worden. Op de voorkant van de trofee en de basis, is plek voor een 2×2 of 2×4 Tile waarop een bijbehorende sticker geplakt kan worden.

LEGO 40385 Trophy

Doordat de trofee eenvoudig te bouwen is hoef je geen bijzondere bouwtechnieken of een uitdagende bouw te verwachten. Voor wie nog niet bekend is met de SNOT techniek zal hier het e.e.a. kunnen leren/ervaren. De totale bouw neemt zon 20-30 minuten in beslag.

LEGO 40385 Trophy

Conclusie

LEGO 40385 Trophy

Met een prijs van €12,99 is dit geen dure set te noemen. De toevoeging van stickers is goed te begrijpen. Je krijgt hierdoor de keuze of en welke je wilt gebruiken. Voor een interessante bouw hoef je de set als AFOL niet in huis te halen. Kinderen zullen er wellicht meer plezier aan beleven. De LEGO 40385 Trophy is ideaal om cadeau te geven zodra iemand een mijlpaal heeft bereikt of als extra aan de aankoop toe te voegen om te profiteren van een promotie. Buiten dat om kun je het laten voor wat het is, tenzij je dergelijk exclusives verzamelt.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B: vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.