[Review] LEGO 40359 Picture Frame

1
1118
LEGO 40359 Picture Frame

LEGO en fotolijstjes gaan al jaren hand in hand. Ook dit jaar komt LEGO met een bouwbaar fotolijstje. Dat nodigt natuurlijk uit om er een review over te schrijven. Onze conclusie lees je hieronder.


LEGO 40359 Picture Frame

LEGO 40359 Picture Frame

Het setje komt in een dun doosje met daarin twee zakjes met LEGO steentjes, twee stickervelletjes, een fotohouder met daarop een gezin die een LEGO Store binnenlopen, en een instructieboekje. De set bevat 170 onderdelen en wordt verkocht voor €16,99. Hierdoor komt het gemiddelde terecht op €0,10 per onderdeel. Dit is ietwat aan de hoge kant voor een set als dit.

LEGO 40359 Picture Frame LEGO 40359 Picture Frame

De set bevat één Minifigure in de vorm van een LEGO Store medewerker. Dit figuurtje is redelijk uniek te noemen. Het hoofdje komt maar in een paar sets voor en is voorzien van een print aan de voor- en achterkant. De voorkant heeft de uitstraling van een blij ei en de achterkant heeft een wat ongemakkelijke uitstraling. We gaan ervan uit dat het op zich wel leuk is om voor LEGO te werken, maar die indruk wordt hier in ieder geval niet gewekt 😉 De torso is net als het hoofdje voorzien van prints aan de voor- en achterkant. De voorkant bevat genoeg detail om te zien dat het om een verkoper gaat en de achterkant is voorzien van een groot LEGO logo. De torso komt net als het hoofdje in maar een paar sets voor. Het haar-element en de benen zijn generiek. In z’n geheel is het figuurtje een zeer leuke toevoeging aan de set.

LEGO 40359 Picture Frame LEGO 40359 Picture Frame

Het is niet moeilijk om de set te bouwen en je bent er met een kleine 30 minuten mee klaar. Het resultaat is een simpele fotohouder met aan beide kanten modules van bouwwerken die gedeeltes van een LEGO Store voorstellen. Aan de linkerkant is de kassa te zien, met op de achtergrond het LEGO logo in de vorm van een sticker op een rode 2×2 plate. Links naast de kassa zijn een aantal gekleurde bricks met stickers van LEGO sets in de muur verwerkt. Eveneens is hier een kleine module te bevestigen met daaraan een rode 2×4 brick. Aan de rechterkant bevinden zich een BAM zuil (Build a Mini) met daarnaast twee bekers, een PAB muur (Pick a Brick), en wederom een aantal gekleurde bricks met stickers van LEGO sets. Op de zuil staat een witte LEGO Nanofigure, waarvan er één extra in de set zit als reserveonderdeel. Net als aan de linkerkant, staat ook hier een kleinere module. De module bevat in dit geval een opgebouwde LEGO set in de vorm van een huis.

LEGO 40359 Picture Frame

Zoals te zien was bij de foto van de inhoud van de doos, heeft LEGO een fotohouder bijgevoegd. De houder is van stevig karton en er is een opening aan de zijkant waar je een foto in kunt schuiven. De foto zal over de Minifigures die een LEGO Store binnengaan komen te zitten. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit de LEGO store naar de foto kijkt. Dit is leuk gedaan en de foto blijft hierdoor ook nog eens netjes en onbeschadigd.

LEGO 40359 Picture Frame

Conclusie

LEGO 40359 Picture Frame

De LEGO 40359 Picture Frame is een simpele set die doet wat het moet doen. Qua bouw- en speelplezier is er niet zoveel aan te beleven, maar daar is de set ook niet voor bedoeld. Door zijn eenvoud zal het fotoframe prima in kast of op een plankje kunnen staan. De Minifig in de set is eigenlijk het meest aantrekkelijke dat de set te bieden heeft. De print op de torso en het hoofd zijn redelijk uniek. Verzamelaars zullen op deze manier makkelijk en goedkoop de Minifig aan hun verzameling kunnen toevoegen. De prijs is ietwat hoog voor wat je krijgt.

LEGO 40359 Picture Frame

7.4

Prijs/kwaliteit

6.0/10

Bouwplezier

6.0/10

Speelplezier

6.0/10

Minifigure

10.0/10

Verzamelwaarde

9.0/10

Pluspunten

  • Unieke Minifig
  • Hoge verzamelwaarde

Minpunten

  • Iets te hoge prijs voor wat je krijgt