[Review] LEGO 40355 Year of the Rat

1
776
LEGO 40355 Year of the Rat

Sinds 13 januari kunnen LEGO fans profiteren van een gratis LEGO 40355 Year of the Rat setje bij aankoop van minimaal €80 aan LEGO. Het is voor het eerst dat een dergelijke set ook in Nederland en België verkrijgbaar is als promo. Of de set een aankoop waard is lees je hieronder.

LEGO 40355 Year of the Rat

LEGO 40355 Year of the Rat

In de hersluitbare doos bevinden zich drie zakjes met bouwsteentjes, een instructieboekje en een geldenvelop. De bijgevoegde envelop is voorzien van een visual van de set in kwestie die gebruikt kan worden om geld cadeau te doen. Het totaal aan onderdelen ligt op 162 en hoewel de set gratis is, hanteert LEGO een adviesprijs van €9,99. Het gemiddelde per onderdeel komt terecht op €0,06.

LEGO 40355 Year of the Rat

Voor wie de vorige Chinese New Year sets heeft gebouwd – of bouwbare LEGO dieren in het algemeen – weet wat je zoal kun verwachten. De bouw van de rat begint met het vormgeven van het lichaam waaraan de poten en staart bevestigd worden. De vorm van het lichaam komt door middel van de SNOT-techniek tot stand. Zodra dit is afgerond, is de kop aan de beurt. Ook voor de kop en de oren wordt er gebruikgemaakt van de SNOT-techniek. De oren en poten worden bevestigd met kogelgewricht-onderdelen. Hierdoor kun je wat spelen met de look van de rat. De kop zit aan de romp bevestigd met een draaiplateau, waardoor deze kan draaien.

LEGO 40355 Year of the Rat LEGO 40355 Year of the Rat

Net als met de voorgaande New Year sets is ook de rat voorzien van een kleine display waarop de rat geplaatst kan worden. Hoewel er weinig spannends te beleven valt qua bouw, zorgt deze standaard ervoor dat het setje prima ter display gezet kan worden.

LEGO 40355 Year of the Rat LEGO 40355 Year of the Rat

Hieronder kun je de voorgaande LEGO Chinese New Year sets bekijken (op de slang na). Het schaap is een beetje het zwarte schaap van het gezelschap. Het is overduidelijk dat de rat dezelfde soort bouw heeft als het varken, de hond, de haan en de aap. De grote ogen en de bouw van het figuur, zorgen voor een schattig ratje die je liever in huis haalt dan het huis uit jaagt.

LEGO Chinese New Year Zodiac Animals
Verzameling Chinese dierenriem-sets door de jaren heen

Conclusie

LEGO 40355 Year of the Rat

De LEGO 40355 Year of the Rat is een prima bouwwerk waarmee je kort de honger van het bouwen kunt stillen. Er worden dan wel geen bijzondere technieken gebruikt en er is geen uitdaging te vinden, maar dit is ook niet waarvoor je het setje in huis haalt. De rat is met name leuk voor verzamelaars van exclusieve sets of Seasonals. Heb je hier niets mee, dan mis je in feite weinig en kun je het laten voor wat het is.

De LEGO 40355 Year of the Rat is verkrijgbaar via LEGO als je voor minimaal €80 aan LEGO sets koopt. De promotie loopt tot en met 26 januari of zolang de voorraad strekt.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020, zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen voor nu een score behouden. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.