[Review] LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

3
220
LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

De LEGO Seasonals die uitgebracht worden staat in het teken van bepaalde seizoenen of feestdagen. De LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow staat logischerwijs in het teken van Thanksgiving. Vandaag is dan ook de ideale dag onze review van het setje met jullie te delen.

LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

De LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow is een Seasonal die onder het BrickHeadz thema valt. Het is het 84e model dat LEGO uit heeft gebracht. In het doosje bevinden zich vier zakjes met LEGO onderdelen een een instructieboekje. De verkoopadviesprijs is €9,99. Met 177 onderdelen komt het gemiddelde terecht op €0,06 per onderdeel. Dit is een zeer nette prijs.

In tegenstelling tot de bouw van de overige BrickHeadz, is hier wat verschil te vinden in de basis. Normaliter wordt er al snel een frame gebouwd waaraan de uiterlijke kenmerken aangebracht worden. In het geval van de vogelverschrikker wijkt LEGO hier iets van af. Dit is positief te noemen. Het zorgt namelijk voor een verfrissing en maakt de bouw ietwat interessanter. Het hoofd is wel de standaard zoals we die kennen van de BrickHeadz modellen.

LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

De kenmerken van een vogelverschrikker zijn goed verwerkt in dit bouwbare model. Er is een blauwe overal met “gaten” gerealiseerd, haar wat op stro lijkt en natuurlijk een grote bruine hoed. Door toevoeging van een aantal bruine cilinder-elementen en twee 2×2 ronde bricks, lijkt de vogelverschrikker aan een paal te hangen. De toevoeging van de display maakt het geheel af. De display bevat plek voor het BrickHeadz-figuur, maar bevat daarnaast ook nog wat randbouwwerken. Dit in de vorm van wortels, een pompen en hekwerk.

Zoals aangegeven is de bouw van het model vanwege de afwijking van de standaard, interessant te noemen. Er worden geen bijzondere bouwtechnieken gebruikt. De totale bouwtijd zal ongeveer 20 minuten zijn.

Conclusie

LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

Voor een Seasonal set is de Thanksgiving Scarecrow interessant te noemen. De bouw wijkt af van de standaard voor BrickHeadz karakters en dat zorgt voor wat verfrissing. De prijs/kwaliteit is goed. Er zijn geen speelfuncties verwerkt, maar daar staan de modellen dan ook niet om bekend. Al met al is het een leuke set voor verzamelaars van Seasonal of BrickHeadz sets.

LEGO 40352 Thanksgiving Scarecrow

7.1

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Bouwplezier

7.5/10

Speelplezier

2.0/10

Originaliteit

9.5/10

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit
  • Origineel en uniek kakrakter
  • Wijkt af van de standaard bouw

Minpunten

  • Geen speelfuncties